پای وکیل ترامپ به قضیه «اوکراین‌گیت» باز شد-راهبرد معاصر

پای وکیل ترامپ به قضیه «اوکراین‌گیت» باز شد

بنا به گزارش نیویورک‌تایمز، ماری یووانوویچ در بهار امسال بعنوان بخشی از تلاش‌های ترامپ برای اعمال فشار به اوکراین برای کمک به وی در مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا به واشنگتن فراخوانده شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۲۰ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 12
کد خبر: ۲۴۶۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ دو منبع آگاه اعلام کردند که دادستان‌های فدرال در خصوص نقش وکیل شخصی ترامپ در برکناری سفیر سابق آمریکا در اوکراین در حال تحقیق هستند.

 

دو منبع آگاه به روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» گفتند که دادستان‌های فدرال در خصوص نقش «رادولف جولیانی» وکیل شخصی ترامپ در نقض «قوانین لابی‌گری» فدرال در تعاملات وی با اوکراین در حال تحقیق هستند.

 

طبق این گزارش، بازرسان فدرال درباره تلاش‌های جولیانی در برکناری «ماری یووانوویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین در حال تحقیق هستند.

 

این خبر در حالی منتشر شده است که «ماری یووانوویچ» سفیر سابق آمریکا در اوکراین روز گذشته (جمعه) در جلسه استماعی در مجلس نمایندگان آمریکا گفت که وی پست خود را به دلیل ادعاهای غلط و بی اساس افرادی که آشکارا انگیزه‌های سوال برانگیزی داشتند از دست داده است. (جزئیات بیشتر)

 

بنا به گزارش نیویورک‌تایمز، ماری یووانوویچ در بهار امسال بعنوان بخشی از تلاش‌های ترامپ برای اعمال فشار به اوکراین برای کمک به وی در مبارزات انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا به واشنگتن فراخوانده شد.

 

یووانوویچ تأکید دارد که رئیس جمهور آمریکا وزارت امور خارجه را برای برکناری وی تحت فشار قرار داده بود اگر چه مافوق‌های وی معتقد بودند که وی هیچ چیز اشتباهی مرتکب نشده است.

 

چندی پیش یک افشاگر که ظاهراً از مأموران سابق «سیا» بوده است، با طرح شکایت، اطلاعاتی را درباره مکالمه تلفنی ترامپ و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور آمریکا مطرح کرد.

 

طبق گفته این مقام اطلاعاتی، رابطه یووانوویچ با رودی جولیانی و «یوری لوتسنکو» دادستان سابق اوکراین چندان مساعد نبوده است.

 

بر اساس گزارش نیویورک‌تایمز، تحقیق بازرسان فدرال درباره جولیانی با پرونده دو تن از دستیارانش ارتباط دارد که این هفته به اتهامات مالی مرتبط با مبارزات انتخاباتی بازداشت شدند.

 

دو دستیار جولیانی به نام‌های «لو پارناس» و «ایگور فرومن» از بازرگانان تبعه کشورهای خارجی هستند که در جریان تلاش جولیانی برای پیشبرد تحقیقات قضایی علیه «جو بایدن» نامزد بالقوه دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۰ میلادی، با وی همکاری می‌کرده‌اند. (جزئیات بیشتر)

 

این افراد به نقض قوانین مربوط به نحوه تأمین مالی ستاد انتخاباتی بازداشت شده‌اند. این دو در جریان رقابت‌های انتخابات سال ۲۰۱۶ از حامیان مالی حزب جمهوری‌خواه بوده‌اند و با پسر ترامپ هم دیدار داشته‌اند.

 

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش کرد، دستیاران جولیانی به تأمین مالی یک عضو کنگره برای کمک به برکناری یووانوویچ از سفیری آمریکا در اوکراین متهم هستند.

 

با اینحال، جولیانی ارتکاب هرگونه اقدام اشتباه را رد کرد اما اعتراف کرد که دستیارانش با دادستان های اوکراینی در جمع‌آوری اطلاعات درباره یووانوویچ و دیگر اهداف ترامپ و همپیمانانش از جمله «جو بایدن» و پسرش «هانتر بایدن» همکاری کرده‌اند.

 

طبق این گزارش، جولیانی سال جاری میلادی، این اطلاعات دادستان اوکراین را با مقامات دولت آمریکا و یکی از ستون‌نویس‌هایی که رابطه نزدیکی با ترامپ داشت به اشتراک گذاشت تا سفیر سابق آمریکا در اوکراین و دیگر اهداف ترامپ را تضعیف کند.

 

طبق قوانین فدرال، شهروندان آمریکایی موظف هستند هرگونه تماس با دولت یا رسانه‌ها به درخواست سیاستمداران خارجی یا مقامات دولتی را به وزارت دادگستری اعلام کنند.

 

مقامات اجرایی آمریکا در سالهای اخیر تأکید داشته‌اند که نفوذ مخفیانه کشورهای خارجی به تهدید بزرگی برای آمریکا تبدیل شده است زیرا جاسوسان تلاش کرده‌اند تا اسناد دولتی را به سرقت ببرند.

 

هنوز میزان پیش‌روی تحقیقات درباره نقش جولیانی نامشخص است و سخنگوی دادستانی منهتن نیز حاضر به اظهارنظر در اینباره نشده است.

 

جولیانی گفته است که دادستان‌های فدرال هیچ دلیلی برای متهم کردن وی به نقض قوانین لابی‌گری فدرال به دلیل افشای این اطلاعات خارجی ندارند زیرا تمامی اقداماتش را از جانب ترامپ و نه لوتسنکو انجام داده است.

 

آنطور که رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند، جولیانی از ماه‌ها پیش از سوی رئیس‌جمهور آمریکا مأمور شده تا بر اوکراین فشار وارد کرده و این کشور را به پیشبرد پرونده هلدینگ «بریسما» وادارد. این شرکت متهم بوده است که با استخدام افراد ذی‌نفوذ، تلاش کرده از روابط سیاسی آن‌ها استفاده کند. فرزند بایدن، «هانتر»، از اعضای هیأت مدیره این شرکت است.

 

افشای فشار ترامپ به «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور جدید اوکراین برای پیشبرد پرونده قضایی علیه بایدن‌ها، به آغاز رسمی تحقیقات برای استیضاح رئیس‌جمهور آمریکا منجر شده است.

 

با اینحال، ترامپ به جنجال‌های برپاشده بر سر این تماس تلفنی واکنش متفاوتی نسبت به سایر جنجال‌ها نشان نداده. او تماس تلفنی با همتای اوکراینی خود را «بی‌نقص» و اتهامات مطرح‌شده علیه خودش را «ساختگی» و توطئه دموکرات‌ها توصیف کرده است.

منبع: فارس

ارسال نظر