به گزارش راهبرد معاصر؛ تنها چهار روز تا برگزاری بزرگترین راهپیمایی بشری در کربلای معلی زمان باقی مانده است. سیل زائرین حسینی همچنان مشتاقانه به سوی این مکان متبرک در حال حرکتند و جمع وسیعی نیز با اتمام زیارت در حال بازگشتند به مرزهای غربی کشورند. مهمترین اخبار مرتبط با اربعین حسینی در طول بیست و چهار ساعت سپری شده از قرار زیرند:
بیش از یک میلیون زائر اربعین به کشور بازگشتند
حسین ذوالفقاری دوشنبه شب پس از بازدید از پایانه های مرزی خسروی و مهران اظهارداشت: از زمان لغو روادید یعنی ابتدای محرم تا ساعت ۲۰ امشب سه میلیون و ۲۲۰ هزار زائر ایرانی راهی عراق شدند که بیش از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر هنوز در این کشور هستند.
معاون وزیر کشور گفت: امروز هم ۱۷۰ هزار زایر از طریق چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه راهی عراق شدند و ۱۳۵ هزار نفر نیز به کشور بازگشتند.
ذوالفقاری تاکید کرد: اگر در شرایطی با ازدحام غیرمنتظره زایران روبه رو شویم این امکان وجود دارد که خدمات رسانی ما کمتر شود اما هم اکنون هیچمشکلی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه اتوبوس شهری در مرزها و داخل خاک عراق برای جابجایی زایران فعالیت می کنند، گفت: ۷۵ درصد ظرفیت اتوبوس های بین شهری نیز در اختیار زائران است.
معادن وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه بازگشایی خسروی نخستین تجربه استان کرمانشاه برای مواجه شدن با ازدحام جمعیت زایران بود، گفت: استقبال خوب مردم برای تردد از خسروی نشان داد که این مرز مورد علاقه مردم است.
ذوالفقاری به مشکل تردد زایران در آن سوی مرز اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ دستگاه اتوبوس پشت مرزهای کشور است که اگر در زمان بازگشت زایران در هر ۲ سوی مرز مشکل جابجایی ایجاد شد، به کارگیری شوند.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.عزیمت زائران اربعین حسینی از مرز رسمی خسروی روز پنجشنبه ۱۱ مهرماه به درخواست مسئولان عراقی متوقف و از دوشنبه پانزدهم مهرماه از سرگرفته شد.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۴، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
اربعین ۹۸ بدون کوچکترین مشکل امنیتی در حال برگزاری است
حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمود علوی عصر دوشنبه در حاشیه بازدید از پایانه مرزی مهران در جمع خبرنگاران مستقر در این مرز اظهار داشت: حجم پرتراکم جمعیت زائران در اربعین امسال دل مشغولی و دغدغه های مسئولان را بیش از پیش کرد و در این میان موضوع مهم تامین امنیت زائران است که اهمیت ویژه ای دارد.
وی ضمن تقدیر از همکاری و همراهی همه دستگاه ها و نهادهای لشگری و کشوری افزود: با انجام تقسیمات کاری که بین مسئولان دستگاه ها و نهادهای لشگری، کشوری و امنیتی و همراهی طرف عراقی وجود دارد، زائران با وجود تراکم جمعیتی از رفاه و امنیت در طول مسیر راهپیمایی برخوردار هستند.
علوی یادآور شد: البته همراهی و همکاری مردم با مسئولان نیز قابل تقدیر است و تمام تلاش مسئولان انجام خدمات رسانی مطلوب به زائران اربعین تا زمان پایان یافتن موج برگشت آنها است.
وی در مورد زیرساخت ها نیز اضافه کرد: امسال میزان حضور مردم در اربعین بیشتر از سال های قبل بود و بدون شک با توجه به شور و اشتیاق آنها این حضور در سال های بعد بیشتر از امسال خواهد بود.
به گفته وزیر اطلاعات ایجاد یا بهسازی زیرساخت های اربعین در حوزه های مختلف نسبت به سنوات گذشته توسعه و رشد چشمگیر و فزاینده ای داشته و همچنین خدمات رسانی به زائران نیز با مدیریت و مطلوبیت بیشتری همراه است.
وی افزود: کسانی که پنج سال پیش برای اولین بار جهت شرکت در اربعین از مرز مهران عازم عراق شدند اگر اکنون به استان ایلام سفر کرده باشند به خوبی متوجه تغییرات محسوس در زمینه زیرساخت های اربعین استان نسبت به سال های گذشته می شوند.
وی تاکید کرد: مشکلات زیرساختی و خدماتی اربعین امسال شناسایی شود و رفع آنها برای سال آینده در دستور کار ستاد اربعین و مسئولان قرار بگیرد تا این نواقص سال به سال کمتر شود.
بنابر اعلام رئیس ستاد مرکزی اربعین تاکنون بیش از ۶۰ درصد از مجموع زائران اربعین امسال از مرز بین المللی مهران تردد داشته اند.
شهرستان مرزی مهران در ۸۵ کیلومتری جنوب غربی ایلام با داشتن مرز بینالمللی از معابر اصلی و مهم تردد خودروهای شخصی، کامیون های حامل کالاهای صادراتی و خودروهای حامل زائران عتبات عالیات است.
پیش بینی می شود در ایام اربعین امسال ۷۰ درصد از مجموع زائران مرز مهران را برای تردد انتخاب کنند و هم اکنون به طور معمول در این ایام روزانه بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مرز مهران راهی عتبات عالیات می شوند.
تشکیل کمیته مشترک برای گشایش مرز سومار
حسین ذوالفقاری در نشست ستاد اربعین که در استانداری کرمانشاه برگزار شد، اظهارداشت: براساس توافق انجام شده با طرف عراقی برای گشایش مرز سومار، پس از اربعین کمیته مشترک را تشکیل خواهیم داد.
وی در رابطه با مشکلات پیش روی بازگشایی مرز سومار گفت: طرف عراقی برای گشایش سومار با مشکل فراهم نبود زیرساخت ها روبه رو است از این رو ما پیشنهاد دادیم که فعلا این مرز فعال شود و عراقی ها همزمان با شروع به فعالیت کار تقویت زیرساخت ها را انجام دهند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در بخش دیگری از صحبت های خود به بازگشایی مرز خسروی برای تردد زایران اشاره کرد و گفت: در قدم نخست برای بازگشایی مرز خسروی ابتدا موافقت شورای امنیت ملی منوط به اعلام رسمی عراق را برای بازگشایی خسروی دریافت کردیم و سپس به دنبال مذاکره باطرف عراقی رفتیم.
ذوالفقاری با بیان اینکه نیروهای امنیتی انتظامی، سفارت ایران در عراق و استانداری کرمانشاه برای بازگشایی خسروی تلاش کردند، گفت: وزیر فعلی کشور عراق نیز با گشاده دستی و پذیرش مسوولیت برای بازگشایی مرز خسروی وارد میدان شد.
وی افزود: ابتدا بازگشایی مرز خسروی با روزی ۳۰۰ تا ۶۰۰ نفر آغاز شد و امروز می بینیم که زایران به راحتی و امنیت کامل از این مرز تردد می کنند.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در رابطه با ۲۴ ساعته شدن تردد از مرز گفت: ما برای ۲۴ ساعته شدن تردد مرز خسروی زیاد اصرار نکردیم تا برای طرف عراقی مشکلی ایجاد نشود.
ذوالفقاری با بیان اینکه نخستین تجربه استان کرمانشاه برای مواجه شدن با ازدحام جمعیت زایران بود، گفت: استقبال خوب مردم برای تردد از خسروی نشان داد که این مرز مورد علاقه مردم است.
وی به مشکل تردد زایران در آن سوی مرز اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ دستگاه اتوبوس پشت مرزهای کشور است که اگر در زمان بازگشت زایران در هر ۲ سوی مرز مشکل جابجایی ایجاد شد، به کارگیری شوند.
رییس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه این آمادگی وجود دارد که در صورت نیاز اتوبوس های بیشتری را به عراق اعزام کنیم، گفت: براساس هماهنگی های انجام شده خودروها یکسر خالی به کاظمین خواهند رفت و زایران را از برای بازگشت به مرز خسروی می آورند.
ذوالفقاری، همچنین به مشکلات ایجاد شده در مرزهای شلمچه و چذابه اشاره کرد و گفت: ما در مرزهای خسروی و مهران برای کمک به حمل و نقل مشکل نداشتیم اما در جذابه و شلمچه خودروهای ما برای رفتن به عراق با مشکل روبه رو شدند اما در نهایت پس از هماهنگی های طولانی اتوبوس ها به آن سوی مرز رفتند.
وی به برپایی موکب ها در عراق نیز اشاره کرد و اظهارداشت: ۱۰ هزار موکب در مسیر راهپیمایی وجود دارد و ما نیز به دنبال آن هستیم در نقاطی که نیاز است موکب ها را تلفیق کنیم.
۲ مورد عملیات بمب گذاری در مسیر زائران اربعین در خوزستان کشف شد
حجت الاسلام سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات در جریان سرکشی از گذرگاههای مرزی با عراق گفت: در روزهای اخیر ۲ مورد بمب گذاری در مسیر تردد کاروانهای زائران اربعین حسینی در خوزستان قبل از عملیاتی شدن کشف شد.
به گفته وی، همچنین سربازان گمنام امام زمان(عج) در این ارتباط ۵۰ قبضه سلاح را از افرادی که قصد عملیات خرابکارانه را داشتند کشف و ضبط کردند و با هوشیاری آنان و نیز نیروهای انتظامی، سپاه، بسیج، ارتش و دستگاه قضا توان هرگونه عملیات ترور یستی از معاندان و دشمنان قسم خورده نظام سلب شده است.
استقرار ۲۰۰ موکب در مسیر پیادهروی جاماندگان اربعین در شهرری
احمد اسماعیلیراد در گردهمایی موکبداران جاماندگان اربعین که در تالار شیخ صدوق(ره) آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، اظهار داشت: تمامی نهادها و سازمانهای شهرستان در ارائه خدمات به زائران جاماندگان اربعین حسینی بسیج شدهاند.
وی با اشاره به اینکه امسال برگزاری مراسم راهپیمایی جاماندگان اربعین با استقبال تمامی دستگاهها به منظور برقراری آرامش و امنیت در طول مسیر همراه است، اضافه کرد: در تمامی موارد و کمیتهها به منظور حفظ انسجام، با حضور نماینده تولیت حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) نیز هماهنگیهای لازم صورت گرفته است.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ری به برگزاری جلسات مختلف اشاره و تصریح کرد: در راستای ارائه خدمات به زائران حرم مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) هماهنگی لازم از سوی کمیته امنیت بین مدیریت شهرستان ری و استان تهران در جهت مدیریت مسائل امنیتی در طول مسیر انجام گرفته است.
اسماعیلیراد با اشاره به عظمت و شکوه مراسم اربعین گفت: راهپیمایی اربعین صرفا مذهبی و معنوی نیست و اثرات سیاسی و اجتماعی قابل توجهی در مردم کشورمان و همه دنیا ایجاد کرده است.
وی با یادآوری عظمت اربعین حسینی ادامه داد: عظمت حضور مردم، پیوستگی قلب مردم با ائمه (ع) و ارتباط وجودی ما با اسلام و مذهب، باعث درخشش تفکر شیعه در دنیا شده است.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان ری با بیان اینکه دستگاههای شهرستان ری و موکبداران این مسیر توفیق یافتهاند که در راهپیمایی جاماندگان اربعین خدمترسان زائران کربلای ایران باشند، گفت: با توجه به اثرات بسیار ارزشمند سیاسی، اجتماعی، امنیتی، فرهنگی و مذهبی اربعین همه موکبداران و مسؤولان با تمام توان برای میزبانی و خدمت رسانی از زائران آماده هستند.