خودکفایی ایران در تولید برنج-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

خودکفایی ایران در تولید برنج

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان تولید برنج سفید کشور به دومیلیون و ۹۰۰هزار تن رسید که بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، نیاز سالانه کشور به برنج نیز همین میزان است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۷ - ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 09
کد خبر: ۲۴۴۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ عبدالمهدی بخشنده معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد:​ بر اساس آمار رسمی مرکز آمار، سرانه مصرف برنج هر نفر، 35 کیلوگرم است و بر اساس نیاز جمعیت 83میلیونی کشور، تولید دو میلیون و 900 هزار تن برنج، کافی است و نیازی به واردات برنج نخواهیم داشت.

 

وی گفت: با تلاش کشاورزان و منابع خوب آبی امسال، همچنین برنامه‌ریزی و تدارکات خوب در زمینه نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان، وضع تولید برنج در سال زراعی جاری بسیار مناسب بوده که حدود یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی از این میزان تولید به‌همراه داشته است.

 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هم‌اکنون برداشت برنج در استان‌های شمالی به پایان رسیده است و در سایر استان‌ها نیز مثل خوزستان که امسال بارش مناسبی داشتیم سطح زیر کشت برنج گسترده و تولید نیز بسیار خوب است و برداشت برنج در این استان نیز از 15 آبان شروع می‌شود.

 

بخشنده گفت:​ در 6ماهه نخست امسال، حدود 960 هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن، توزیع و بخش دیگر را می‌توانیم به‌عنوان ذخایر راهبردی ذخیره کنیم.

 

وی افزود: برنج از طرح‌های ستاد اقتصاد مقاومتی وزارتخانه بوده که در برنامه‌ای به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه و مصوب شده است.

 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: برنج شمال که برداشت آن به پایان رسیده از لحاظ کمیت و کیفیت بسیار مطلوب است و درصد برداشت برنج در شمال نیز در مقایسه با پارسال افزایش یافته است که امیدواریم با توجه به افزایش تولید تا حد برطرف کردن نیاز، مردم نیز از تولید داخلی استفاده کنند.

 

بخشنده افزود: متوسط سطح زیر کشت برنج در سه سال گذشته در کشور، حدود 600 هزار هکتار بوده که در سال جاری در برخی استان‌ها سطح زیر کشت برنج افزایش یافته و به 830 هزار هکتار رسیده است که نشان می‌دهد 230 هکتار افزایش زیر کشت داشتیم و بر این اساس یک میلیون تن بیشتر برنج تولید شده است و نیازی به واردات نداریم.

 

وی گفت: عمده واردات برنج را بخش خصوصی انجام می‌دهد و مقداری از واردات برنج در دست شرکت بازرگانی دولتی ​است که بر اساس تولید امسال بخشی از واردات برنج برای تأمین ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان سطح کشت برنج در سال آینده نیز گفت: اگر سال آینده بارش خوب باشد با برنامه‌ریزی وزارتخانه‌های جهاد، نیرو و صمت درباره سطح زیر کشت در سال آینده تصمیم‌گیری می‌شود. دستاورد تولید برنج در سال جاری در یک تا دو دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

 

وی گفت: میزان تولید برنج در سال زراعی گذشته، دو میلیون و 100 هزار تن و میزان واردات برنج نیز پارسال، یک میلیون و 680 هزار تن بوده است.

 

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: امسال میزان تولید برنج به دو میلیون و 900 هزار تن رسیده است و فقط در نیمه اول سال قبل از کشت و برداشت برنج، 960 هزار تن برنج وارد شده است که بخشی از آن توزیع و بخش دیگری به‌عنوان ذخایر راهبردی استفاده خواهد شد.

 

بخشنده گفت: امسال 42 درصد تولید برنج بیشتر شد، که به‌طور متوسط 12 درصد در گیلان و مازندران و 30 درصد دیگر در سایر استان‌ها به‌دلیل افزایش زیر کشت تولید برنج داشتیم.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر