به گزارش راهبرد معاصر؛ هفته جاری در کشور به نام هفته ی نیروی انتظامی نام گذاری شده است؛ هفته ای که در آن مقامات انتظامی به طرح دغدغه های خود پرداخته و از ضرورت وقوع تحولاتی در این ارگان جهت خدمت بیش از پیش به جامعه سخن به میان آورده اند.
در همین باره آیت الله رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی (ع) تصریح کرد: رویداد عظیم اربعین و راهپیمایی دلدادگان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) از سراسر عالم در طوف وجود مقدس اباعبدالله الحسین (ع)، یک جبهه مقاومت بین المللی اسلامی را شکل می دهد که این رویداد عظیم، جلوه انسان سازی و یادگیری سبک زندگی از محضر حضرت اباعبدالله الحسین (ع) است و برای همه زائران و دلدادگان به اهل بیت (ع) شکل گیری مدنیت حسینی را نوید می دهد.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه این تمدن حقیقتا در مقابل تمدنهای مدعی در عالم امروز می تواند زندگی انسان معاصر را متحول و به طرف معنویت، عدالت، اخلاق و توجه به خدا سوق دهد، به بروز برخی فتنه ها در ایام اخیر اشاره کرد و افزود: فتنه هایی در عراق شکل گرفت تا رویداد عظیم اربعین را کمرنگ و کم رونق کنند. سال گذشته خواستند فتنه ای در مشهد با محوریت دعوای ایرانی - عراقی راه بیندازند که هدفشان محقق نشد. امسال نیز در عراق، یک فتنه آمریکایی - سعودی شکل دادند تا جریان اربعین را تحت الشعاع قرار دهند.
آیت الله رئیسی با ابراز خرسندی از هوشیاری ملت و دولت عراق برای به حاشیه راندن این فتنه و بر ملا شدن خطوط این جریان، بر لزوم استمرار هوشیاری در این زمینه تاکید کرد و گفت: همگان باید تلاش کنیم که رویداد عظیم اربعین به نحو احسن شکل گیرد. لازم است پیشاپیش از موکب داران، میزبانان از دولت و ملت عراق و همچنین مرجعیت هوشیار در این کشور تقدیر کنم و از مسئولان مربوطه در ایران نیز بویژه نیروهای نظامی و انتظامی که در مرزها به برقراری نظم و آرامش مشغولند، باید قدردانی کرد. از همه می خواهم که تلاش هایمان به گونه ای باشد که خاطره ای شیرین از این اربعین در دل و جان مردم باقی بماند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تبریک هفته نیروی انتظامی و قدردانی از نیروهای پلیس در سراسر کشور، هزاران شهید نیروی انتظامی را گواه صادقی بر دفاع از امنیت و حقوق مردم دانست و اظهار کرد: قوه قضائیه با هیچ سازمانی به اندازه نیروی انتظامی ارتباط ندارد و محصول این ارتباط می تواند امنیت و آرامش برای مردم باشد.
آیت الله رئیسی با بیان اینکه کلانتری ها در خط مقدم ارتباط با مردم هستند، بر ضرورت حقوقی تر شدن و روزآمدی بیشتر کلانتری ها در جهت کاهش ورودی پرونده ها به دادگستری تاکید کرد و ادامه داد: تاکید ما این است که کلانتری ها به مسائل حقوقی آشناتر شوند و بویژه در حوزه صلح و سازش فعالیت بیشتری داشته باشند. بر همین مبنا لازم است کارگروهی به ریاست دادستان کل کشور و با حضور معاونت پیشگیری از جرم، مرکز شورای حل اختلاف و نیروی انتظامی در جهت رونق صلح و سازش در کلانتری ها و هر چه حقوقی تر شدن این مراکز، تشکیل شود.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقض حقوق کودکان از سوی اروپا و آمریکا خاطرنشان کرد: طبق گزارش های رسمی از اروپا و آمریکا، نه تنها این کشورها در فلسطین، لبنان، افغانستان، یمن و هر جای دیگری که پا گذاشته اند حقوق میلیون ها کودک را تضییع کرده اند بلکه در سرزمین های خودشان نیز حقوق کودکان مورد تعرض قرار می گیرد.
آیت الله رئیسی ادامه داد: ما به عنوان نظام اسلامی براساس دین و قانون اساسی خود، مدعی اروپا و آمریکا در زمینه نقض حقوق کودکان هستیم و امیدواریم با ابتناء به آموزه های دین، به حقوق کودکان در عرصه نظر و عمل توجه بیشتری شود.
براساس این گزارش، ساماندهی ارتباطات و مطالبات مردمی در دستور کار جلسه امروز شورای عالی قوه قضائیه بود که مدیرکل دبیرخانه قوه قضائیه و رئیس مرکز ارتباطات مردمی به بیان توضیحاتی در این زمینه پرداختند و تصمیمات لازم اتخاذ شد.
همچنین رئیس قوه قضائیه تأکید کرد: باید به اقبالی که در این ایام به قوه قضائیه شده پاسخ مثبت نشان داده شود.
در ادامه در این جلسه مواردی به تصویب رسید که در ذیل به آنها اشاره می شود:
اولاً: در موضوع اعمال ماده477 هیئتی با مسئولیت معاون اول و عضویت معاونت قضایی، رئیس دیوانعالی کشور، دادستان کل کشور و معاونان ذیربط آنها سازوکار حقوقی مشخصی را برای نحوه پذیرش و بررسی پروندههای مشمول ماده477 تهیه و تدوین نمایند، به گونهای که هم فرآیند کاملاً مشخص باشد و دیدگاهها و نظرات قضات ذیربط نیز به یکدیگر نزدیک و در چارچوب قرار گیرد.
ثانیاً: معاونت حقوقی قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای متمرکز شدن نظام معاملات کشور در اسناد ثبتی و حذف اسناد عادی از چرخه معاملات ملکی برنامه ریزی و در صورت نیاز به قانون، نسبت به تهیه لایحه و ارسال آن به مجلس اقدام نمایند.
ثالثاً: معاونت امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و معاونت فرهنگی قوه قضائیه راهکارهای خود را برای کاهش ورودی و نیز کاهش گلایهمندی برخی افراد از رفتار پرسنل قوه قضائیه تهیه و ارائه نمایند.
رابعاً: ارتباطات مردمی قوه قضائیه در ستاد و استانها توسعه کمی و کیفی پیدا کند.
همچنین در این جلسه نرم افزار بانک ایدهها در سامانه خدمات قضایی به منظور بهرهگیری از ایدههای نوین و تحولی در قوه قضائیه مورد بهرهبرداری قرار گرفت و رئیس قوه قضائیه از اهتمام و تلاشهای جدی رئیس کل دادگستری استان هرمزگان که در ماههای اول مسئولیت خویش تحول چشمگیری در استان ایجاد و در جهت اجرایی شدن مصوبات سفر اخیر به آن استان نیز اقدامات مؤثری انجام دادهاند تقدیر کردند.