نسخه طب سنتی برای پیشگیری از یائسگی زودرس-راهبرد معاصر

نسخه طب سنتی برای پیشگیری از یائسگی زودرس

بسیاری از زنان به دلایل مختلف، در سنین پایین‌تری یائسگی و عوارض ناشی از آن را تجربه می‌کنند؛ طب سنتی ایرانی تدابیری برای پیشگیری از بروز زودهنگام یائسگی دارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۶ - ۲۲ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 12
کد خبر: ۲۴۹۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ یائسگی اتفاقی طبیعی در بدن است که همه زنان در طول عمر خود آن را تجربه می‌کنند؛ براساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، یائسگی عبارت است از قطع خونریزی قاعدگی به دنبال تمام شدن فعالیت فولیکول‌های تخمدانی که با ۱۲ ماه قطع خونریزی در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی همراه است.

با وجود این بسیاری از زنان به دلایل مختلف دچار یائسگی زودرس و عوارض ناشی از آن از جمله گرگرفتگی، سردرد، سرگیجه، تکرر ادرار، افسردگی و ... در سنین پایین‌تر از ۴۵ می‌شوند.

عوامل موثر بر یائسگی زودرس چیست؟

سن یائسگی از عوامل متعددی از جمله نژاد، ژنتیک، تغذیه، فعالیت بدنی، سابقه ابتلا به بیماری‌ها و ... تأثیر می‌پذیرد، اما تحقیقات اخیر نشانگر نقش پررنگ تغذیه و سبک زندگی سالم بر بروز زودهنگام یائسگی است.

طب سنتی ایرانی رعایت برخی از تدابیر را برای پیشگیری از یائسگی زودرس مفید و مؤثر می‌داند که در ادامه به آنها اشاره شده است.

توصیه‌هایی برای پیشگیری از یائسگی زودرس

ورزش معتدل و منظم به مدت روزانه ۳۰ تا ۴۵ دقیقه
تعادل وزن
مصرف غذا‌هایی از جمله زرده تخم مرغ، کاچی، شیربرنج، سوپ جو، انار، گلابی، انگور، انجیر، هویج، بِه رسیده، بادام، فندق، شیره انگور، ترکیب خاک شیر و شیر و نبات سیب، فالوده سیب، آب سیب، گلاب، بیدمشک، زعفران، گلسرخ، دارچین
تنفس شکمی
حضور در طبیعت
بوییدن عطر خوشبو

پرهیز‌ها

همچنین طب سنتی به زنان توصیه می‌کند با پرهیز از اقدامات زیر، از بروز یائسگی زودهنگام پیشگیری کنند:

بی‌تحرکی یا ورزش سنگین
اضافه وزن زیاد یا کم وزنی
استرس و غم طولانی مدت
غذا‌های سنگین، دیرهضم و سرخ کردنی
خوراکی‌ها و آبمیوه‌های صنعتی
افراط در مصرف تندی‌ها، شوری‌ها و ترشی‌ها
کم خوابی و پرخوابی / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار