نفت آمریکا در آسیا مشتری ندارد-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

نفت آمریکا در آسیا مشتری ندارد

کاهش تولید اوپک و متحدانش باعث می شود نفت خام سنگین خاورمیانه مزیت قیمت خود را نسبت به درجات سبک تر نفت از دست بدهد اما باز پالایشگاه ها نفت سنگین و ترش را ترجیح می دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۱ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 11
کد خبر: ۲۳۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ پویایی به وجود آمده در بازارهای نفت امسال نتیجه کشمکشی است بین اوپک و متحدانش از یک طرف برای قیمت بالای نفت و فشار لفظی دونالد ترامپ برای قیمت پایین‌تر .

بارها در مورد برنده احتمالی این درگیری صحبت شده است ولی در این بین، بازندگان پالایشگاه های آسیا هستند که نسبت به پالایشگاه های اروپا و آمریکا باید قیمت بالاتری برای نفت بپردازند.

این احتمال وجود دارد، چون پالایشگاه های آسیا متحمل بیشترین فشار از طرف تولید‌کنندگان خاورمیانه و روسیه می شوند و در همین حین قادر نیستند از نفت خام ارزانتر آمریکا بهره ببرند .

در حالی که انتظار می رود در ماه های آینده به خاطر تخفیف وست تگزاس اینترمدیت نسبت به برنت، نفت بیشتری از طرف آمریکا وارد آسیا شود، ولی مشخص نیست این جریان بتواند عرضه کمتر خاورمیانه را جبران کند .

تفاوت در کیفیت نفت خام هم به نفع پالایشگاه های آسیا نیست چون اکثر آنها نفت ترش سنگین‌تر را ترجیح می دهند، مانند آنچه صادرکنندگان برتر خاورمیانه مانند عربستان، عراق و ایران دارند .


در حالی که ممکن است نفت خام آمریکا با قیمت های قابل رقابت، بیشتر در آسیا عرضه شود ولی احتمالاً اشتهایی برای آن در میان بسیاری پالایشگاه ها وجود نخواهد داشت چون تاسیسات آنها مناسب درجات سنگین‌تر نفت هستند .


ولی نفت سنگین تر گران تر شده است چون تقاضا برای آن بالا رفته و اوپک و متحدانش تولید را کم کردند .
تولید نفت اوپک در ماه دسامبر بیشترین کاهش را طی دو سال گذشته داشت. این کاهش تولید پس از یک توافق رسمی بین 15 عضو اوپک و متحدان آن از جمله روسیه اجرایی شد .


اوپک ماه گذشته 32.68 میلیون بشکه نفت در روز پمپ کرد که نسبت به ماه نوامبر 460 هزار بشکه در روز پایین‌تر بود .


اوپک، روسیه و سایر تولیدکنندگان غیراوپک در ماه دسامبر توافق کردند عرضه نفت را 1.2 میلیون بشکه در روز در سال 2019 نسبت به مقدار تولید نوامبر 2018 پایین بیاورند. این کاهش تولید از این ماه آغاز شده است. سهم اوپک از این توافق، کاهش 800 هزار بشکه نفت در روز است .


کاهش تولید اوپک و متحدانش باعث می شود نفت خام سنگین خاورمیانه مزیت قیمت خود را نسبت به درجات سبک تر نفت از دست بدهد .
نرخ بورس مرکنتایل دبی برای نفت خام عمان برای پرداخت های ماه مارس در روز چهارشنبه 60.57 دلار در هر بشکه پایان یافت در حالی که یک قرارداد مشابه برنت 61.83 دلار بود، یعنی فقط 1.26 دلار تخفیف داشت .


شش ماه پیش که برنت 79.44 دلار در هر بشکه معامله می‌شد، نفت خام عمان 75.32 دلار قیمت داشت که از تخفیف 4.12 دلاری برخوردار بود .

 

منبع : رویترز

ارسال نظر