وزیر خارجه جدید عربستان سعودی کیست؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

وزیر خارجه جدید عربستان سعودی کیست؟

پادشاه عربستان سعودی با برکناری زودهنگام «ابراهیم العساف» از وزارت خارجه این کشور، «فیصل بن فرحان آل سعود» را به‌عنوان وزیر خارجه جدید گمارد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۸ - ۰۴ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 26
کد خبر: ۲۶۰۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان سعودی، روز چهارشنبه از طریق عزل‌ونصب‌هایی، تغییراتی محدود در کابینه این کشور ایجاد کرد و به‌موجب آن، شاهزاده فیصل بن فرحان آل‌سعودی (44ساله) جایگزین ابراهیم العساف و به‌عنوان وزیر خارجه این کشور منصوب شد.

 

شاهزاده فیصل در چند ماه گذشته سفیر کشورش در آلمان بود و پیش از آن به‌عنوان مشاور سیاسی در سفارت عربستان در واشنگتن فعالیت داشته است. او همچنین پیشتر ریاست یک پروژه سرمایه‌گذاری مشترک با شرکت هواپیمایی «بویینگ» آمریکا را به‌عهده داشته است.

 

شاهزاده فیصل در دهه 40 عمرش به تیم جدید از دیپلمات‌های مجرب عربستان سعودی در آمریکا و انگلیس پیوست.

 

وزیر خارجه جدید عربستان سعودی متولد 1974 در فرانکفورت آلمان و از مادری آلمانی است.

 

بازخوانی مواضع ضد ایرانی وزیر خارجه جدید سعودی

وزیر خارجه جدید عربستان سعودی، همچون اسلاف خود از جمله عادل الجبیر، بارها در مناسبت‌های مختلف اظهارات و ادعاهای ضد ایرانی مطرح کرده است.

 

شاهزاده فیصل، در سپتامبر گذشته که به عنوان دیپلمات کشورش در آلمان فعالیت می‌کند، در گفت‌وگو با رادیو آلمانی «دویچه‌لند فانک» آلمان، ایران را به دست داشتن به تاسیسات نفتی وابسته به شرکت آرامکو در شرق ریاض متهم کرد و اظهار داشت: «تمامی گزینه‌ها برای پاسخ به تهران روی میز هستند.»

 

وی در ادامه مدعی شد: «هر طرفی که دست به این حمله زده باشد، که مطمئنا ایران در پشت آن قرار دارد، ما پاسخ می‌دهیم.( ایران) اقدام به تولید آنها( موشک‌ها) کرده است و این حمله نمی‌تواند بدون کمک ایران انجام شود.»

 

وی همچنین گفت: «حمله اخیر حمله به اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. ایران باید مسئولیت خود را بر عهده بگیرد و بداند که نمی‌تواند به تجاوزات ادامه دهد.»

 

کارشناسان با توجه به عزل‌ونصب‌های مداوم در کابینه سعودی که وزارت خارجه این کشور را نیز شامل شده است، می‌گویند جابه‌جایی وزیر خارجه جدید عربستان می‌تواند در راستای بهبود چهره این کشور در عرصه بین‌المللی انجام شده باشد. پرونده قتل جنجالی «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد و همچنین جنگ عربستان سعودی در یمن به وجهه بین‌المللی این کشور لطمه زده است.

 

سال گذشته پس از جنجالی شدن موضوع قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، ملک سلمان «عادل الجبیر» وزیر خارجه اسبق را برکنار کرد و ابراهیم العساف را در رأس وزارت خارجه این کشور قرار داد، اما اکنون در کمتر از یک سال از آغاز فعالیتش برکنار شده است.

 

در همین راستا، «نیل کوئلیام» یک محقق اندیشکده انگلیسی چتم هاووس به رویترز گفته است: «نگاه کنید به تیمی که در لندن و واشنگتن تشکیل شده و اکنون هم یک وزیر جدید امور خارجه (منصوب شده است) که به‌نوعی استحکام بیشتر شده است و یک تیم غرب‌گرا الآن سر کار هستند.»

 

نیل کوئلیام اضافه کرده است: «هدف چنین تغییراتی این است که اقدامات ایران را در همه پایتخت‌ها و همین‌طور در سازمان ملل بی‌اثر کنند.»

منبع: تسنیم

ارسال نظر