به گزارش راهبرد معاصر؛ نیک سرشت توضیح داد که تسهیلات اشتغالزایی برای سال جاری از محل تبصره (۲) قانون بودجه ۱۴۰۳ تأمین شده و بخشی از این تسهیلات به صورت خوداشتغالی در اختیار جامعه هدف قرار خواهد گرفت. هدف این تسهیلات، کمک به افراد برای کسب درآمد از طریق استفاده از ظرفیتهای محیط زندگی و توانمندیهای خود و خانوادهشان است تا به خوداتکایی اقتصادی برسند و نیازهای خود را تأمین کنند.
وی افزود که بهزیستی همچنین میتواند برای تسهیل اشتغال افراد تحت پوشش در مراکز خصوصی و تعاونی، تسهیلات قرضالحسنه به متقاضیان پرداخت کند. به ازای هر نفر، مبلغ ۱.۵ میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.
معاون بهزیستی استان اردبیل همچنین به راهکارهای دیگر اشتغالزایی اشاره کرد و گفت: پرداخت یارانه جبران کارایی برای کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را به کار میگیرند، یکی از این راهکارهاست. این کارفرمایان میتوانند تا ۵۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب را از بهزیستی دریافت کنند.
نیک سرشت ادامه داد که علاوه بر پرداخت تسهیلات کارفرمایی و یارانه جبران کارایی، امکان پرداخت بیمه سهم کارفرمایی نیز وجود دارد. کارفرمایانی که معلولان را استخدام کنند میتوانند تا ۳۰ سال از مشوق بیمه سهم کارفرمایی بهرهمند شوند. همچنین، در صورت استخدام زنان سرپرست خانوار و دیگر افراد تحت پوشش، این کارفرمایان میتوانند به مدت پنج سال از مشوقهای بیمه کارفرمایی استفاده کنند.
تعداد پروندههای افراد و خانوارهای تحت پوشش بهزیستی در استان اردبیل به ۴۰ هزار و ۱۵۸ فقره میرسد، که از این تعداد، ۲۶ هزار و ۱۹۰ نفر مستمریبگیر هستند و باقی خدمات غیرمستمری دریافت میکنند. استان اردبیل با جمعیتی بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر، در شمال غربی ایران واقع شده و دارای ۱۲ شهرستان است.
مدیرکل کمیته امداد هرمزگان گفت: در این مدت از هزار و ۸۰ پرونده به بانکهای عامل معرفی و تسهیلات به هزار و ۲۵۱ تن پرداخت شد.
حمید باسره افزود: امسال بیش از هزار و ۵۲۲ میلیارد تومان اعتبار تسهیلات قرض الحسنه اشتغالزایی از محل منابع بانکی و امدادی برای ایجاد بیش از دوازده هزار و ۱۰۰ فرصت شغلی جدید اختصاص داده شده است.
وی گفت: مبلغ وامها برای طرحهای توان افزایی تا سقف ۵۰ میلیون تومان، خوداشتغالی و کسب و کارهای کوچک دارای مجوز تا ۱۵۰ میلیون تومان و رستههای ویژه و خاص مشاغل تولیدی و خدماتی در صورت اشتغالزایی بیش از یک نفر تا ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
مدیرکل کمیته امداد هرمزگان گفت: تسهیلات در حوزههای مختلف همچون نیروگاههای خورشیدی خانگی، مشاغل خانگی، خدماتی، تولیدی، کشاورزی، دامپروری، باغداری، تاسیسات، خیاطی و تعمیرات گوشی تلفن همراه و خودرو پرداخت میشود.
باسره افزود: مددجویان میتوانند برای دریافت خدمات اشتغال و خودکفایی به صورت حضوری به کمیته امداد محل سکونت خود و یا به صورت غیرحضوری به سامانه حیات به نشانی hayat.emdad.ir مراجعه کنند.
معاون اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در بردسکن گفت: امسال تعهد اشتغال این اداره کل، چهار هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی است که تاکنون بیش از ۴۰ درصد آن تحقق پیدا کرده است که شهرستان بردسکن با تعهد بیش از ۱۵۰ نفر، بیش از ۷۰ درصد آن را محقق کرده است.
غلامرضا خالدی افزود: تسهیلات پرداختی به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان است و کارفرمایانی که بتوانند مددجویان بهزیستی را به کار بگیرند، به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان به آنها تسهیلات قرض الحسنه نیز پرداخت میشود.
وی اظهارکرد: کارفرمایانی که معادل قانون کار به مددجویان حقوق پرداخت کنند و آنها را تحت پوشش بیمه قرار دهند، تا سقف چهار میلیارد تومان معادل ۲۶ نفر، میتوانند از تسهیلات اشتغال با بازپرداخت هفت ساله استفاده کنند.
معاون مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی بیان کرد: متاسفانه تعداد هفت بانک خصوصی خراسان رضوی به سامانه جامع اشتغال متصل نیستند که باید سازوکار آن توسط مدیران ارشد آنها انجام شود.
خالدی تعهد ساخت مسکن برای جامعه هدف را امسال هزار و ۳۶۶ واحد اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۷۲۶ واحد آن در قالب طرح نهضت ملی مسکن است.
وی اظهار کرد: به ازای هر متقاضی واحد مسکن که فنداسیون آن را اجرا کرده باشد، ۱۰۰ میلیون تومان کمک بلاعوض داده میشود و یا کسانی که به صورت خود مالکی اقدام به ساخت مسکن کنند، با تاییدیه فنی به آنها نیز ۱۵۰ میلیون تومان کمک بلاعوض میشود.
به گفته او همچنین کسانی که اقدام به خرید واحد مسکونی کنند و بیش از ۲۰ سال از عمر ساخت آن نگذشته باشد، از این کمک نیز بهرهمند میشوند.
خالدی اعلام کرد: متقاضیان طرح ملی مسکن که بتوانند تا پایان امسال با تاییدیه اداره راه و شهرسازی مسکن خود را تکمیل کنند، از کمک بلاعوض ۱۰۰ میلیون تومانی دیگر نیز میتوانند برخوردار شوند.
معاون اداره کل بهزیستی خراسان رضوی به مشارکتهای مردمی این نهاد هم اشاره کرد و افزود: پارسال کمکهای مردمی از طریق موسسات خیریه نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، بیش از ۱۵ درصد افزایش داشت. / روزنو