به گزارش راهبرد معاصر ، امروز (چهارشنبه) در ساعت ۱۳:۳۸، ماه با حرکت در مدار بیضی به گرد زمین، در کمترین فاصله با ما و در ۳۵۷ هزار و ۲۶۴ کیلومتری زمین قرار میگیرد و ۹ ساعت و ۳۰ دقیقه بعد، در ساعت ۲۳:۰۷، به وضعیت کامل (Full Moon) میرسد، بنابراین با پدیده اَبَرماه (Supermoon) مواجه خواهیم بود.
چون این کمترین فاصله ماه با زمین و رسیدن ماه به وضعیت ماه کامل است، بزرگترین اَبَرماه سال جاری را شاهد هستیم.
هنگامی که ماه در شرایط ماه کامل بوده و در کمترین فاصله با زمین باشد، بین ۶ تا ۱۴ درصد بزرگتر و ۱۶ تا ۳۰ درصد درخشانتر از دیگر ماههای کامل سال دیده میشود (بسته به فاصله ماه با زمین در هنگام رسیدن به وضعیت ماه کامل).
در برخی سالها همچون سال گذشته، سه اَبَرماه وجود داشت، در حالی که سالهای دیگر مانند امسال، دارای چهار اَبَرماه هستند و در موارد معدودی مانند سالهای ۲۰۲۹ تا ۲۰۳۳ میلادی، ممکن است به پنج ابرماه نیز برسد!
به علاقه مندان عکاسی نجومی توصیه میشود زمان طلوع و غروب ماه را برای ثبت اَبَرماه انتخاب کنند؛ چرا که به جز بزرگتر دیده شدن اَبَرماه، قرار گرفتن ماه در کنار بناها و عوارض طبیعی همچون کوه و درختان در هنگام طلوع و غروب آن، بر بزرگی ظاهری ماه از دید چشم ناظران زمینی میافزاید. به طور قطع در تلفیق این پدیده جذاب با بناها و یا عوارض طبیعی، تصاویر زیباتری از اَبَرماه میتوان ثبت کرد.