فیلم| لحظه دستگیری هانی کُرده شرور سطح یک به ضرب گلوله پلیس مدیرعامل پرسپولیس استعفا کرد/ جانشین درویش مشخص شد عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت

هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود

محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 11
کد خبر: ۲۴۹۴۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیگار کشیدن ممکن است تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این مسئله نگران کننده حاصل نتایج یک مطالعه در ۱۴ کشور اروپایی است. محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.

 

این مطالعه که در Nature Communications منتشر شد، بیش از ۳۲هزار نفر از بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ سال را به مدت ۱۵ سال تحت نظر داشته است. با بررسی ۱۶ ترکیب مختلف سبک زندگی، محققان توانستند اثرات سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی و تماس اجتماعی را بر زوال شناختی تشخیص کنند.

 

نتایج قابل توجه بود. صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، افراد غیرسیگاری به طور مداوم نرخ کاهش شناختی را در مقایسه با افراد سیگاری نشان می‌دهند. این یافته نشان می‌دهد که ترک سیگار یا هرگز شروع نکردن می‌تواند حیاتی‌ترین قدم در حفظ عملکرد مغز با افزایش سن باشد.

 

دکتر میکایلا بلومبرگ از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که در میان رفتارهای سالمی که بررسی کردیم، سیگار نکشیدن ممکن است از نظر حفظ عملکرد شناختی مهم‌ترین آنها باشد».

 

برای افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، نتایج ما نشان می دهد که انجام سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم، حذف مصرف الکل و فعالیت اجتماعی ممکن است به جبران اثرات نامطلوب شناختی مرتبط با سیگار کمک کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار