غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد کمیسیون اروپا واشنگتن را به اقدامات تلافی جویانه تهدید کرد عراقچی: جنگ 12 روزه تجربه‌ای ماندگار در تاریخ ایران بود بقائی: ایران بر ضرورت احترام متقابل میان ملت‌ها و پیروان ادیان مختلف تأکید دارد 2 شهید در حمله پهپادی اسرائیل به شرق لبنان حماس: اسرائیل مانع ورود به مرحله دوم آتش‌بس می‌شود زلنسکی: حمایت آمریکا برای عضویت در اتحادیه اروپا را دریافت کردیم حزب‌الله خطاب به مقامات لبنانی: مذاکره با دشمنی که به کشتار ادامه می‌دهد، چه ارزشی دارد؟ جهاد اسلامی: سلاح مقاومت به هیچ طرفی تحویل داده نمی‌شود کاتس: اسرائیل از سوریه خارج نخواهد شد فراکسیون پارلمانی حزب‌الله: دولت لبنان باید اسرائیل را مجبور به اجرای تعهداتش کند تکرار اظهارات خصمانه وزیر خارجه لبنان علیه ایران و حزب‌الله قطع ارتباط با هواپیمای حامل رئیس ستاد ارتش لیبی پس از پرواز از آنکارا

انگلیس دادگاه لاهه را بر سر رژیم صهیونیستی به چالش می‌کشد

انگلیس حق دادگاه کیفری بین‌المللی (آی‌سی‌سی) برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ آن را به چالش کشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۰۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 June 29
کد خبر: ۲۴۷۴۳۹

به گزرش راهبرد معاصر؛  انگلیس مدعی است که دیوان کیفری بین‌المللی صلاحیت رسیدگی به جرایم سران رژیم صهیونیستی را ندارد. کریم خان، دادستان ارشد این دادگاه مستقر در لاهه، نتانیاهو و یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه متهم کرده است.

 

دیوان کیفری بین‌المللی اکنون چالش انگلیس را بررسی می‌کند و این مساله، تصمیم‌گیری درباره صدور حکم را حداقل تا پایان ماه آینده به تعویق می‌اندازد.

 

به گزارش تلگراف، درخواست انگلیس برای طرح این چالش در ۱۰ ژوئن به صورت مخفیانه مطرح شد، اما اکنون قبل از انتخابات پارلمانی بریتانیا در ۴ ژوئیه فاش شده است. این دیوان تا ۱۲ ژوئیه به لندن مهلت داده است تا ادعای کامل خود را ارائه کند.

 

ریشی سوناک، نخست‌وزیر انگلیس در ماه مه هم به تصمیم دیوان کیفری‌ بین‌المللی برای صدور حکم بازداشت علیه سران رژیم صهیونیستی به اتهام کشتار و جنایت در حق فلسطینیان اعتراض کرده بود. با این حال، دیوید لامی، وزیر امور خارجه دولت سایه انگلیس گفته بود، در صورت صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو توسط لاهه، حزب کارگر به دنبال اجرای این حکم خواهد بود.

 

در این چالش حقوقی، انگلیس این سوال را مطرح می‌کند که آیا دیوان کیفری بین‌المللی می‌تواند دستور بازداشت شهروندان صهیونیست اراضی اشغالی فلسطین را صادر کند یا خیر. وزارت خارجه انگلیس مدعی است که طبق توافقنامه اسلو هیچ صلاحیتی برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد.

 

این مسائل در شرایطی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی طی جنایاتش از هفتم اکتبر و بعد از عملیات فلسطینی طوفان الاقصی جان نزدیک به ۳۸ هزار فلسطینی را گرفته است که اکثر قربانیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. پیشتر دیوان بین‌المللی دادگستری هم به تل‌آویو دستور داد تا عملیات‌هایش را در جنوب فلسطین اشغالی متوقف کند اما رژیم صهیونیستی بی‌توجه به انتقادها و اعتراض‌ها به کشتار فلسطینیان ادامه می‌دهد./ ایسنا

ارسال نظر