محاسن عملیاتی شدن «میر کارت» روسی در ایران-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد
کارشناسان مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کردند:

محاسن عملیاتی شدن «میر کارت» روسی در ایران

کارشناسان مسائل اقتصادی با بیان اینکه عملیاتی شدن «میر کارت» روسی در بخش گردشگری، تجارت و بازرگانی مفید است، گفتند: با اجرای این طرح شاهد شناورسازی نرخ ارز خواهیم بود، زیرا به چند برابر شدن صادرات کشور منجر می‌شود و نوسانات نرخ ارز را کاهش می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 April 26
کد خبر: ۲۳۷۷۳۷

محاسن عملیاتی شدن «میر کارت» روسی در ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رایزن تجاری سفارت ایران در روسیه اعلام کرد، احتمالاً در چند ماه آینده کشورمان به شبکه کارت‌های اعتباری و نقدی میر روسیه متصل خواهد شد.


سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز درباره مراحل آماده سازی پروژه کارت میر روسیه گفت: در روند پروژه پیشرفت‌ های بسیار خوبی وجود دارد و موجب شده است در مرحله اجرایی قرار بگیرد. اقدامات لازم برای پروژه کاملاً تکنیکی و فنی است و متخصصان و مقام های ذی ربط در حال برداشتن گام‌های نهایی برای اجرایی شدن آن هستند.

یکی از محاسن راه اندازی کارت های اعتباری روسی در ایران حذف استفاده از پول کاغذی است، زیرا ساختار بانکی دو کشور به هم متصل می شوند


کامبیز میرکریمی، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه درباره استفاده از کارت های اعتباری روسی در ایران به «راهبرد معاصر» با استقبال از کلیات راه اندازی کارت های اعتباری روسی در ایران گفت: شبکه میر روسیه شبیه شبکه شتاب بانکی و کارت های اعتباری است که مردم کشورمان سال هاست از آن استفاده می کنند.


وی افزود: شبکه بانکی روسیه یا همان میر کارت قبل از تحریم مسکو در برخی کشورها مانند ترکیه فعال بود، به طوری که گردشگران و تجار روسی با استفاده از این کارت ها در کشورهای مقصد فعالیت های اقتصادی، تجاری و گردشگری داشتند و خریدهای لازم را انجام می دادند؛ ضمن اینکه کشور مقصد نیز در روسیه همین ساختار را برای گردشگران و تجار خود فراهم کرده بود.


نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و روسیه استفاده از کارت های اعتباری روسی را در ایران بسیار مؤثر خواند و عنوان کرد: این کارت ها در بخش گردشگری، تجارت و بازرگانی مفید هستند، اما باید باید راه حلی برای چالش نرخ تبدیل ارز یافت. این موضوع همچنان بی پاسخ مانده است که اگر میر کارت های روسی در ایران فعال شوند، به گردشگران و تجار روسی در ایران ارز با چه نرخی داده می شود؟


میرکریمی گفت: زمانی این موضوع محقق می شود که مقررات ارزی کشور تغییر کند و اگر محقق شود، محاسن و آورده های بسیاری برای کشور خواهد داشت. یکی از محاسن راه اندازی کارت های اعتباری روسی در ایران حذف استفاده از پول کاغذی است، زیرا ساختار بانکی دو کشور به هم متصل می شوند، ایمنی مالی مسافران و گردشگران افزایش می یابد و به پول نقد و اسکناس به ویژه برای افراد دائم السفر نیاز نیست.


کارشناسان اقتصادی بر این باورند، راه اندازی کارت های اعتباری روسی در ایران می تواند به رونق گردشگری کمک کند، زیرا فعالان اقتصادی و گردشگران با کارت اعتباری خرید می کنند و امکان خرید آنلاین مشابه ویزا کارت و مستر کارت وجود دارد.

ایرانی ها در روسیه مشکل چندانی در زمینه تبدیل ارز ندارند، زیرا ساختار تک نرخی ارز بر روسیه حاکم است و گردشگر یا بازرگان ایرانی دلار را در بانک روسی به نرخ روز تبدیل می کند


جلیل جلالی‌فر، عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه نیز درباره راه اندازی میر کارت روسیه به «راهبرد معاصر» گفت: خوشبختانه ایران و روسیه سلسله اقداماتی در راستای حذف دلار از روابط اقتصادی خود برداشته اند و قرار است ارزهای ملی خود را جایگزین دلار کنند، بنابراین بخشی از تحقق این روند می تواند در قالب راه اندازی کارت های اعتباری دوم کشور باشد.

 


وی افزود: طرح استفاده از کارت های اعتباری به این دلیل که باید روبل به دلار تبدیل شود و نرخ ارز در فرودگاه، در بازار و بانک ملی متفاوت از هم است، امکان دارد دچار مشکل شود. متأسفانه سیاست چند نرخی ارز مشکلات بزرگی ایجاد کرده و چالشی در مسیر افزایش گردشگران روسی در ایران به وجود آورده است.


عضو سابق اتاق بازرگانی ایران و روسیه عنوان کرد: ایرانی ها در روسیه مشکل چندانی در زمینه تبدیل ارز ندارند، زیرا ساختار تک نرخی ارز بر روسیه حاکم است و گردشگر یا بازرگان ایرانی دلار را در بانک روسی به نرخ روز تبدیل می کند؛ ضمن اینکه قیمت دلار در بازار آزاد روسیه کمتر از یک روبل با نرخ شناور تفاوت دارد.


جلالی فر گفت: برای اجرایی شدن طرح بانک مرکزی باید تصمیم به عبور از ارز چند نرخی بگیرد. امیدواریم این طرح اجرا شود و متعاقب آن شاهد اجرای شناورسازی نرخ ارز باشیم، زیرا به چند برابر شدن صادرات کشور منجر می شود و نوسانات نرخ ارز را کاهش می دهد. 

 

ارسال نظر