ثبت گزارش رسمی و مستند ایران درباره تجاوز نظامی اسرائیل در شورای امنیت سرکرده داعش و یکی از دستیارانش در مرز عراق و سوریه کشته شدند یک منبع آگاه: توافق ایران و سه کشور اروپایی برای آغاز مذاکرات هسته‌ای رزمایش مشترک دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود برقراری آرامش شکننده و اعلام توقف درگیری‌ها در سویداء هشدار روبیو به کابینه الجولانی عشایر سوریه: اگر آتش‌بس نقض شود به شدت پاسخ می‌دهیم ادعای رژیم جولانی: درگیری‌ها در سویدا متوقف شده است روسیه توافق نظامی تاریخی با آلمان را لغو کرد آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد

هدف حریری از سفر به ریاض چه بود؟

سفر سعد الحریری به عربستان ، آن طور که خود او نوشته موفقیت آمیز بود؛ اما منظور او از موفقیت چه بوده است؟
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۶ - ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - 2018 March 06
کد خبر: ۲۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  سعد الحریری، برای اولین بار پس از گروگان گرفته شدن از سوی آل سعود، به دعوت مقامات سعودی وارد ریاض شد. دعوت از نخست وزیر لبنان از سوی آل سعود و پذیرش آن، امری تعجب برانگیز بود و تحلیلگران همگی به دنبال آن بودند که ببینند این دعوت با چه هدفی صورت گرفته و با چه هدفی پذیرفته شده است. در نهایت، سعد الحریری پس از دیدار با مقامات سعودی شامل محمد بن سلمان و پادشاه عربستان، به کشورش بازگشت. او در توئیتر خود، هرگونه اختلاف با مقامات سعودی را انکار کرد و عکس سلفی خود با ولیعهد عربستان و سفیر این کشور در امریکا (برادر کوچک بن سلمان، خالد) را بارگذاری کرد.

سعد الحریری سفر خود به عربستان را "موفقیت آمیز" ارزیابی کرد و گفت: "سعودی ها پذیرفته اند در کنفرانس کمک مالی و تسلیحاتی به لبنان در پاریس و رم شرکت کنند." 

پذیرش شرکت در کنفرانس کمک به لبنان از سوی سعودی ها این پیام را مخابره می کند که ریاض در پی ایفای نقش فعال در لبنان از مجرای سعد الحریری است. نخست وزیر لبنان پیش از این تاکید کرده بود که با شرایط مالی موجود، 14 مارس امیدی به پیروزی در مقابل حزب الله نخواهد داشت. این نوعی هشداری برای بازیگران ضد حزب الله بود که در صورت عدم کمک مالی به 14 مارس، بدترین سناریو برای آن ها در لبنان به وقوع می پیوندد. 

 

اکنون می توان چنین نتیجه گرفت که منظور حریری از "موفقیت" در سفر به عربستان، جذب اسپانسر مالی در رقابت با حزب الله بوده است. حالا باید منتظر ماند و دید که آیا کنفرانس کمک مالی و تسلیحاتی به لبنان هم همانند کنفرانس بازسازی کویت به نتیجه دلخواه خواهد رسید یا خیر؟ آن چه که مسلم است، عربستان با دعوت از نخست وزیر لبنان عزم خود را جزم کرده تا با پشتیبانی مالی از جبهه نزدیک به خود، از کسب کرسی های بیشتر توسط حزب الله و متحدان در انتخابات آتی پیشگیری کند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار