کشف جواهرات نفیس باستانی از تپه ۲۰۰۰ ساله-راهبرد معاصر
پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد دستور جدید وزیر علوم به دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور

کشف جواهرات نفیس باستانی از تپه ۲۰۰۰ ساله

باستان‌شناسان جواهرات، طلا، نوک نیزه و یک آینه بزرگ برنزی را از تپه‌های تقریباً ۲۰۰۰ ساله در منطقه ترکستان در جنوب قزاقستان کشف کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۱ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 01
کد خبر: ۲۴۳۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گمان می‌رود این آثار در زمان ایالت کانجو ساخته شده باشند؛ حاکمیتی کمتر شناخته شده که بین قرن پنجم قبل از میلاد بر منطقه حکومت می‌کرد.

بر اساس بیانیه ترجمه شده توسط مقامات دولت منطقه‌ای ترکستان، این یافته‌ها صنعت بسیار پیشرفته منطقه را در زمانی که ایالت کانجو با روم باستان، چین باستان و امپراتوری کوشان در جنوب تجارت می‌کرد، نشان می‌دهد.

با توجه به سبک آن، دایره‌ای، با طرح هشت ضلعی قوسی در پشت و سوراخی در مرکز برای یک نخ، به نظر می‌رسد که آینه برنزی در چین در زمان سلسله هان، که از سال ۲۰۶ قبل از میلاد حکومت می‌کردند، سرچشمه گرفته است.

بر اساس این بیانیه، چنین اقلامی در سراسر اوراسیا بسیار ارزشمند بودند؛ آینه‌های مشابهی در افغانستان و منطقه اورال جنوبی پیدا شده است و این نشان می‌دهد که زنی که در کنار آن دفن شده بود، ثروتمند و با نفوذ بوده است.

تیمی از دانشگاه اوزبکالی ژانیبکوف قزاقستان و باستان شناسان دولت محلی این یافته‌های جدید را در سه گوردخمه در منطقه اورداباسینسکی ترکستان کشف کردند. در بیانیه آمده است که آنها گزارش دادند که دو تا از این تپه‌ها در دوران باستان غارت شده بودند، اما گور سوم حاوی آثار ارزشمندی بود.

علاوه بر آینه برنزی، این آثار شامل یک سنجاق به سبک رومی به نام فیبولا بود. مهره‌های بزرگ و کوچک، کوزه سفالی، یک کفش، سگک کمربند، یک نوک پیکان که برای شکار پرندگان طراحی شده است و دو گوشواره طلا که گمان می‌رود مربوط به قرن اول قبل از میلاد باشد.

گوشواره‌ها به خصوص تزیین شده‌اند. آنها با آلیاژی رنگارنگ معروف به طلای "چند رنگی"، منبت کاری شده با فیروزه و یاقوت، به شکل هلالی به منظور نشان دادن ماه، با تزئینات پایین‌تر که نشان دهنده خوشه‌های انگور است و برای انعکاس نور خورشید طراحی شده اند، ساخته شده‌اند.

الکساندر پودوشکین، رهبر اکسپدیشن، باستان شناس در دانشگاه اوزبکالی ژانیبکوف، گفت که این آثار اکنون در موزه ملی جمهوری قزاقستان در شهر آستانه به نمایش گذاشته خواهند شد. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار