هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها از سه‌شنبه گسترده می‌شود / رگبار و رعدوبرق در چندین استان / کاهش دما در نیمه شمالی کشور ورود موج بارشی جدید؛ شمال کشور از روز سه‌شنبه سرد و بارانی می‌شود ماجرای قطع درخت تاریخی زگلیک برای ساخت سرویس بهداشتی تمدید مجدد مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته پذیرش بدون آزمون جزئیات پرونده آزار جنسی زن ایرانی در سفر به ترکیه هشدار وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی معابر در مازندران هشدار بارش‌های سیل‌آسا از دوشنبه؛ سامانه بارشی جدید در راه است تمدید مهلت انتخاب رشته‌های با آزمون و بدون آزمون دانشگاه آزاد شرکت آبفا تهران: بارندگی‌ها ۳۶.۸ درصد پایین‌تر از متوسط بلندمدت است پیش‌بینی هوای تهران شنبه ۲۵ مهر، دما به ۳۱ درجه می‌رسد /برخی مناطق بارانی می‌شوند گوگل با جمنای می‌خواهد کلاهبرداران تلفنی را ناکام بگذارد آخرین مهلت انتخاب رشته کارشناسی دانشگاه آزاد ۱۴۰۵ امروز ۲۴ مهر اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز؛ از HUDA BEAUTY تا MAC هشدار زرد هواشناسی در ۱۰ استان؛ رگبار باران و باد شدید در راه است پیش‌بینی بارش‌های پاییزی در تهران تا ۱۷ آبان / باران و طوفان در راه تهران / احتمال برف پاییزی انهدام شبکه فساد اقتصادی در شهرداری درگز/ تعقیب قضایی شهردار، ۴ عضو شورا و ۱۲ نفر دیگر/ ۸ نفر روانه زندان شدند

کشف غار زیرزمینی در ماه

کشف غار زیرزمینی در ماه برای نخستین بار محققان غاری را زیرسطح ماه رصد کرده اند که با دهانه ۱۵۰ فوت برای انسان قابل دسترسی است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۲۶ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 16
کد خبر: ۲۵۰۱۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان معتقدند درآینده فضانوردان می‌توانند داخل غار‌های زیر زمینی ماه اقامتگاه بسازند.

ماهواره ناسا که دور ماه مدار می‌زند تونلی زیر دریای Tranquillity روی ماه را رصد کرده که احتمالا طول آن ۲۵۰ فوت است.

تصاویر راداری حاکی از آن است که این منطقه که در انتهای گودال Mare Tranquillitatis (عمیق‌ترین دهانه شناسایی شده روی ماه) قرار دارد، دهانه‌ای به عرض ۱۵۰ فوت دارد. محققان معتقدند این نخستین تونل کشف شده روی ماه است که انسان می‌تواند به آن دسترسی یابد. غار‌هایی که قبلا روی ماه کشف شده بودند، هیچ گونه نقطه ورودی نداشتند.

این اکتشاف در حالی اعلام شده که ناسا مشغول آماده سازی است تا پس از ۵۰ سال برای نخستین بار ماموریتی سرنشین دار به ماه انجام دهد. در همین راستا کارشناسان مشغول بررسی آن هستندتا چگونه ماه را برای اقامت طولانی مدت انسان آماده کنند.

محققان از مدت‌ها قبل گمان می‌کردند احتمالا زیر منطقه دریای Tranquillity همراه ۲۰۰ گودال دیگر روی ماه تونل‌هایی وجوددارد.

لئوناردو کارر استادیار دانشگاه ترنتو در ایتالیا در این باره می‌گوید: برای نخستین بار ما غاری را مکان یابی و با دقت بررسی کردیم که از یک گودال روی سطح ماه می‌توان به آن دسترسی یافت. ما توانستیم نخستن مدل ۳ بعدی از یک بخش شکل واقعی غار را به دست بیاورد.

به گفته محققان غار مذکور مسطح است یا احتمالا شیبی ۴۵ درجه دارد. / مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار