ایرانی ها کدام قرص ها را بیشتر مصرف می کنند+جرئیات-راهبرد معاصر

ایرانی ها کدام قرص ها را بیشتر مصرف می کنند+جرئیات

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو اظهار داشت که با بررسی 106 میلیون نسخه به این نتیجه دست یافتیم که داروهای آنتی بیوتیک در 48 درصد از نسخه ها موجود است.‎
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۴ - ۱۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 10
کد خبر: ۲۴۴۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ معمولا بسیاری از مردم دنیا از امراضی مانند پر فشاری خون ، چربی خون، سر درد ، ناراحتی های معده ، کلیه، سرماخوردگی و .... رنج می برند. داروهایی که به نحوی با این چنین بیماری هایی در ارتباطند معمولا جزو پر مصرف ترین داروها در جان قلمداد می شوند که ممکن است از کشوری به کشور دیگر متفاوت باشد.

 

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: بررسی بیش از ۱۰۶ میلیون نسخه بیمه تامین اجتماعی در سال ۹۷ و شاخص‌های نسخه‌نویسی نشان می‌دهد که انواع آنتی‌بیوتیک در بیش از ۴۸ درصد نسخ ایرانی‌ها تجویز می‌شود و بر این اساس آنتی‌بیوتیک‌ها پرمصرف‌ ترین داروها در کشور هستند.

 

مهرناز خیراندیش روز چهارشنبه درباره پرمصرف‌ترین آنتی‌بیوتیک‌ها در کشور افزود: در گروه آنتی‌بیوتیک‌ها، به ترتیب قرص مترونیدازول، قرص سفیکسیم و کپسول آموکسی سیلین تجویز بالاتری داشته‌اند.

 

وی بیان کرد: سرانه مصرف عددی دارو در سال‌های ۹۱ تا ۹۶ به ترتیب از ۵۰۷ به عدد ۵۲۱ رسیده و این در حالی است که جمعیت کشور در سال ۹۱ به ۷۶ میلیون نفر می‌رسید و در سال ۹۶ جمعیت کشور ۸۱ میلیون نفر بود.

 

خیراندیش ادامه داد: داروهای تزریقی در بیش از ۵۶ درصد نسخ یافت می‌شود. بیش از ۱۶ درصد نسخ حاوی داروی کورتیکوستروئید (کورتون) هستند که تجویز داروهای کورتون، به خصوص فرم تزریقی آنها در ایران شایع است، به طوری که درصد نسخ حاوی داروهای کورتیکوسترویید و سردسته آن‌ها آمپول دگزامتازون، بتامتازون و بتامتازون LA پر تجویزترین داروهای دسته کورتون ها هستند. همچنین مصرف فرآورده‌های تزریقی مانند سرم ۳/۱-۳/۲ و سرم نرمال سالین ۰.۹ درصد تجویز بالاتری دارند.

 

مدیرکل دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو اظهار داشت: برخی فرآورده‌های دارویی نیز وجود دارند که به لحاظ اهمیت، بار اقتصادی بالایی به نظام سلامت تحمیل می‌کنند. یکی از این فرآورده‌ها، آلبومین است که به‌عنوان یکی از ۱۰ داروی پرهزینه در سطح بستری شناخته می‌شود. بررسی مقایسه‌ای مصرف آلبومین در ایران در مقایسه با سایر کشورهای دنیا در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴ نشان داد که مصرف آلبومین در ایران در سال مورد بررسی از متوسط جهانی یعنی ۲۲۳ کیلوگرم در یک‌ میلیون نفر، کمتر است.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار