مرگ نایاب‌ترین و زیباترین گربه ایران + عکس

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان شمالی گفت: کارشناسان علت تلف شدن یک قلاده توله گربه پالاس در منطقه سرانی شهرستان شیروان را مرگ مادر و سرگردانی توله در طبیعت اعلام کردند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۸ - ۲۰ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 11
کد خبر: ۲۵۹۸۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا شکاریان اظهارکرد: چوپانی در منطقه روستای سرانی در شهرستان شیروان توله گربه پالاس سرگردانی را در منطقه از چنگ سگ‌های گله نجات می‌دهد و بدون هیچگونه تجربه تیمارداری از او نگهداری می‌کند.

وی افزود: طبق بررسی‌های محیط بانان مادر این توله روز‌های قبل توسط سگ‌های گله کشته و این توله سرگردان ۲ روز در اختیار چوپان بوده است و پس از آن موضوع به همکاران محیط زیست اطلاع داده می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: هماهنگی برای انتقال حیوان به پاسگاه سرانی انجام شد و این توله گربه پالاس از طریق یکی از ماموران مرزبانی به مرکز شهرستان منتقل و تحویل اداره حفاظت محیط زیست شیروان شد.

وی گفت: معاینات دامپزشک در نهایت لنگش پای چپ و ضعف شدید جسمانی اعلام کرد و مشخص شد که چوپان از روی احساسات و عدم آگاهی اقدام به تغذیه حیوان با شیر گوسفند کرده است.

شکاریان ادامه داد: پس از انتقال این توله گربه پالاس به محل نگهداری موقت در محل اداره حفاظت محیط زیست شیروان، تغذیه به وسیله طعمه زنده نظیر «پایکا و کبوتر چاهی» انجام شد.
مرگ نایاب‌ترین و زیباترین گربه ایران + عکس
وی تاکید کرد: بنا بر نظر کارشناسان تصمیم بر این شد تا زمانی که این حیوان توانایی و قابلیت شکار را پیدا کند در محل نگهداری موقت اداره حفاظت محیط زیست شیروان نگهداری و تغذیه تا در همان زیستگاه اصلی محل کشف رهاسازی شود ولی متاسفانه به طور ناگهانی تلف شد.

چند روز پیش گربه‌ای نایاب در شیروان خراسان شمالی تلف شد و مرگ این حیوان کمیاب با، اما و اگر‌های زیادی همراه بود.

گربه پالاس از نایاب‌ترین گربه‌های وحشی ایران و جهان به‌شمار می‌آید و این گونه از حیوانات شب فعال، بسیار هوشیار و مشاهده آن بسیار دشوار است.

گربه پالاس بزرگتر از گربه خانگی است و اصلی‌ترین مشخصه این گربه نقطه‌های سیاه رنگ روی پیشانی و گوش‌های گرد کوچکی که هر کدام با فاصله در گوشه‌ای از سر قرار گرفته است.

منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی با ۱۸ هزار هکتار وسعت در شمال شهرستان شیروان و مرز بین ایران و ترکمنستان قرار دارد که دارای ذخیره گاه غنی و ارزشمند گیاهی و جانوری است.

شیروان با گستره سه هزار و ۷۸۹ کیلومتر مربع، علاوه بر منطقه حفاظت شده مرزی «گلیل و سرانی» که به عنوان زیست کره به ثبت جهانی رسیده، مناطق بکر زیست محیطی «زوارم و گلیان، بوستان شیرکوه، ییلاقات گیل‌نامانلو، بوانلو و نیز چپانلو» را در خود دارد که زیستگاه انواع پرندگان و جانوران وحشی است./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر