حرف‌های جالب مردی که حسن یزدانی را شکست داد-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

حرف‌های جالب مردی که حسن یزدانی را شکست داد

دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۲۴ در وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد می‌گوید: آرزوی پدرم همیشه این بود که من و برادر کوچکترم هر دو به مدال طلای المپیک برسیم.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 21
کد خبر: ۲۵۵۰۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماگومد رمضان‌اف کشتی‌گیر با اخلاق و روسی‌الاصل بلغارستان در فینال المپیک ۲۰۲۴ پاریس، در شرایطی که حسن یزدانی به دلیل آسیب‌دیدگی شدید کتف توان ادامه مبارزه را نداشت، به برتری رسید و صاحب مدال طلای المپیک شد. او در حین مبارزه فقط به دنبال این بود که به برتری برسد و در حین مبارزه هیچ حمله‌ای به سمت کتف آسیب‌دیده یزدانی نداشت.

او در تازه‌ترین مصاحبه خود از زندگی دشوار خانوادگی در روستایی در داغستان روسیه بعد از فوت پدرش و عمل به آرزوی دیرینه پدر مرحومش برای کسب مدال طلای المپیک گفت که این مصاحبه را در ادامه می‌خوانید:

*حس می‌کردم طلای المپیک ۳۰۰ تن وزن دارد!

تا الان حدس زده اید که طلای المپیک چقدر وزن دارد؟ فقط ۵۲۹ گرم. خیلی سبک است و در عین حال خیلی سنگین. پشت آن سال‌ها تلاش و فداکاری و روز‌های دشوار بوده است.

ماگومد رمضان‌اف می‌گوید: «حس می‌کردم این طلا ۳۰۰ تن وزن دارد. من خیلی در زندگی سختی کشیده‌ام. خیلی زجر کشیدم. ولی همه ورزشکاران چنین شرایطی را تجربه می‌کنند و سختی برای همه است.»

* پدرم که از دنیا رفت نمی‌دانستیم چه کار کنیم

این کشتی‌گیر در وزن ۸۶ کیلوگرم المپیک طوفانی ظاهر شد واولین طلای بلغارستان را در تاریخ المپیک بعد از والنتین یوردانوف اسطوره‌ای در المپیک ۱۹۹۶ آتلانتا بدست آورد.

این مدال طلا وعده رمضان‌اف به خانواده‌اش بود که در روسیه زندگی می‌کنند. او در اینباره گفت: «وقتی پدرم از دنیا رفت نمی‌دانستیم چه کار کنیم. هیچ چیز نداشتیم. باید یک مرد در خانه کار‌ها را بدست می‌گرفت. برادر ۱۷ ساله‌ام این مسئولیت را بر عهده گرفت و خیلی زحمت کشید. خیلی از او سپاسگزارم که برای همه خانواده سختی کشید. او خیلی برای من و برادر کوچکترم رمضان تلاش کرد. ما یک برادر دیگر هم به نام آیدار داریم که ۱۵ ساله است و به تازگی وارد کشتی شده است. همچنین ۳ خواهر داریم. خیلی از خدا سپاسگزارم که توانستم خانواده‌ام را خوشحال کنم. ما خیلی صبوری کردیم.»

*خبر قهرمانی‌ام مثل بمب در روستایمان منفجر شد

این کشتی‌گیر در سال ۱۹۹۳ در روستای اوکتیابارسکو در داغستان روسیه به دنیا آمد.

رمضان‌اف می‌گوید: «وقتی در پاریس قهرمان شدم، این خبر مانند یک بمب در روستایمان منفجر شد و همه به شادی پرداختند. این روستا ورزشکار المپیکی نداشت چه برسد به اینکه مدال المپیک بگیرد، آن هم از جنس طلا. من قبل از بازی‌های المپیک در داغستان تمرین می‌کردم. در پارک و کوهستان و اردو‌ها تمرینات زیادی را پشت سر گذاشتم. در داغستان بچه‌ها همه جا کشتی تمرین می‌کنند. به همین خاطر است ما مثل کشتی‌گیران ایران و آمریکا در کشتی قدرتمند هستیم.»

*در داغستان انتخاب دیگری به غیر از کشتی ندارید

رمضان‌اف وقتی ۹ ساله بود کشتی را شروع کرد و هیچ حق انتخاب دیگری نداشت. او در اینباره گفت: «در داغستان هیچ حق انتخاب دیگری به غیر از کشتی ندارید! ما اینجا همه از علی‌علی‌اف الهام می‌گیریم و کشتی آزاد قطعا ورزش شماره یک داغستان است. اینجا داشتن یک تشک برای کشتی گرفتن هزینه‌ای ندارد و کشتی ورزش در دسترس برای همه است. من هم مثل همه بچه‌های دیگر تصمیم گرفتم کشتی را انتخاب کنم. اینجا از هر ۱۰ نفر ۹ نفر کشتی را انتخاب می‌کنند.»

* آدم بدی باشم، طلای المپیک مفت نمی‌ارزد

«من با طلایی که کسب کردم می‌دانم الگوی خیلی از این بچه‌ها خواهم بود، ولی اگر رفتار درستی نداشته باشم و آدم خوبی نباشم همه چیز تغییر خواهد کرد. همه چیز به رفتار و قلب من بستگی دارد. با تمام توانم به این بچه‌ها کمک می‌کنم چرا که ورزش فقط برد و باخت نیست و اگر آدم بدی باشم این مدال طلا مفت نمی‌ارزد.»

*دومین مدال المپیک و ۲ یا ۳ فرزند دیگر می‌خواهم!

با وجود روز‌های پرفشار، ماگومد نمی‌خواهد استراحت کند. او در اینباره گفت: «کشتی همیشه رویداد و مسابقات دارد. از نظر فیزیکی شرایط خوبی دارم و مصدوم نیستم و فقط مقداری باید بر روی مسائل روحی و روانی کار کنم. اکنون می‌خواهم کمی در کنار خانواده استراحت کنم. پسرم ۲ سال و نیم سن دارد و دخترم نیز ۵ ماهه است. سال ۲۰۲۴ را هرگز با مدال طلا و بچه هایم فراموش نخواهم کرد. امیدوارم ۲ یا ۳ تای دیگر داشته باشم.»

ماگومد ۳۱ ساله مشخص نکرد درباره مدال صحبت می‌کند یا فرزند! به او گفتیم منظورت مدال است یا فرزند؟ خندید و گفت: «فرزند. فکر کنم یک مدال دیگر هم در المپیک داشته باشم.»

*پدرم دوست داشت من و برادرم طلای المپیک بگیریم

رمضان‌اف با کسب طلای المپیک به رویای پدر مرحومش جامه عمل پوشاند. پدرش در بحبوبحه کرونا درگذشت.

«از وقتی بچه بودم پدرم همیشه این آرزو را داشت که در کشتی در بالاترین سطح به مدال طلا برسم. من می‌خواهم داستانی به شما بگویم که شاید خرافه به نظر برسد. درباره ماولت باتیروف (دارنده ۲ مدال طلای المپیک و یک طلای جهان). بعد از قهرمانی او در المپیک با پدرش مصاحبه کردند و او گفت که خواب دیده یک کبوتر سفید در کنار ماولت فرود آمده و به همین خاطر مطمئن بوده که فرزندش طلای المپیک می‌گیرد. پدر من بار‌ها این را برای من تعریف می‌کرد و می‌گفت که دوست دارد ۲ کبوتر سفید داشته باشد. منظور او من و برادرم بودیم. خوشحالم که من این طلا را گرفتم. امیدوارم برادر کوچکترم نیز آرزوی دیگر پدرم را برآورده کند.»

*برادر کوچکترم باعث شد به بلغارستان بیایم

رمضان برادر کوچکتر ماگومد از سال ۲۰۲۰ برای بلغارستان کشتی می‌گیرد و ماگومد را متقاعد کرد به بلغارستان بیاید. قبل از آن ماگومد دو سال منتظر بود تا فدراسیون کشتی رومانی به او مدرک شهروندی بدهد، اما این اتفاق رخ نداد. به همین دلیل نیز او مانند برادرش به بلغارستان آمد. او در اینباره گفت: «رمضان خیلی از بلغارستان تعریف کرد. به همین دلیل تصمیم گرفتم به این کشور بیایم و با برادرم تمرین کنم. همیشه کنار هم هستیم و با هم کشتی می‌گیریم. او خیلی به من چه در تمرین کشتی و چه در زندگی کمک کرده است.»

*هدفم طلای المپیک ۲۰۲۸ است

«بلغارستان کشور کشتی دوست است و کشتی جایگاه ویژه‌ای در این کشور دارد. استقبال خیلی خوبی از من شد و درباره هدفم باید بگویم که می‌خواهم در المپیک ۲۰۲۸ نیز حاضر شوم. امیدوارم این‌بار نیز به مدال طلا برسم. خیلی از بلغارستان تشکر می‌کنم که به من کمک کرد. دوران سختی داشتم تا جایی که خیلی از مواقع می‌خواستم کشتی را کنار بگذارم. بعد از دوران قهرمانی نیز می‌خواهم در بلغارستان بمانم و به توسعه کشتی در این کشور کمک کنم. خوشحال می‌شوم اگر در این زمینه بتوانم مفید باشم.»/ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار