دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

ابراز نگرانی آمریکا از رزمایش‌های چین در اطراف تایوان

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اشاره به رزمایش‌های اخیر چین در نزدیکی تایوان، گفت که واشنگتن و متحدانش در منطقه به همکاری و هماهنگی درباره این رزمایش‌ها ادامه می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۸ - ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 14
کد خبر: ۲۶۰۱۱۴

به گزارش راهبرد معاصر، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید که این کشور درباره رزمایش‌های اخیر چین در نزدیکی تایوان، با متحدان و شرکای منطقه‌ای واشنگتن به هماهنگی و همکاری ادامه می‌دهد.

 

میلر گفت: آمریکا درباره رزمایش‌های نظامی مشترک ارتش آزادی‌بخش خلق(چین) در تنگه و حوالی تایوان، به طور جدی نگران است. واکنش ارتش چین با اقدامات تحریک‌آمیز نظامی به یک سخنرانی معمول سالانه، غیرضروری است و به خطر تشدید تنش را به همراه دارد.

 

وی افزود: از ارتش چین می‌خواهیم که با خویشتنداری رفتار و از هرگونه اقدام دیگری که ممکن است صلح و ثبات در تنگه تایوان و منطقه را تحت‌الشعاع قرار دهد، خودداری کند. همچنان به رصد فعالیت‌های ارتش چین ادامه می‌دهیم و با متحدان و شرکا درباره نگرانی‌های مشترک‌ همکاری خواهیم کرد.

 

دیپلمات آمریکایی همچنین مدعی شد: آمریکا با تبعیت از قانون روابط تایوان، سه بیانیه مشترک و «۶ تضمین»، همچنان به سیاست دیرباز «چین واحد» پایبند است.

 

دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع چین امروز اعلام کرد که ارتش آزادی‌بخش خلق، رزمایش‌های نظامی «شمشیر مشترک ۲۰۲۴بی» را در نزدیکی تایوان آغاز کرده است.

 

لای چینگ‌ته(ویلیام لای) رئیس جزیره تایوان دهم اکتبر گفت که تلاش تایپه برای حفظ شرایط جاری در تنگه تایوان تغییر نمی‌کند و این جزیره از «حاکمیت ملی» خود دفاع خواهد کرد!

 

مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین در واکنش به این اظهارات، تاکید کرد که «تایوان هرگز کشور نبوده و نخواهد بود و به هیچ‌وجه هیچ نوع حاکمیتی ندارد.»

 

تایوان ۲۰ ماه مه مراسم تحلیف رئیس جدید این جزیره را برگزار کرد. فرماندهی جبهه شرقی ارتش چین سه روز بعد، رزمایش «شمشیر مشترک ۲۰۲۴-اِی» را در حوالی تایوان و همچنین نزدیک جزایر «کین‌من»، «ووکیو» و «دونگین» آغاز کرد.

 

تایوان از سال ۱۹۴۹ به طور خودمختار ادامه می‌شود. با این حال، پکن با اشاره به اینکه تایوان بخشی از قلمروی چین است، بارها تاکید کرده که از توسل به گزینه نظامی برای الحاق این جزیره چشم‌پوشی نخواهد کرد./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار