به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به ضرورت استمرار اولویتها و برنامههای مهم اجرایی ابلاغی طی سالهای ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، اهداف و برنامههای سال ۱۴۰۳ در حوزه اقتصادی را در قالب ۱۶ هدف، ۲۹ برنامه و ۱۵۰ فعالیت تدوین شده توسط معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای و با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ ابلاغ شده است.
در این ابلاغیه از استانداران خواسته شده تا با برنامهریزی مناسب و اتخاذ تدابیر لازم و با استفاده از ظرفیتهای موجود در مناطق و شوراها، ستادها و کارگروههای تخصصی مرتبط از قبیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان، ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی، کارگروه توسعه صادرات غیر نفتی، کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری، گروه کاری توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استان، ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان، شورای گفتگوی دولت با بخش خصوصی و شورای معادن، و در راستای بهبود فضای کسب و کار و تسهیل فرآیندهای اداری، اتخاذ رویکردهای تحول گرا در حوزههای رشد سرمایه گذاری داخلی و خارجی فعالیتهای ابلاغی را مورد پیگری و اقدام قرار داده و در راستای اجرای آن اهتمام جدی داشته باشند.
مردمیسازی اقتصاد، تعمیق نوآوری در فرآیند خلق ارزشافزوده، توسعه سیستم مالی جهت تأمین مالی پویا و هدفمند فعالیتهای اقتصادی، ارتقاءساختار حکمرانی اقتصادی، توسعه و گسترش مبادلات مرزی در استانهای دارای بازارچهمرزی، ساماندهی وضعیت تأمین و توزیع کالاهای اساسی، توسعه صادرات غیرنفتی بخشی از اهداف مطرح شده در این ابلاغیه میباشد.
بر اساس ابلاغیه انجام شده، ملاک ارزیابی عملکرد استانها در حوزه اقتصادی مبتنی بر شاخصهای ابلاغ شده در برنامه انجام خواهد شد. از جمله برنامههای مورد تاکید، توجه و اهتمام به طرح توسعه زنجیرههای ارزش راهبردی استانهاست که به عنوان برنامه تحولی در وزارت کشور در حال پیگیری است./ مهر