ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

خواص دانه سویا از منظر طب سنتی برای مردان و زنان

یک دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خواص دانه سویا از منظر طب سنتی را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۲ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 21
کد خبر: ۲۵۵۱۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ راحله زارع‌شاهی  دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، درباره سویا اظهار داشت: به‌دلیل شباهت ظاهری دانه سویا به لوبیا آن را لوبیای روغنی و یا لوبیای چینی نیز می‌نامند.

به‌گفته وی در سرزمین چین بسیار زیاد از آن مصرف می‌شده و از نظر ترکیبات شیمیایی و ویتامین‌ها و مواد معدنی، دانه رسیده سویا نیز مانند سایر حبوبات دارای مقدار کمی کاروتن است و از نظر ویتامین B کمپلکس غنی است و دارای مقدار کمی ویتامین C نیز است. در سویا ویتامین‌های D و E و K نیز یافت شده است.

این دکترای تخصصی داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان داشت: مصرف منظم و درازمدت فرآورده‏‌های سویا به میزان محسوسی وضع خون اشخاصی را که مبتلا به کلسترول زیاد هستند اصلاح می‏‌کند و در برخی موارد حتی مقداری از آسیب‌هایی را که بر اثر کلسترول به رگ‌های خونی وارد شده است رفع و ترمیم می‌کند، نشانه‏‌های علمی دیگری در دست است که سویا در تنظیم سطح انسولین قند خون و فعالیت روده‌‏ها برای دفع منظم کمک می‌کند و برای پیشگیری از انواع سرطان به‌خصوص سرطان معده بسیار مؤثر است. سویا مانند تمام گیاهان هم‌خانواده خود برای سلامت کولون و تنظیم تخلیه و دفع بسیار مفید است.

زارع‌شاهی ادامه داد: این گیاه سرشار از پروتئین و روغن است و به‌خاطر وجود ترکیبات شبه‌استروژنی می‌تواند جایگزین مناسبی برای تأمین استروژن در زنان یائسه و همچنین پیشگیری از سرطان سینه در زنان جوان باشد. سویا در رژیم غذایی مردم چین و ژاپن جایگاه مهمی دارد و همین مسئله باعث کاهش بروز سرطان سینه و پروستات و تصلب شرایین بین مردم این کشور‌ها شده و به افزایش حافظه هم کمک می‌کند.

وی بیان داشت: دانه‌های لوبیایی‌شکل سویا بعد از روغن‌کشی تغییر شکل می‌دهد و به‌اشتباه تفاله نامیده می‌شود در حالی که دست‌کمی از دانه کامل آن ندارد. می‌توانید سویا را مانند آجیل مصرف کنید و یا می‌توان جایگزین بخشی از گوشت مصرفی روزانه خود کرد. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر