تیم تروریستی سلطنت‌طلبان در نورآباد به دام افتاد دولت آرایش جدید اقتصادی گرفت/ چرا محسن رضایی به جلسه آمد؟ ماجرای بارداری دوقلوی زهرا حدادعادل و مرگ یکی از جنین‌ها فوری/ فعال شدن پدافند در قشم/ پرنده متخاصم رهگیری شد توضیح سخنگوی ارتش درباره احتمال تجاوز زمینی آمریکا خبر ورود افراد مسلح به داخل کشور صحت دارد؟ پزشکیان: ایران امروز در آستانه یکی از مهمترین تحولات جمعیتی تاریخ خود قرار دارد سرلشکر ایزدی: دشمن از ملت بزرگ ایران شکست خورده؛ تسلیم نمی‌شویم متلاشی شدن یک تیم تروریستی در استان سیستان و بلوچستان واکنش سرلشکر رضایی به توهمات ترامپ: واقعیت را ایران رقم می‌زند روایت نیکزاد از علت به پناهگاه نرفتن رهبر شهید ابوترابی فرد: حراست از امنیت کشور جزو وظایف امت مبعوث شده است حجت الاسلام شیرازی: همه مشکلات جهان برخاسته از عدم تبعیت انسان‌ها از فرمان الهی است تیراندازی و درگیری مسلحانه سپاه با تروریست‌ها در راسک سردار قاآنی: نسل جدید حزب‌الله صهیونیست‌ها را مورد هجوم قرار می‌دهد

سخنگوی شورای نگهبان: بررسی‌ صلاحیت‌های داوطلبان شاید بیشتر از ۵ روز طول بکشد

سخنگوی شورای نگهبان: بررسی‌ صلاحیت‌های داوطلبان شاید بیشتر از ۵ روز طول بکشد طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گفت: قانون ۲ مهلت ۵ روزه برای بررسی صلاحیت‌ها درنظر گرفته، بنابراین با توجه به تعداد بالای ثبت‌نامی‌ها شاید بخشی از ۵ روز دوم را هم استفاده کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۸ - ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 04
کد خبر: ۲۴۳۸۸۵

به گزارش راهبرد معاصر. هادی طحان‌نظیف سخنگوی شورای نگهبان امروز (سه‌شنبه، 15 خرداد) در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره نحوه بررسی صلاحیت داوطلبان چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، گفت: ثبت‌ نام‌ها روز گذشته به پایان رسید و ما پرونده‌ ۸۰ نفر داوطلب انتخابات ریاست جمهوری را از وزارت کشور تحویل گرفتیم.

 

وی افزود: مهلت ۵ روزه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیت داوطلبان از امروز آغاز و اولین جلسه نیز امروز برگزار شد.

 

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه جلسات به صورت چند نوبته و فشرده ادامه خواهد داشت، گفت: بر اساس قانون ما مهلت ۵ روزه‌ای را برای بررسی در اختیار داریم و از این مهلت استفاده خواهیم کرد و نیز یک پنج روزه دوم را هم قانون پیش بینی کرده است و لذا بنا داریم با توجه به تعداد بالای ثبت‌نامی‌ها بخشی از آن مهلت دوم را هم در صورت نیاز استفاده کنیم.


مبنای تأیید صلاحیت داوطلبان قانون اساسی است
طحان‌نظیف بیان کرد: تمام تلاش ما بر این است که بررسی صلاحیت‌ داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری در نهایت صحت، اتقان و سرعت انجام شود تا فرصت تبلیغات برای آن‌ها وجود داشته باشد لذا برخی مدارک و اسناد از خود داوطلب گرفته شده و ممکن است برخی استعلامات از دستگاه‌های مربوطه انجام شود.وی با اشاره به اینکه مبنای تأیید صلاحیت داوطلبان قانون اساسی است، تصریح کرد: با توجه به اهمیتی که جایگاه ریاست جمهوری دارد لذا شرایط آن در اصل 115 قانون اساسی ذکر شده است.

 

سخنگوی شورای نگهبان تأکید کرد: بر اساس اصل 115 قانون اساسی، رئیس جمهور باید از میان رجال مذهبی یا سیاسی، ایرانی الاصل، تابع ایران، مدیر و مدبر، حسن سابقه، امانت‌داری، تقوا، مؤمن و معتقد به مبانی نظام و مذهب رسمی کشور  باشد و همه اعضای شورای نگهبان تلاش می‌کنند که اوصاف قید شده در قانون اساسی را در مورد داوطلبان ریاست جمهوری احراز کنند.

 

طحان‌نظیف در پایان گفت: پرونده همه ۸۰ نفر یک به یک مطرح و سوابق و اطلاعات آنها بررسی شده و در نهایت با رأی‌گیری کار سامان می‌یابد و به نتیجه می‌رسد و رای اعضای شورای نگهبان تعیین کننده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار