اردکانی: قبوض جدید آب برای مشترکان تهرانی صادر می‌شود قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۴/۲۴ مهاجرانی: پرداخت کالابرگ به دهک‌های ۴ تا ۷ انجام خواهد شد ولی زمان آن مشخص نیست آغاز طرح فروش خودرو‌های وارداتی از ٢٨ تیر ماه/ متقاضیان از امروز حساب خود را وکالتی کنند پیش‌فروش بلیت قطار‌های اربعین آغاز شد قیمت جدید دام زنده ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / قیمت گوسفند و گوساله + جدول قیمت جدید طلا و سکه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴/ کف قیمتی نیم سکه شکست آخرین قیمت دلار، یورو و درهم در بازار ارز توافقی؛ دلار توافقی رشد کرد بیت‌کوین ۱۲۰ هزار دلار را هم رد کرد قیمت جدید طلا و سکه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴/ سقف مقاومت سکه شکست قبض‌های علی الحساب بسته به میزان مصرف برق اصلاح می‌شود قیمت روز خودرو‌های سایپا و ایران خودرو دوشنبه ۲۳ تیر۱۴۰۴ زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در تیر ۱۴۰۴ قیمت برنج به شدت تغییر کرد تمدید یک‌ماهه مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی و آراء هیئت‌های حل اختلاف

بانک مرکزی به ادعای چاپ پول در دولت سیزدهم پاسخ داد

متاسفانه در برنامه مناظره شب گذشته کاندیداهای مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، یکی از کاندیداهای محترم، با نمایش تحولات مانده متغیر نقدینگی تصویری غلط از عملکرد دولت سیزدهم در زمینه کنترل متغیرهای پولی ارایه نموده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 02
کد خبر: ۲۴۷۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ بانک مرکزی در پاسخ ادعای چاپ پول در دولت شهید رئیسی طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: متاسفانه در برنامه مناظره شب گذشته کاندیداهای مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، یکی از کاندیداهای محترم، با نمایش تحولات مانده متغیر نقدینگی تصویری غلط از عملکرد دولت سیزدهم در زمینه کنترل متغیرهای پولی ارایه نموده است.

 

متخصصان حوزه اقتصادی به خوبی به این امر واقف هستند که حجم نقدینگی یک متغیر انباره (جمع) بوده و همواره سطح آن افزایش می‌یابد. لیکن مولفه مهم در تحلیل متغیرهای کلان پولی (نظیر نقدینگی) توجه به تحولات رشد آنها در یک دوره زمانی است.

 

علی‌ایحال، فارغ از روش نادرست و مغالطه آمیز این کاندیدای محترم در نحوه ارایه متغیرهای پولی، رجوع به ارقام رشد نقدینگی طی سال‌های 1398 الی 1400 و مقایسه آن با ارقام رشد نقدینگی طی سال‌های 1401 و 1402 می‌تواند معیار مناسبی برای قضاوت در خصوص مدیریت کل‌های پولی در دولت سیزدهم باشد.

 

بدون تردید، روند صعودی رشد نقدینگی و ثبت ارقام بی‌سابقه این متغیر در پایان سال 1399 و نیمه اول سال 1400 مسئله‌ای بس نگران کننده بود که تداوم آن می‌توانست اقتصاد کشور را با معضلات و مخاطرات گوناگونی مواجه سازد و ضمن افزایش نااطمینانی‌ها در تصمیمات خرد فعالان اقتصادی کشور، آثار مخربی بر متغیرهای کلان اقتصای بوجود آورد. آمارها حاکی از آن است که رشد نقدینگی که در ابتدای دولت سیزدهم (پایان شهریورماه 1400) به رقم 40.5 درصد رسیده بود، در دوران فعالیت دولت سیزدهم روند نزولی قابل توجهی را طی نموده است؛ بطوریکه این متغیر در پایان سال 1401 به رقم 31.1 درصد و در پایان سال 1402 به رقم 24.3 درصد رسیده است.

 

این امر حاکی از آن است که طی دوره تصدی دولت سیزدهم، رشد نقدینگی به میزان 16.2 واحد درصد کاهش یافته است که نشان‌دهنده بالاترین میزان کنترل رشد نقدینگی در دولت‌های مختلف می‌باشد. این در حالی است که در دوران فعالیت دولت دوازدهم رشد نقدینگی با افزایش 16.7 واحد درصدی از 23.8 درصد در شهریورماه 1396 به 40.5 درصد در شهریورماه 1400 رسیده بود./تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار