سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود

محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 11
کد خبر: ۲۴۹۴۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیگار کشیدن ممکن است تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این مسئله نگران کننده حاصل نتایج یک مطالعه در ۱۴ کشور اروپایی است. محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.

 

این مطالعه که در Nature Communications منتشر شد، بیش از ۳۲هزار نفر از بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ سال را به مدت ۱۵ سال تحت نظر داشته است. با بررسی ۱۶ ترکیب مختلف سبک زندگی، محققان توانستند اثرات سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی و تماس اجتماعی را بر زوال شناختی تشخیص کنند.

 

نتایج قابل توجه بود. صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، افراد غیرسیگاری به طور مداوم نرخ کاهش شناختی را در مقایسه با افراد سیگاری نشان می‌دهند. این یافته نشان می‌دهد که ترک سیگار یا هرگز شروع نکردن می‌تواند حیاتی‌ترین قدم در حفظ عملکرد مغز با افزایش سن باشد.

 

دکتر میکایلا بلومبرگ از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که در میان رفتارهای سالمی که بررسی کردیم، سیگار نکشیدن ممکن است از نظر حفظ عملکرد شناختی مهم‌ترین آنها باشد».

 

برای افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، نتایج ما نشان می دهد که انجام سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم، حذف مصرف الکل و فعالیت اجتماعی ممکن است به جبران اثرات نامطلوب شناختی مرتبط با سیگار کمک کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار