به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد جواد دهقان روز جمعه در بازدید از مجموعه پرورش اسب پریدار در آمل افزود: در حال حاضر برای ثبت جهانی اسب کاسپین یک کمیته ملی توسط انجمن تشکیل شده است و رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی نیز آمادگی کامل همراهی موسسه با این کمیته را اعلام کرد.
رئیس موسسهتحقیقات علوم دامی کشور گفت: با توجه به تکالیف قانونی وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از گونههای در حال انقراض، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور از پرورش دهندگان اسب کاسپین حمایتهای لازم را انجام میدهد.
حسن خمیسآبادی ادامه داد: در این راستا بخشهای مختلف موسسه از فعالیتهای تحقیقاتی و ترویجی در زمینه دامهای مختلف بویژه اسب کاسپین برای حمایت کامل در کنار انجمن حفاظت از اسب کاسپین قرار دارند. موسسه برای حفظ، شناسایی و ثبت جهانی اسب کاسپین از فعالیتهای انجمن حمایت میکند.
در این بازدید صابر جلوخانی نیارکی هماهنگ کننده ملی مدیریت منابع ژنتیکی دامی سازمان فائو در ایران نیز به ضرورت حفظ نژاد گونههای در معرض انقراض از جمله اسب کاسپین تاکید کرد و پیشنهاد همکاری فائو در زمینه حفاظت از اسب کاسپین را ارائه داد.
با همکاری انجمن و موسسه درزمینه حفاظت از اسب کاسپین مقرر گردید، برای استفاده از حمایتهای سازمان فائو انجمن هماهنگی لازم را انجام و بررسیهای مورد نظر توسط هماهنگ کننده ملی مدیریت منابع ژنتیکی دامی ایران در سازمان فائو انجام شود.
انجمن حفاظت از اسب کاسپین از سال ۱۳۹۸ سه تفاهمنامه و قرارداد همکاری با موسسه تحقیقات علوم دامی در زمینههای مختلف شناسایی، ثبت ملی و بینالمللی اسب کاسپین دارند و با همافزایی و همکاری نزدیک به موفقیتهای چشمگیری دست یافته اند که نمونه موفقی از همکاری بخش دولتی و خصوصی در زمینه حفظ گونههای در حال انقراض به شمار میرود.
این بازدید با همراهی معاونت پژوهش، فناوری و انتقال یافتههای موسسه تحقیقات علوم دامی، معاونت برنامه ریزی و پشتیبانی موسسه تحقیقات علوم دامی، مدیران و کارشناسان موسسات تحقیقات علوم دامی استانهای کشور همراه بود.
اسب کاسپین توسط شادروان لوئیز فیروز کشف و از ایران به جهان معرفی شد. پس از آن با بررسیهای علمی مشخص شد که قدمت اسب کاسپین به بیش از ۵ هزار سال میرسد و یکی از قدیمیترین نژادهای اسب موجود در جهان است که تا سال ۱۳۴۵ منحصراً در ایران وجود داشت. خاستگاه این اسب در ایران استانهای گیلان، مازندران و گلستان است. / ایرنا