آنارشیسم انتخاباتی و حزبی در آمریکا-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

آنارشیسم انتخاباتی و حزبی در آمریکا

آنارشیسم انتخاباتی و آنارشیسم حزبی در آمریکا و تلفیق این دو با یکدیگر، هزینه‌های زیادی برای حاکمیت این کشور به وجود آورده و جایی برای دفاع مدعیان لیبرال دموکراسی از این هرج و مرج چند لایه باقی نگذاشته است.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۱۹ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 09
کد خبر: ۲۴۸۷۳۲

آنارشیسم انتخاباتی و حزبی در آمریکا

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تأکید می کند، از قدرت کناره گیری نمی کند و به رقابت خود با دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور و رقیب سرسخت خود در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر ادامه خواهد داد. در این میان، سران حزب دموکرات می گویند تنها راه جایگزین کردن فردی دیگر به جای بایدن، موافقت شخص وی (به عنوان رئیس جمهور آمریکا) برای انصراف از رقابت هاست. به عبارت بهتر، سران حزب متبوع بایدن به طور رسمی قدرت تغییر نامزد انتخاباتی خود را برخلاف نظرش ندارند  و باید صرفاً به کناره گیری بایدن (بر مبنای تصمیم فردی) امیدوار باشند.
 
صورت مسئله مشخص است؛ در حالی که طبق نظرسنجی های پس از مناظره بایدن -ترامپ 60 درصد طرفداران حزب دموکرات بر لزوم کناره گیری رئیس جمهور ناتوان خود از رقابت ها تأکید می کنند، وی سرسختانه ایستاده است و فعلاً قصد کناره گیری ندارد. اما نکته در کنار رفتن یا نرفتن بایدن نیست؛ بلکه این است دو حزب دموکرات و جمهوری خواه با وجود آنکه خود را دارای قدرت تأثیرگذاری و تصمیم سازی فوق العاده تلقی می کنند، قدرت مهار سیاستمداری ساده را ندارند.
 
می گویند حزب باید قادر به ترسیم خطوط قرمز پررنگ یا کمرنگ میان رهبران و اعضای خود باشد، اما چنین کارکردی در دو حزب دموکرات و جمهوری خواه مشاهده نمی شود. جالب اینکه در چنین شرایطی مرز میان ساختار و بازیگران در هم ریخته است و چه مقام های آمریکایی بپذیرند یا خیر، نوعی آنارشیسم و هرج مرج حزبی در این کشور رخ داده است. این قاعده در زمینه حزب جمهوری خواه نیز صادق است، چه اینکه ترامپ حتی دعوت سران حزب متبوعش را برای شرکت در مناظره های انتخابات مقدماتی اولیه حزب نمی پذیرد.
 
در اینجا سران حزب به جای آنکه رفتار اعضای خود (حتی اگر رئیس جمهور یا نامزد انتخابات باشد) را مدیریت یا دست کم بر آن نظارت کنند، باید به تابعی از رفتار و گفتار آنها تبدیل شوند.
 

چه مقام های آمریکایی بپذیرند یا خیر، نوعی آنارشیسم و هرج مرج حزبی در این کشور رخ داده است


این آنارشیسم حزبی را باید با آنارشیسم انتخاباتی در آمریکا ادغام کرد. به عبارت بهتر، دو حزب اصلی آمریکا یعنی دموکرات ها و جمهوری خواهان دچار آنارشی مزمن شده اند و ساختار انتخاباتی که دو طرف در آن رقابت می کنند، مصداق عینی آنارشیسم و مرزبندی نامشخص میان مفاهیم و مصادیق است. در ساختار کالج الکترال، هر ایالت بر حسب جمعیت و اهمیت خود امتیاز الکترال خاصی دارد و فراتر از آن، اگر نامزدی حتی یک رأی بیشتر نسبت به نامزد دیگری در ایالتی به دست آورد، کل امتیاز الکترال آن ایالت به سبد وی واریز خواهد شد.
 

بسیاری از شهروندان و حتی فعالان سیاسی آمریکا این ساختار را پیچیده، مبهم و نامتعادل قلمداد می کنند، اما نشانه ای دال بر تغییر آن مشاهده نمی شود. آنارشیسم انتخاباتی و آنارشیسم حزبی در آمریکا و تلفیق این دو با یکدیگر، هزینه های زیادی برای حاکمیت این کشور به وجود آورده و جایی برای دفاع مدعیان لیبرال دموکراسی از این هرج و مرج چند لایه باقی نگذاشته است.

ارسال نظر