ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟

یک بررسی جدید رابطه میان میزان‌های پایین ویتامین دی و احتمال بالاتر زخم پا در افراد سالمند مبتلا دیابت را نشان داده است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۵ - ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
کد خبر: ۲۶۳۷۳۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ بررسی‌های زیادی به نقش ویتامین دی در دیابت پرداخته‌اند و ارتباط میزان‌های پایین ویتامین دی و افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و عوارض آن را نشان داده‌اند. از طرف دیگر کمبود ویتامین دی عارضه‌ای بسیار رایج به خصوص در میان سالمندان است.

یک بررسی اخیر رابطه میان میزان‌های پایین ویتامین دی و احتمال بالاتر زخم پا در افراد سالمند مبتلا دیابت را نشان داده است. این بررسی نخستین بررسی بود که میزان ویتامین دی را در میان افرادی که با زخم پای دیابتی در بیمارستان بستری بودند، مقایسه کرده بود. در بیماران مورد بررسی با بدتر شدن شدت زخم، میزان ویتامین دی نیز به طور پیوسته پایین‌تر بود. در واقع، افرادی که دارای مطلوب‌ترین وضعیت زخم پا (کمترین شدت بر اساس مقیاس درجه‌بندی) بودند، میزان ویتامین دی بیش از دو برابر بیشتر از افرادی بود که بدترین مرحله یا درجه زخم را داشتند.

به گفته پژوهشگران با توجه به این یافته‌ها بیماران دیابتی باید در مورد نیاز به غربالگری میزان ویتامین دی با آزمایش ساده خون یا مصرف مکمل‌های ویتامین دی برای کاهش خطر ابتلا به زخم پا از پزشکشان سؤال کنند.

محققان گفتند این یافته‌ها باید بیماران را تشویق کند تا در مورد غربالگری ویتامین D کم با یک آزمایش خون ساده و/یا اینکه آیا باید مکمل‌های ویتامین D مصرف کنند یا خیر که ممکن است به کاهش خطر ابتلا به زخم پا کمک کند، سؤال کنند.

یک بررسی دیگری میزان بالاتر ویتامین دی را با خطر کمتر مقاومت به هورمون انسولین- پاسخ ندادن سلول‌های بدن به انسولین- (عارضه‌ای که در دیابت نوع ۲ وجود دارد) مرتبط کرده است.

پژوهشگران دریافتند که احتمال ایجاد مقاومت به انسولین با مصرف هر مقدار اضافی مکمل ویتامین دی کاهش می‌یابد. به گفته این پژوهشگران این یافته‌ها ممکن است نشان دهند که ویتامین D۳ – شکل فعال ویتامین دی - یک عامل محافظتی در بروز مقاومت به انسولین است، زیرا به کاهش التهاب کمک می‌کند و التهاب خطر مقاومت به انسولین را افزایش می‌دهد.

البته هنوز بررسی‌های بیشتری برای درک رابطه بین ویتامین دی و فعالیت انسولین و اینکه آیا برای گروه‌های خاصی از بیماران متفاوت است، مورد نیاز است.

ویتامین دی در زرده تخم‌مرغ، ماهی‌های چرب و شیر و غلات غنی‌شده وجود دارد و تابش آفتاب به پوست نیز باعث تولید آن از یک ماده پیش‌ساز می‌شود.

تأثیر ویتامین دی در سلامت استخوان‌ها شناخته شده است، اما میزان کم آن ممکن است با افسردگی، انرژی کم و برخی بیماری‌های پوستی و بیماری‌های دیگر ارتباط داشته باشد

اگر در مورد میزان ویتامین دی خودتان مطمئن نیستید، با پزشک خود در مورد انجام آزمایش خون برای اندازه‌گیر ویتامین دی مشورت کنید و از او در مورد تغذیه و چگونگی اطمینان یافتن از داشتن میزان‌طبیعی ویتامین دی سؤال کنید. / همشهری

مطالب مرتبط
ارسال نظر