راه‌اندازی بخش ثانویه راکتور اراک تا دو هفته دیگر-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

راه‌اندازی بخش ثانویه راکتور اراک تا دو هفته دیگر

سخنرانی دکتر علی اکبر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در یازدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ظرف یک تا سه هفته آینده قسمت ثانویه راکتور اراک راه اندازی می‌شود که بخش عمده‌ای از فرایندها در این بخش انجام می‌گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۸ - ۲۸ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 20
کد خبر: ۲۵۴۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی اکبر صالحی در جمع خبرنگاران در مجلس شورای اسلامی افزود: در چهار سال گذشته دوستان توانستند قسمت ثانویه را به جایی برسانند که بتوانیم این قسمت را راه اندازی کنیم.

 

وی اقدام دیگر مهم در روند فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان را تکمیل ماشین جای‌گذاری و جابه‌جایی سوخت عنوان کرد و افزود: یک بخشی از این ماشین ناقص بود که اکنون تکمیل شده و آماده نصب است.

 

وی در ادامه درباره روند کار در راکتور ۲ و ۳ بوشهر اظهار کرد: امروز در گزارشی که به دستم رسید اعلام شده بود راکتور ۲ طبق زمان بندی جلو می‌رود و باید بگویم بزرگترین کارگاه صنعتی کشور در بوشهر در حال انجام است. این پروژه ۱۰ میلیاردی به خوبی در حال پیشرفت است.


صالحی در حاشیه نشست با اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه آماده‌ایم هر تصمیمی را که در چارچوب گام چهارم کاهش تعهدات برجامی گرفته شود اجرایی کنیم، گفت: امروز گزارش مبسوطی درباره گام سوم که درباره تحقیق و توسعه بوده است به نمایندگان ارایه کردیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در بحث فنی مذاکرات برجام براساس توصیه‌هایی که شده بود ماهیت تحقیق و توسعه را حفظ کردیم و در تحقیقات هیچ چیزی را کنار نگذاشتیم. محدودیت‌های ما در حوزه زمان و عدد بود.

 

وی افزود: قبل از عملیاتی شدن برجام ما روی پنج، شش سانتریفیوژ پیشرفته کار می‌کردیم و گفتیم روی همه این‌ها همچنان کار خواهیم کرد، اما اینکه در بحث انواع آزمایش‌ها روی چه تعداد سانتریفیوژ کار کنیم توافق صورت گرفت؛ برای مثال درباره سانتریفیوژ IR۶ که سال ۸۶ فعالیت‌هایش آغاز شد حدود ۱۰ سال است که هنوز روی آن کار تحقیق و توسعه می‌کنیم چرا که حتی در پیشتازترین شرکت‌های جهان هم حدود ۷-۸ سال زمان می‌برد تا مرحله تحقیق و توسعه به تولید انبوه برسد. ما در مذاکرات می‌دانستیم که برای به تولید انبوه رسیدن IR۶ حدود ۷-۸ سال زمان نیاز است به همین دلیل این محدودیت زمانی را در برجام پذیرفتیم.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به راه‌اندازی زنجیره‌های ۱۰ و ۲۰ تایی سانتریفیوژها گفت: ما در گام‌های کاهش تعهدات برجامی و در یک چالش سیاسی نشان دادیم می‌توانیم توانمندی‌مان را به اوج برسانیم و در دو، سه هفته آینده یک زنجیره ۳۰ تایی را راه اندازی خواهیم کرد؛ این حرف برای ماشین‌های دیگری هم صادق است بنابراین تحقیق و توسعه پابرجاست و ما برای زمان و اعداد محدودیت قایل شدیم.

 

وی در ادامه با اعلام این خبر که ظرف حداکثر یک ماه آینده قریب به ۲ هزار و ۵۰۰ سو به ظرفیت ۵ هزار و ۶۰ سویی ما اضافه خواهد شد، افزود: این یعنی ۴۰ درصد به غنی‌سازی ما اضافه می‌شود.

 

رئیس سازمان اتمی همچنین گفت: تولید اورانیوم غنی شده بالای ۳ و نیم درصد بسیار بالا رفته و به روزی ۵ تا ۶ کیلو رسیده است؛ این یعنی ما به دوره قبل از برجام بازگشته‌ایم.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره ویژگی‌های گام چهارم ایران در ادامه کاهش تعهدات برجامی افزود: صحبت در این باره زودهنگام است و در حوزه مسئولیت ما نیست، اما برای هر تصمیمی که گرفته شود آماده هستیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظر