باکو خواستار عدم رسیدگی دادگاه لاهه به شکایت ارمنستان مبنی بر تبعیض نژادی شد-راهبرد معاصر
اسپوتنیک: عراق روند بازگرداندن ۲۰۰۰ سرباز سوری را از امروز آغاز می‌کند پوتین: روسیه ۴ هزار نیروی ایرانی را از سوریه به تهران منتقل کرد / هنوز بشار اسد را پس از آمدن به مسکو ندیده‌ام پزشکیان در نشست دی هشت: کشور‌های اسلامی با همگرایی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی بایستند مصر رئیس گروه دی۸ شد سخنگوی وزارت خارجه: حملات اسرائیل منجر به تخریب زیرساخت‌های غیرنظامی یمن شد واکنش انصارالله به حمله هوایی اسراییل: به هر تجاوزی پاسخ می‌دهیم/ حمایت از غزه ادامه دارد حمله هوایی گسترده رژیم اسرائیل به صنعاء و الحدیده یمن + جزییات وزیر کابینه صهیونیستی: فعلا در سوریه می‌مانیم المیادین از وقوع یک انفجار بسیار مهیب در جنوب لبنان خبر داد عراقچی: امیدواریم سران دی۸ پیام محکمی درباره توقف جنایات اسرائیل به جهان بدهند «تروداویه» و «ستاریه ترنی» توسط ارتش روسیه آزاد شدند سارکوزی به یک سال زندان محکوم شد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در اقدامی نادر، سوئیس فعالیت حزب‌الله را ممنوع کرد هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی

باکو خواستار عدم رسیدگی دادگاه لاهه به شکایت ارمنستان مبنی بر تبعیض نژادی شد

جمهوری آذربایجان مدعی شد ایروان صلاحیت طرح شکایت تبعیض نژادی علیه باکو را در دادگاه لاهه نداشته و از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست این پرونده را بررسی نکند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 15
کد خبر: ۲۳۶۲۷۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ وکلای جمهوری آذربایجان از دادگاه عالی سازمان ملل خواستند شکایت ارمنستان در رابطه با مناقشه دیرین دو کشور بر سر منطقه قره‌باغ را کنار بگذارد؛ زیرا این منطقه در حوزه قضایی این دادگاه نیست.


به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» ارمنستان این پرونده را در سال ۲۰۲۱ در دیوان بین‌المللی دادگستری تشکیل داده و در آن باکو را به «سیاست نفرت‌پراکنی علیه ارمنستان» متهم کرد؛ سیاستی که به گفته ایروان به «تبعیض سازمان‌یافته، کشتار گسترده، شکنجه و دیگر تجاوزها» منجر شده است.

این مناقشه از تنش‌های دیرینه میان دو کشور نشات می‌گیرد که در سال ۲۰۲۰ به جنگی بر سر قره‌باغ کوهستانی منجر شد و ۶۶۰۰ کشته به دنبال داشت. قره‌باغ کوهستانی در خاک جمهوری آذربایجان واقع شده بود، اما اکثریت ساکنان آن ارمنی‌تبار بوده و از زمان یک جنگ جدایی‌طلبانه در ۱۹۹۴، تحت حمایت دولت ارمنستان قرار داشتند.

کنوانسیون بین‌المللی علیه تبعیض نژادی به طرفین مناقشه اجازه می‌دهد تا در صورت عدم حصول نتیجه در مذاکرات دو جانبه، مسئله خود را به دادگاه لاهه ببرند. با این حال، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز با اشاره به اینکه ایروان و باکو در وهله اول مذاکره‌ای در این باره نداشته‌اند، از دیوان بین‌المللی دادگستری خواست به شکایت ارمنستان رسیدگی نکند.

همزمان با طرح اظهارات باکو در دیوان بین‌المللی دادگستری، به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «النور ممدوف» معاون وزیر خارجه جمهوری آذربایجان امروز اعلام کرد باکو تمامی اسرای جنگی و بیشتر بازداشت‌شدگان ارمنی را آزاد کرده است، بجز کسانی که مرتکب جرایم سنگین شده‌اند.

این دیپلمات گفت: «تمامی اسرای جنگی و بیشتر بازداشت‌شدگان به ارمنستان بازگردانده شده‌اند. مابقی هنوز در حبس هستند، زیرا یا به جرایم سنگینی مانند مزدوری، شکنجه و قتل متهم شده‌اند یا دادگاه‌ها در حال رسیدگی به اتهامات آن‌ها در حوزه جنایات جنگی، تروریسم یا جدایی‌طلبی هستند.»

او در ادامه گفت: «به بیان دیگر، در بازداشت نگه‌داشتن این افراد هیچ ارتباطی به تبعیض نژادی ندارد.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار