واکنش معنادار علیرضا دبیر پس از حمله تند علی دایی به او + عکس پایان دوران «موسیمانه» / استقلال با سهراب جان گرفت حضور رهبر انقلاب بر سر مزار رستم قاسمی + عکس واکنش علی دایی به اظهارات علیرضا دبیر: چه‌کاره مملکت است که برای من تعیین‌تکلیف کند / به زندگی خصوصی خودتان برسید تصادف زنجیره‌ای در ایلام ۴ نفر را به کام مرگ فرستاد استقلال در پی بازگرداندن استراماچونی / پیشنهاد وسوسه‌انگیز آبی‌ها تا ۲۰۲۸ تصویری از فرزند شهید صیاد شیرازی در مراسم تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب معبد زیر زمینی + عکس پزشک گرگانی جلوی خانه اش به قتل رسید سالم‌ترین روش درمان چاقی چیست؟ تصاویر/ صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی پنجشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ با کودکانی که بیش از اندازه بازی‌های کامپیوتری انجام می‌دهند، چگونه رفتار کنیم؟ آیا تعریق به سوزاندن کالری کمک می‌کند؟ استارلینک برای آیفون فعال شد مبلغ عیدی کارمندان دولت ۱۴۰۴ مشخص شد معاون وزیر کشور: ۲ میلیون مهاجر غیرقانونی افغانستانی در ایران زندگی می‌کنند

توصیه‌های طب سنتی برای رفع گرمازدگی و عطش

هوای گرم تابستان باعث بروز عطش و گرمازدگی و بروز اختلالاتی مانند سستی دستگاه گوارش می‌شود اما طب سنتی ایرانی راهکارهای ساده‌ای برای پیشگیری از بروز عطش و گرمازدگی در این فصل دارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۰ - ۰۴ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 24
کد خبر: ۲۴۶۸۵۰

به گزارش راهبرد معاصر، گرمی پیوسته هوا در روزهای تابستان به خصوص زمانی که با پیاده‌روی و فعالیت بدنی شدید مانند ورزش کردن همراه باشد می‌تواند منجر به بروز مشکلاتی در گرم مزاجان، خشک‌مزاجان و جوانان شود.

 

هوای گرم، باعث افزایش خون‌رسانی محیطی شده و منجر به گرم و قرمز شدن رنگ پوست می‌شود و باطن بدن رو به سردی می‌رود و از همین رو، قوه هاضمه و دستگاه گوارش دچار سستی و ضعف می‌شود. همچنین، گرمی قلب زیاد می‌شود و این گرمی از راه قلب به همه بدن سرایت می‌کند که موجب افزایش عطش می‌شود.

 

با توجه به گرم‌ترشدن هوا، عمل به برخی توصیه‌های طب سنتی و مصرف برخی خوراکی‌ها برای پیشگیری از گرمازدگی و بروز عطش، بسیار کمک‌کننده خواهد بود که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود:‌

    نوشیدن شربت‌های سکنجبین، لیمو، آلبالو، خاکشیر، عرق کاسنی، عناب، تخم‌ریحان، بیدمشک با گلاب، بیدمشک با آب آلو
    پرهیز از خوردن غذاهای سنگین، شور، تند، شیرین، چای پررنگ و قهوه
    محدود کردن مصرف گوشت‌ قرمز
    استفاده از آلو، رب‌ انار، ماش، زرشک و کدو در غذاها
    مصرف ماست، دوغ کم نمک، کاهو و خیار
    مصرف بیشتر سوپ جو، خوراک‌های دارای آلوبخارا، تمرهندی و زرشک
    پرهیز از مصرف میوه‌های گرمسیری مانند خرما، موز و انبه
    اجتناب از مصرف خوراکی‌های عطش‌آور مانند سیر و پیاز خام، بادمجان، کشک، ماکارونی، کنسروها و شیرینی‌ها
    خودداری از مصرف بیش از حد خوراکی‌های ادرارآور مانند هندوانه و چای پررنگ؛ این خوراکی‌ها با افزایش دفع ادرار در طول روز منجر به از دست رفتن آب بدن و تشنگی بیشتر می‌شوند.

 

طب سنتی ایرانی همچنین برای پیشگیری از بروز تشنگی، عطش و گرمازدگی، توصیه‌های زیر را ارائه می‌کند:

    اسپری کردن گلاب به سر و صورت در هنگام قرار گرفتن در محیط‌های گرم
    پوشیدن لباس نخی و گشاد
    پرهیز از پیاده‌روی در آفتاب شدید
    مصرف مایعات کافی
    استحمام با آب ولرم و شستن پاها با آب خنک
    بوییدن عطرها و بوهای خنک مانند گلاب، خیار، سیب، بنفشه و کافور
    چرب کردن بینی و پیشانی با روغن گل سرخ یا بنفشه بادام هر دو ـ سه ساعت/ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار