خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر ابزار جدید محاسبه مستمری رونمایی شد / متناسب‌سازی بازنشستگان چقدر است؟ قیمت نفت امروز چهارشنبه ۳ تیر ۱۴۰۵ بارگذاری فیش حقوقی خرداد بازنشستگان اختلال خدمات کارت‌محور بانک‌ها رفع شد قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳ تیرماه ۱۴۰۵/ دلار در این کانال مهم قیمتی جابه‌جا شد + جدول پیش‌بینی دویچه‌بانک درباره قیمت طلا/ مسیر طلا کجاست؟ آخرین وضعیت اختلال بانکی/ چه زمانی همه خدمات به حالت عادی بازمی‌گردد؟ قیمت‌های عجیب میوه در بازار/ گیلاس، زردآلو، هلو و موز چند؟ رفع اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب خدمات کارتی کدام بانک‌ها مختل شده است؟ فرودگاه‌های تهران چه روز‌هایی تعطیل شدند؟ آخرین وضعیت اختلال بانک‌های ملی، صادرات، تجارت و توسعه صادرات / جزئیات رفع اختلال بانکی خدمات کارتی؛ افزایش سقف تراکنش‌ها

درخواست مهم وزیر اقتصاد از رئیس قوه قضاییه

درخواست مهم وزیر اقتصاد از رئیس قوه قضاییه وزیر اقتصاد طی یک نامه به رئیس قوه قضاییه، درخواست مهمی را برای فعلان اقتصادی و شرکت‌های بخش خصوصی مطرح کرده که اجرای آن عاملی برای افزایش سرمایه‌گذاری و بهبود رشد اقتصادی خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۷ - ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 02
کد خبر: ۲۴۳۶۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجلس شورای اسلامی 16 مرداد 1402 قانونی را مصوب کرد که بر اساس آن همه شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی می‌توانند در محاکم و دادگاه‌ها، به جای "وکیل" از نماینده حقوقی استفاده کنند.

 

نمایندگان مردم در مجلس هنگام تصویب این قانون موافقت کردند که همه اشخاص حقوقی خصوصی از قبیل مؤسسات، شرکت‌ها، بنگاه‌ها یا اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل آن‌ها در موضوعات مرتبط با همان شرکت یا مؤسسه یا بنگاه می‌توانند برای طرح هرگونه دعوا یا دفاع یا تعقیب دعاوی، از کارکنان خود استفاده کنند.

 

پیش از این، امتیاز داشتن نماینده حقوقی برای بخش دولتی وجود دارد اما برای بخش خصوصی وجود ندارد و بر این اساس در اجرای ماده ٨ یاد شده باید این امتیاز به بخش خصوصی هم تسری یابد.

 

همچنین مجلس پیش از این برای شرکت‌های دانش‌بنیان اجازه استفاده از نماینده حقوقی را تصویب کرده بود.

 

از ابتدای طرح این موضوع در مجلس مخالفت‌هایی با آن شده بود؛ از جمله کانون وکلای دادگستری که نمایندگان حقوقی بدون پروانه وکالت را رقیبی برای خود می‌دیدند! این موضوع را محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس یازدهم اعلام کرد که طرح استفاده شرکت‌های خصوصی از نمایندگان حقوقی برای دفاع در محاکم را به مجلس برده بو. او پیش از این به تسنیم درباره مخالفت کانون‌ وکلای دادگستری با استفاده واحدهای تولیدی و شرکت‌های خصوصی از نماینده حقوقی گفته بود: "علت اصلی مخالفت کانون وکلا با این طرح بیشتر به تعارض منافع برمی‌گردد."

 

با این حال قانونی که در آن شکستن انحصار و اشتغالزایی برای فارغ‌التحصیلان حقوقی و نیز امکان استفاده شرکت‌ها و مؤسسات حقوقی از دانش‌آموختگان حقوقی در رسیدگی به دعاوی در محاکم را محقق می‌سازد، گویا هنوز در محاکم و دادسراها و دادگاه‌ها به‌رسمیت نشناخته شده است!

 

از این رو سید احسان خاندوزی؛ وزیر امور اقتصاد و دارایی و رئیس هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب و کار با ارسال نامه‌ای خطاب به حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای؛ رئیس قوه قضاییه، خواستار برخورد مشابه دادسراها و محاکم سراسر کشور با نمایندگان حقوقی شرکت‌های خصوصی همچون نمایندگان حقوقی شرکت‌های دولتی شده است.

 

در بخشی از نامه خاندوزی به محسنی‌اژه‌ای آمده است: "نظر به اهمیت فوق‌العاده موضوع و نیاز اقتصاد ایران به اجرای موفق تسهیل قانونی جدید، خواهشمند است دستور فرمایید دادسراها و محاکم در سراسر کشور از تاریخ لازم‌الاجرا شدن حکم قانونی فوق‌الذکر (روز سه‌شنبه مورخ 1/3/1403) با نمایندگان حقوقی شرکت‌ها و مؤسسات تعاونی و خصوصی مانند نماینده حقوقی شرکت‌های دولتی برخورد نمایید."

 

تاکنون قوه قضاییه و مرکز رسانه این قوه، خبر و اطلاعیه‌ای مبنی برای صدور دستور و یا بخشنامه رئیس دستگاه قضا به دادسراها و محاکم برای آنکه با نمایندگان حقوقی شرکت‌ها و مؤسسات تعاونی و خصوصی مانند نماینده حقوقی شرکت‌های دولتی برخورد کنند، منتشر نکرده است.

 

این در حالی است که تسریع در اجرای این قانون به گفته وزیر اقتصاد فقط در یک بُعد آن، عاملی برای افزایش سرمایه‌گذاری و بهبود رشد اقتصادی خواهد شد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار