کشف جواهرات نفیس باستانی از تپه ۲۰۰۰ ساله-راهبرد معاصر
منع شرکت پذیرفته شدگان دکتری در کنکور رفع شد وزیر بهداشت: قرار است فرمول اضافه کاری پرستاران بهتر شود اعلام مبلغ جدید حقوق بازنشستگان با همسان‌سازی | حداقلی‌بگیران هم شامل افزایش حقوق شدند تهرانی‌ها منتظر بارش برف باشند | کاهش دما و بارش برف تیراندازی در مدرسه | اصابت گلوله به سر یک دانش‌آموز قائمشهری ۱۱ راه برای معلم شدن بدون کنکور | این افراد بدون آزمون به دانشگاه فرهنگیان می‌روند بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان کلید خورد | رتبه‌بندی شامل کادر اداری هم می‌شود؟ زیباترین خفاش جهان انتخاب شد رئیس قوه قضائیه: در موضوع مبارزه با فساد نسبت به چند وزارتخانه کار‌های اساسی کردیم؛ صدا‌هایی هم بلند شد، اما کوتاه نیامدیم به‌کارگیری اتباع خارجی کار دست رستوران بین راهی داد آزار پرنده در حال انقراض در سواحل جنوبی توسط چند ماهیگیر + ویدئو توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت

کشف جواهرات نفیس باستانی از تپه ۲۰۰۰ ساله

باستان‌شناسان جواهرات، طلا، نوک نیزه و یک آینه بزرگ برنزی را از تپه‌های تقریباً ۲۰۰۰ ساله در منطقه ترکستان در جنوب قزاقستان کشف کردند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۱ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 01
کد خبر: ۲۴۳۵۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ گمان می‌رود این آثار در زمان ایالت کانجو ساخته شده باشند؛ حاکمیتی کمتر شناخته شده که بین قرن پنجم قبل از میلاد بر منطقه حکومت می‌کرد.

بر اساس بیانیه ترجمه شده توسط مقامات دولت منطقه‌ای ترکستان، این یافته‌ها صنعت بسیار پیشرفته منطقه را در زمانی که ایالت کانجو با روم باستان، چین باستان و امپراتوری کوشان در جنوب تجارت می‌کرد، نشان می‌دهد.

با توجه به سبک آن، دایره‌ای، با طرح هشت ضلعی قوسی در پشت و سوراخی در مرکز برای یک نخ، به نظر می‌رسد که آینه برنزی در چین در زمان سلسله هان، که از سال ۲۰۶ قبل از میلاد حکومت می‌کردند، سرچشمه گرفته است.

بر اساس این بیانیه، چنین اقلامی در سراسر اوراسیا بسیار ارزشمند بودند؛ آینه‌های مشابهی در افغانستان و منطقه اورال جنوبی پیدا شده است و این نشان می‌دهد که زنی که در کنار آن دفن شده بود، ثروتمند و با نفوذ بوده است.

تیمی از دانشگاه اوزبکالی ژانیبکوف قزاقستان و باستان شناسان دولت محلی این یافته‌های جدید را در سه گوردخمه در منطقه اورداباسینسکی ترکستان کشف کردند. در بیانیه آمده است که آنها گزارش دادند که دو تا از این تپه‌ها در دوران باستان غارت شده بودند، اما گور سوم حاوی آثار ارزشمندی بود.

علاوه بر آینه برنزی، این آثار شامل یک سنجاق به سبک رومی به نام فیبولا بود. مهره‌های بزرگ و کوچک، کوزه سفالی، یک کفش، سگک کمربند، یک نوک پیکان که برای شکار پرندگان طراحی شده است و دو گوشواره طلا که گمان می‌رود مربوط به قرن اول قبل از میلاد باشد.

گوشواره‌ها به خصوص تزیین شده‌اند. آنها با آلیاژی رنگارنگ معروف به طلای "چند رنگی"، منبت کاری شده با فیروزه و یاقوت، به شکل هلالی به منظور نشان دادن ماه، با تزئینات پایین‌تر که نشان دهنده خوشه‌های انگور است و برای انعکاس نور خورشید طراحی شده اند، ساخته شده‌اند.

الکساندر پودوشکین، رهبر اکسپدیشن، باستان شناس در دانشگاه اوزبکالی ژانیبکوف، گفت که این آثار اکنون در موزه ملی جمهوری قزاقستان در شهر آستانه به نمایش گذاشته خواهند شد. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار