هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

هشدار؛ این عادت روزانه منجر به زوال عقل می‌شود

محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 11
کد خبر: ۲۴۹۴۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیگار کشیدن ممکن است تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این مسئله نگران کننده حاصل نتایج یک مطالعه در ۱۴ کشور اروپایی است. محققان در لندن دریافته‌اند که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می‌شود، کنار گذاشتن سیگار مهمترین عامل است.

 

این مطالعه که در Nature Communications منتشر شد، بیش از ۳۲هزار نفر از بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ سال را به مدت ۱۵ سال تحت نظر داشته است. با بررسی ۱۶ ترکیب مختلف سبک زندگی، محققان توانستند اثرات سیگار، مصرف الکل، فعالیت بدنی و تماس اجتماعی را بر زوال شناختی تشخیص کنند.

 

نتایج قابل توجه بود. صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، افراد غیرسیگاری به طور مداوم نرخ کاهش شناختی را در مقایسه با افراد سیگاری نشان می‌دهند. این یافته نشان می‌دهد که ترک سیگار یا هرگز شروع نکردن می‌تواند حیاتی‌ترین قدم در حفظ عملکرد مغز با افزایش سن باشد.

 

دکتر میکایلا بلومبرگ از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «یافته‌های ما نشان می‌دهد که در میان رفتارهای سالمی که بررسی کردیم، سیگار نکشیدن ممکن است از نظر حفظ عملکرد شناختی مهم‌ترین آنها باشد».

 

برای افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، نتایج ما نشان می دهد که انجام سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم، حذف مصرف الکل و فعالیت اجتماعی ممکن است به جبران اثرات نامطلوب شناختی مرتبط با سیگار کمک کند.

ارسال نظر
آخرین اخبار