ثبت ۵.۵ میلیون سفر اربعین فروش محصولات ایران خودرو با قیمت‌های جدید لغو شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۴۰۴ + پیش بینی نوسانات بازار ارز فردا هشدار جدی؛ قطعی‌های ۱۲ ساعته آب برای مشترکان بد مصرف در راه است فشار تورم در کدام استان‌ها بیشتر است؟ رئیس اتحادیه مشاوران املاک: قیمت هر متر خانه در شمال تهران بین ۳۰ تا ۵۰ میلیون تومان کاهش یافته وام ساخت و تولید با ضمانت سپرده ارزی فراهم شد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۴ شرایط فروش نقدی و اقساطی دیگنیتی پرایم اعلام شد قیمت بیت‌کوین به آستانه ثبت رکورد جدید رسید زمان و نحوه ثبت‌نام در آزمون استخدام بانک مرکزی اعلام شد با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد

خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد

معاون وزیر صمت در امور تجارت و خدمات گفت: تجارت و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۵ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 July 29
کد خبر: ۲۵۲۲۰۸

به گزارش راهبرد معاصر،  علیرضا شاهمیرزایی، معاون وزیر صمت در امور تجارت و خدمات در نشست خبری که امروز هشتم مرداد ماه برگزار شد؛ گفت: پرونده سکه و مواردی از این دست در دولت‌های گذشته موجب شد صاحبان آن با خالی فروشی موجب ضرر و زیان مردم شوند؛ بنابراین تجارت الکترونیکی و خرید و فروش الکترونیکی طلا ممنوع شد.

 

وی ادامه داد: اگر قرار است جلوی پرونده‌هایی مثل سکه ثامن گرفته شود راهکارش این است که این مسیر به شکل قانونی پیموده شود.

 

مدیر مجتمع معدنی خراسان جنوبی از افزایش ۶۷ درصدی تولید شمش در کارخانه طلای هیرد طی چهار ماهه نخست امسال خبر داد.

 

معاون وزیر صمت گفت: برای خرید و فروش الکترونیکی طلا ابتدا طلا باید در انبار قرار بگیرد که می‌تواند خزانه، موسسه مالی یا بانک باشد. میزان انبار و فروش آن نیز علاوه بر خود سکو که به خریداران اعلام می‌کند، شخص ثالثی مثل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا بانک‌ها باید باشد.

 

شاهمیرزایی ادامه داد: برخی بانک‌ها اعلام آمادگی کردند که خالی فروشی صورت نگیرد آن هم از طریق نگهداری طلا در یک انبار که آن هم تنها با اجازه سکو قابل بازگشایی نیست.

 

معاون وزیر صمت گفت: ایجاد سندباکس در حوزه فلزات گرانبها می‌تواند ریسک‌هایی که در چنین معاملاتی وجود دارد را کاهش دهد و مانند تجربه‌های گذشته خالی‌فروشی اتفاق نیفتد.

 

وی ادامه داد: در مسیر معاملات برای خریدار یا فروشنده پیامک فعال‌سازی ارسال می‌شود و همین پیامک باعث می‌شود سکو نتواند خالی‌فروشی انجام دهد. نگهداری طلا در یک انبار فقط با اجازه پلتفرم قابل بازگشایی و برداشت نیست و بانک ناظر باید آن را تایید کند. به این شکل به‌جز سامانه و مردم یک ناظر سوم دیگر نیز وجود دارد که بر فرایند نظارت کند.

 

شاهمیرزایی بیان داشت: ایجاد سندباکس‌های تخصصی باعث تضمین کافی برای حفظ دارایی‌های مردم می‌شود. ابعاد این مساله وسیع‌تر از چیزی است که فکر می‌کنیم، زیرا سامانه هوشمند معاملات فلزات گرانبها باعث می‌شود تبادلات مبتنی بر طلا در کشور توسعه پیدا کند. بهترین کاری که می‌شود در حوزه مقابله با تورم و رکود انجام داد، ایجاد سندباکس‌ها است.

 

وی گفت: کارکرد اصلی طلا در تاریخ، پشتوانه خرید و اعتبار بوده است. برخی بر این باور هستند که پول کشور مبتنی بر طلا شود که این از نظر ما این یک نگاه کاریکاتوری است. شاید در گذشته به این شکل بود، اما اکنون این نظریه طرفداری ندارد.

 

معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: سامانه‌ای که امروز افتتاح شد می‌تواند بستری را فراهم کند تا افرادی که قصد خرید اعتباری طلا دارند، از طلایی که در انبار هوشمند دارند به عنوان وثیقه استفاده کنند و علاوه بر حفظ دارایی خود بتوانند خرید‌های روزانه خود را انجام دهند.

 

وی تاکید کرد: این مدل می‌تواند برای اقتصاد بسیار مفید باشد، زیرا همه مباحث پولشویی و شفافیت اطلاعات که به آن نیاز داریم، توسعه این سامانه‌ها هستند و دولت بدون کمک سکو‌ها نمی‌تواند شفافیت ایجاد کند. حل مشکل نگهداری طلا و عدم فروش عیار‌های تقلبی از جمله مهمترین ویژگی‌های انبار‌های هوشمند است./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار