توقف موقت صدور مجوز خریدوفروش آنلاین طلا / اعلام ضوابط جدید تا ۵۰ روز دیگر خانه‌های مناطق ۴ و ۵ تهران گران شد + جدول قیمت‌ها ۷۹۲۸ قطعه سکه تمام و ربع ضرب ۱۴۰۳ در حراج مرکز مبادله فروخته شد + قیمت جزئیات فروش محصولات سایپا و پارس خودرو ویژه دهه فجر واکنش سازمان برنامه و بودجه به افزایش یارانه‌ها توضیحات بانک قرض‌الحسنه مهر ایران درباره طرح «وفاق مهر» معرفی بی وای دی سیل ۰۶ جی تی در نمایشگاه خودرو تهران ۱۴۰۳ + عکس افزایش باورنکردنی قیمت آیفون ۱۶ / رشد ۵۰ میلیونی قیمت‌ها پس از رجیستری + جدول قیمت وزیر راه: پیگیر برقراری پرواز پاریس هستیم/ ارتباط ایران ایر با لغو پرواز تهران - پاریس شایعه است بادنجان رکورددار گرانی خوراکی‌ها شد قیمت طلا، سکه و ارز امروز پنجشنبه ۱۱ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ + جدول  قیمت طلا آبشده نقدی، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ واکنش سازمان هواپیمایی کشوری به لغو پرواز تهران-پاریس: فرانسه دلیل روشنی اعلام نکرده است قیمت دلار مبادله‌ای امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ مه‌گرفتگی پرواز‌های فرودگاه مشهد را متوقف کرد

چگونه قبض برق مصرفی را ساده محاسبه کنیم؟

بسیاری از مردم چگونگی محاسبه قبض برق همواره برایشان مورد سوال بوده و مبلغی که به عنوان بهای برق مصرفی ملزم به پرداخت آن هستند، چطور و با چه فرمولی محاسبه می شود. در این نوشتار نحوه محاسبه قیمت برق به زبان خیلی ساده آمده است، به طوری که هر یک از ما می توانیم با الگو گرفتن از این محاسبه ساده، حدود تقریبی قبض برق مصرفی ماهانه خود را به راحتی حساب کنیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 12
کد خبر: ۲۴۵۰۵۹

به گزارش راهبرد معاصر، تعرفه برق مشترکان خانگی به صورت پلکانی محاسبه می شود. به عبارت دیگر با افزایش مصرف برق، نرخ هر کیلووات ساعت به صورت پلکانی افزایش می یابد. معیار تعیین مصرف، الگوی مصرف است. الگوی مصرف به گونه ای محاسبه می شود که ٧٥ درصد مشترکان کمتر از آن مصرف برق در ماه دارند. سایر پله های مصرف به شرح ذیل است:

 

١- تا الگوی مصرف (٧٥ درصد مشترکان)
٢- از الگو تا ١.٥ برابر آن (١٥ درصد مشترکان)
٣- از ١.٥ تا ٢.٥ برابر آن (٨ درصد مشترکان)
٤- بیش از ٢.٥ برابر الگو، ٢ درصد مشترکان مشمول هستند
الگوی مصرف در مناطق عادی کشور در ماههای گرم (خرداد تا شهریور) ٣٠٠ کیلووات ساعت است. به طور مثال اگر یک مشترک در ماه ٣٠٠ کیلووات ساعت برق مصرف کند، نرخ برق آن به ازای هر کیلووات ساعت حدود ١٣٠ تومان و بهای انرژی مصرفی ماهیانه آن نیز (٣٠٠ کیلووات ساعت) برابر ٣٦ هزار تومان خواهد بود.
حال اگر یک مشترک در ماه ٤٥٠ کیلووات ساعت برق مصرف کند، نرخ برق برابر ٣٩٠ تومان به ازای هر کیلووات ساعت و بهای انرژی در ماه برابر ١٧٥ هزار تومان خواهد شد. به عبارتی با افزایش ١.٥ برابری مصرف، نرخ برق ٣ برابر و مبلغ ٤.٥ برابر می شود.

 

طبق اعلام توانیر، همچنین اگر مصرف یک مشترک در ماه به ٧٥٠ کیلووات ساعت برسد، نرخ انرژی ٨٢١ تومان به ازای هر کیلووات ساعت و مبلغ آن نیز ٦١٥ هزار تومان خواهد شد. به عبارت دیگر با ٢.٥ برابر شدن مصرف، نرخ برق ٦.٣ برابر و مبلغ آن ١٧ برابر می شود.

 

در این میان ٢ درصد مشترکان که بیش از ٢.٥ برابر الگو مصرف می کنند، مصرف ماهانه شان حدود ١٠٠٠ کیلووات ساعت می شود که نرخ برق آن برابر ١٣٠٠ تومان و بهای برق ماهیانه نیز حدود یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان خواهد بود. به عبارتی با مصرف ٣.٣ برابری نسبت به مشترکان تا الگو، نرخ برق ١٠برابر و مبلغ برق مصرفی ٢٦ برابر افزایش می یابد.

 

حال اگر به اعداد و ارقام بالا، ١٠ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ١٠ درصد عوارض برق، ٦ هزار تومان به ازای هر کیلووات ساعت پول گاز (برای مشترکان زیر الگو) و ٨ هزار تومان برای مشترکان بیش از الگو و ٧٥٠٠ تومان بابت بیمه همگانی اضافه کنیم، مبلغ تقریبی قبض برق ماهانه هر مشترک به دست می آید./ ایسنا

ارسال نظر