به گزارش راهبرد معاصر؛ پکن دولت مستقل در تایوان را به رسمیت نمیشناسد و این جزیره را بخشی از قلمروی خود میداند، نارضایتی خود را از لای چینگ-ته رئیس این جزیره پنهان نکرده و پس از روی کار آمدن او در ماه مه (اردیبهشت ماه)، دو روز رزمایش نظامی برگزار کرد.
چین هفته گذشته تهدید کرد که «جداییطلبان سرسخت» تایوان را در موارد شدید اعدام خواهد کرد که این تهدید با محکومیت مقامات تایوان و ایالات متحده مواجه شد.
وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۲۶ فروند هواپیمای نظامی چین و ناوهای جنگی این کشور از جمله جنگندههای J-۱۶، که در شمال، مرکز و جنوب تایوان شناسایی شدهاند، در حال «گشتزنی مشترک آمادگی رزمی» در نزدیکی این جزیره بودند.
هدف تایوان از گزارش چنین ماموریت هایی، نشان دادن بخشی از تلاشهای چین در طی چهار سال اخیر است که برای الحاق تایوان به سرزمین اصلی انجام میشود.
چین، جزیره تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند. دو طرف از زمان جدایی در سال ۱۹۴۹ به دلیل جنگ داخلی، با عقب نشینی دولت وقت چین، جداگانه اداره میشوند.
آمریکا باوجود آنکه میگوید به اصل چین واحد پایبند است، اما در عمل با انجام اقداماتی بیپروا و ترویج تعامل رسمی با تایوان، در حال توسعه روابط خود با این جزیره است.
وزارت دفاع چین هنوز واکنش رسمی نسبت به این اتفاقات نشان نداده است.
سخنگوی دفتر امور تایوان چین که در یک نشست خبری در پکن صحبت میکرد، گفت: دولت چین حق قانونی حفاظت از تمامیت ارضی کشور را دارد و از دستورالعملهای جدید که هفته گذشته برای مجازات جدایی طلبان صادر شد، دفاع میکند.
دادگاههای چین در تایوان صلاحیت قضایی ندارند و مشخص نیست که چین چگونه میتواند به دنبال اجرای هر گونه حکمی در خارج از مرزهای خود باشد.
لای بارها پیشنهاد مذاکره با چین را داده، اما این پیشنهادها رد شده است. او ادعاهای حاکمیت پکن را رد میکند و میگوید که فقط مردم تایوان میتوانند آینده خود را تعیین کنند. / ایرنا