هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود

محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 11
کد خبر: ۲۴۹۴۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیگار کشیدن ممکن است تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این مسئله نگران کننده حاصل نتایج یک مطالعه در ۱۴ کشور اروپایی است. محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.

 

این مطالعه که در Nature Communications منتشر شد، بیش از ۳۲هزار نفر از بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ سال را به مدت ۱۵ سال تحت نظر داشته است. با بررسی ۱۶ ترکیب مختلف سبک زندگی، محققان توانستند اثرات سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی و تماس اجتماعی را بر زوال شناختی تشخیص کنند.

 

نتایج قابل توجه بود. صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، افراد غیرسیگاری به طور مداوم نرخ کاهش شناختی را در مقایسه با افراد سیگاری نشان می‌دهند. این یافته نشان می‌دهد که ترک سیگار یا هرگز شروع نکردن می‌تواند حیاتی‌ترین قدم در حفظ عملکرد مغز با افزایش سن باشد.

 

دکتر میکایلا بلومبرگ از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که در میان رفتارهای سالمی که بررسی کردیم، سیگار نکشیدن ممکن است از نظر حفظ عملکرد شناختی مهم‌ترین آنها باشد».

 

برای افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، نتایج ما نشان می دهد که انجام سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم، حذف مصرف الکل و فعالیت اجتماعی ممکن است به جبران اثرات نامطلوب شناختی مرتبط با سیگار کمک کند.

ارسال نظر