به گزارش راهبرد معاصر، بعد از نشست دو روزهای که میان گروههای فلسطینی در پکن، پایتخت چین برگزار شد و این گروهها برای تشکیل دولت وفاق ملی به توافق رسیدند، «حسام بدران» یکی از اعضای دفتر سیاسی جنبش حماس طی سخنانی به جزئیات این نشست و توافقهای حاصل شده میان گروههای فلسطینی پرداخت.
حسام بدران در این زمینه گفت: هر کسی که اوضاع داخلی فلسطین را دنبال میکند، میداند که پیچیدگیها و موانع زیادی وجود دارد و ما در جنبش حماس همواره برای ایجاد وحدت ملی فلسطین بر مبنای مبارزه با دشمن اشغالگر و تثبیت گزینه مقاومت برای مقابله با این دشمن، ثابت قدم بودهایم. ما همواره بر این اصل تاکید کردهایم که رژیم صهیونیستی، دشمن است و هرگز نمیتوان به دنبال سازوکاری برای همزیستی با آن بود.
تشکیل دولت وفاق ملی ایده حماس است
وی درباره توافق برای تشکیل دولت وفاق ملی اظهار داشت: صحبت از ایده دولت وفاق ملی فلسطین، در واقع فکر و ابتکار جنبش حماس است و ما در هفتههای اولیه جنگ، این ایده را مطرح کردیم و از خلال آن میخواستیم این پیام را به همه طرفهایی که در تلاش برای مداخله در امور داخلی فلسطین هستند، برسانیم که امور داخلی فلسطینیها به خودشان مربوط است و ما هرگز به هیچ طرف منطقهای یا بینالمللی حق مداخله در آن را نمیدهیم و اجازه نخواهیم داد، هیچ طرفی چیزی را به ما تحمیل کند.
وی افزود: از آن زمان تاکنون ما با گروهها و نیروها و جریانهای مختلف فلسطینی در تماس بودهایم و ایده دولت وفاق ملی به طور گسترده در صحنه فلسطین پذیرفته شد. آنچه که جدید است، این است که برادران ما در جنبش فتح با این طرح موافقت کردند و شاید این برای اولین بار از زمان مطرح شدن این ایده باشد. بنابراین ما به سمت تشکیل دولت وفاق ملی فلسطینی با موافقت همه گروههای فلسطینی، برای اداره امور فلسطینیها در غزه و کرانه باختری، نظارت بر بازسازی غزه و نیز زمینه سازی برای برگزاری انتخابات در مراحل بعدی حرکت کردیم.
دولت وفاق ملی باید در سریع ترین زمان ممکن تشکیل شود
این مسئول حماس تصریح کرد: ما در نشست پکن درباره سازوکارها صحبت کردیم، اما در جلسه یکی دو روزه، فرصتی برای صحبت درباره جزئیات این توافق و نکات مربوط به تشکیل دولت وفاق ملی فلسطین وجود نداشت. اما در هر صورت ما معتقدیم که به طور کلی تشکیل دولت وفاق ملی خواسته همه فلسطینیهاست.
حسام بدران خاطرنشان کرد: در مرحله آینده، جنبش حماس و سایر گروههای فلسطینی برای اجرای این توافق اقدام خواهند کرد و نمیتوان تشکیل دولت وفاق ملی را خیلی به تعویق انداخت. حماس طرح دولت وفاق ملی را برای مرحله بعد از جنگ مطرح نکرده، بلکه ما میخواهیم این دولت در سریعترین زمان ممکن تشکیل شود؛ حتی اگر جنگ ادامه پیدا کند.
وی ادامه داد: از نظر ما تشکیل چنین دولتی میتواند مسیر رسیدن به آتش بس را هم تسهیل کند و سدی در برابر توطئههای کابینه نتانیاهو باشد که به دنبال تحمیل واقعیتهای جدید در کرانه باختری یا نوار غزه است. ما با این طرح، تنها بر مبنای تجربیات برخورد نمیکنیم و متاسفانه تجربههای قبلی پر از تلخیهاست و برخی طرفهای فلسطینی قبل از این به توافقات عمل نمیکردند. اما امروز همه باید توجه داشته باشیم که درباره سرنوشت ملتمان صحبت میکنیم.
بر حق مقاومت و موضع واحد فلسطین در نشست پکن تاکید شد
این مسئول حماس تاکید کرد: هر نشانه، فرصت و تلاشی میتواند منجر به پیشرفت حتی نسبی در مسئله وحدت ملی فلسطینیها و مقابله با تجاوزات دشمن شود. این یک موقعیت طبیعی و منطقی برای هر رهبر و گروه فلسطینی است که در این مسیر حرکت کنند. ما حدود 10 ماه است که در نبرد میدانی با دشمن اشغالگر قرار داریم و به وظیفه خود در دفاع از ملت فلسطین ادامه میدهیم و مجدداً تاکید میکنیم که دیدارهای ملی، هرگز جایگزینی برای ادامه مقاومت نخواهد بود.
حسام بدران گفت: ما در بیانیه پایانی که در نشست پکن صادر شد، بر حق ملت فلسطین در مقاومت در برابر اشغالگری، با اشکال و ابزارهای مختلف تاکید کردیم و گفتیم که وحدت موضع فلسطین در چهارچوب رویکرد ما در این نبرد است و ما حق دفاع از خودمان را داریم. این موضعی که ما اتخاذ کردیم، تاکید میکند که فلسطینیها بیش از پیش به موضع خود در جنگ کنونی پایبند هستند، چه در سطح گزینه مقاومت و دفاع از ملت و چه در سطح خواستههای فلسطینیها در مذاکرات آتش بس.
وی خاطرنشان کرد: جنبش حماس همچنان به ضرورت برقراری آتش بس دائمی و کامل در نوار غزه، عقب نشینی کامل نیروهای اشغالگر و بازسازی نوار غزه پایبند است. ما در نشستی که برگزار شد این موضع واحد فلسطینیها را تثبیت کردیم، تا برخی از طرفها تصور نکنند که میتوانند بر موضع یا افکار عمومی فلسطین تاثیر بگذارند.
بدران گفت: این نشست با حضور 14 گروه فلسطینی برگزار شد و نشست دوجانبه میان جنبش حماس و جنبش فتح نبود. هر گروهی در این نشست موضع خود را اعلام کرد و دیدگاهش را در مقطع فعلی که در آن زندگی میکنیم، ارائه نمود. با توجه به حمام خونی که دشمن اشغالگر در نوار غزه و همچنین کرانه باختری به راه انداخته، طبیعی است که نشست برگزار شده میان گروههای فلسطینی، یک نشست فکری و فلسفی نبود و به موضوعات جدی اشاره داشت.
این عضو دفتر سیاسی حماس اظهار داشت: بدون تردید میان گروههای مختلف فلسطینی، درباره برخی مسائل اختلاف وجود دارد و ما تنها درباره حماس یا جنبش فتح صحبت نمیکنیم. اما مسائلی که ما درباره آن توافق کردیم، مسائل روشن و مستقیم است و مربوط به اوضاع کنونی فلسطین میباشد. بحث درباره نبرد کنونی با دشمن صهیونیستی و چگونگی پایان دادن به آن و تشکیل دولت وفاق ملی، از جمله مسائل بارزی بود که مورد بحث قرار گرفت و درباره آنها توافق کردیم.
سازمان آزادیبخش در وضعیت مناسبی نیست
حسام بدران تصریح کرد: حماس همراه با همه طرفها برای اجرای این توافق و برداشتن گامهایی برای بهبود هرچه بیشتر وضعیت داخلی فلسطین تلاش خواهد کرد. البته برخی نکات وجود دارد که در این دوره نشستها مورد بحث قرار نگرفت. درباره سازمان آزادی بخش فلسطین هم باید بگوییم که بحث درباره آن بسیار طولانی است و من فکر نمیکنم که هیچ انسان منصف و عاقلی این را نداند که سازمان آزادی بخش در وضعیت مناسبی قرار ندارد و مشکلات زیادی در ساختار، مدیریت و حتی برنامه سیاسی آن است که باید به آنها رسیدگی شود.
صهیونیستها از دیدار گروههای فلسطینی با یکدیگر خشمگین هستند
این رهبر حماس گفت: ما به طور کلی درباره این عنوان صحبت کردیم که سازمان آزادی بخش باید شامل همه گروههای فلسطینی باشد و اینکه برخی درباره ورود حماس و جهاد اسلامی به این سازمان صحبت میکنند، اشتباه است. گروههای فلسطینی زیادی هستند که در خارج از چهارچوب رسمی این سازمان قرار دارند و باید به آنها مولفههای ملی و نهادهای مدنی و ... را نیز اضافه کنیم.
حسام بدران تصریح کرد: موضوع سازمان آزادی بخش اکنون اولویت ما نیست، بلکه اولویت ما نبرد کنونی و ضرورت حمایت از مردم فلسطین در نوار غزه و همچنین تامین حمایت سیاسی، میدانی و رسانهای برای مقاومت و اتحاد موضع فلسطین در برابر توطئههایی است که دشمنان در مرحله کنونی و همچنین بعد از جنگ طراحی میکنند.
وی افزود: صحبتهای توطئه آمیزی که اشغالگران اکنون مطرح میکنند، ناشی از نارضایتی و خشم آنها از دیدار گروههای فلسطینی با یکدیگر است. به ویژه اینکه چنین نشستی در کشوری مانند چین برگزار شده که جایگاه بزرگی در سطح جهان دارد و بدون شک این مسئله خسارت بزرگی برای رژیم اشغالگر است.
طوفان الاقصی استکبار صهیونیستها را نابود کرد
این رهبر حماس ادامه داد: دورهای که در آن رژیم اشغالگر هر تصمیمی که میخواست، میگرفت یا هر کاری که میخواست، درباره فلسطین انجام میداد، به پایان رسیده و زمان زیادی از آن دوره میگذرد. همچنین عملیات طوفان الاقصی، استکبار صهیونیستی که جهان به آن عادت کرده بود را کاملا از بین برد.
حسام بدران در پایان سخنان خود اظهار داشت: ما به عنوان فلسطینیها، هر اندازه که بتوانیم انسجام داخلی خود را افزایش دهیم، کارتهای قدرت بیشتری در مقابله با اشغالگران خواهیم داشت؛ به ویژه اینکه ما درباره یک ملت بزرگ و مقاوم صحبت میکنیم.
به گزارش تسنیم، گروههای فلسطینی شامل جنبش آزادیبخش ملی فلسطین (فتح)، جنبش حماس، جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین، جنبش جهاد اسلامی، جبهه مبارزه مردمی فلسطین، جبهه ابتکار ملی فلسطین، جبهه مردمی فلسطین- فرماندهی کل، اتحاد دموکراتیک فلسطین، جبهه آزادی بخش فلسطین، جبهه آزادی بخش عربی، جبهه عربی فلسطین و پیشتازان جنگ آزادی بخش ملی که در پکن، پایتخت چین گرد هم آمده بودند، در پایان نشست دو روزه خود توافق کردند که به یک وحدت ملی همه جانبه فلسطینی برسند.
شرکت کنندگان در این نشست، بر حق مردم فلسطین برای مقاومت در برابر اشغالگری و پایان دادن به آن طبق قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد و نیز تشکیل دولت موقت وفاق ملی با موافقت گروههای فلسطینی تاکید کردند./ تسنیم