راهکار موثر برای مدیریت اضطراب و افسردگی-راهبرد معاصر
صعود فیروزپور و معصومی به فینال کشتی آزاد امید‌های جهان/ شکست سنگین خواری مقابل روسیه جدول لیگ برتر فوتبال ایران| سبقت موقت ملوان از پرسپولیس هواداران نساجی علیه «ساکت الهامی» شعار «حیا کن، رهاکن» سردادند تصاویر| تشییع پیکر شهید دکتر علی حیدری در حرم امام خمینی (ره) فیلم | شور و حال جذاب هواداران نساجی روی سکو‌های وطنی استوری جنجالی همسر ژوزه مورایس سوژه فضای مجازی شد محدودیت ترافیکی در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال اعمال شد وزیر آموزش و پرورش پیام صادر کرد  اطلاعیه وزارت رفاه درباره مصوبه اخیر دولت ابلاغ پیام رهبر انقلاب توسط فرزندان ایشان در دفتر حماس ۱۲۰ محل متعلق به پ ک ک از سوی ترکیه مورد حمله قرار گرفت خطیب نماز جمعه تهران: جزایر سه‌گانه ملک ایران خواهد بود | اسرائیل دست از پا خطا کند، وعده صادق ۳ را خواهد دید جانشین فرمانده کل سپاه: نقشه‌های حمله احتمالی رژیم صهیونیستی را خود آمریکایی‌ها منتشر کرده‌اند| بیشتر از گذشته آماده هستیم رابرت کندی: رای دادن به هریس، به معنای جنگ اتمی است نامه ایران به شورای امنیت در پی شهادت دو شهروند ایرانی در لبنان

راهکار موثر برای مدیریت اضطراب و افسردگی

یک مطالعه جدید نشان داده است که تمارین "ذهن آگاهی" نظیر مدیتیشن ممکن است به اندازه داروهای ضد افسردگی در تسکین اضطراب موثر باشند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۸ - ۰۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 22
کد خبر: ۲۶۰۸۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۴ درصد از جمعیت جهان، یعنی حدود ۳۰۱ میلیون نفر، به اختلال اضطراب مبتلا هستند. اگرچه اضطراب گهگاهی، بخشی مورد انتظار از زندگی است، اما اضطرابی که ادامه می‌یابد، ممکن است نشانه‌ای از یک وضعیت سلامت روان باشد.

 

علائم اختلالات اضطرابی که می‌تواند باعث ناراحتی قابل توجه شود و در زندگی روزمره فرد اختلال ایجاد کند، اغلب شامل موارد زیر است:

• نگرانی، ترس یا اضطراب عمومی یا خاص

• مشکل در تمرکز یا تصمیم گیری

• احساس تحریک پذیری، تنش یا بی قراری

• حالت تهوع یا ناراحتی شکمی

• تپش قلب

• مشکلات خواب

• احساس خطر قریب الوقوع، وحشت یا عذاب.

 

داروهای تجوزی برای درمان ممکن است شامل نوعی ضدافسردگی به نام مهارکننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs)، مسدودکننده‌های بتا (برای کاهش علائم فیزیکی مرتبط با اضطراب) یا بنزودیازپین‌ها باشد – اگرچه اینها معمولاً کوتاه‌مدت تجویز می‌شوند، زیرا می‌توانند به سرعت منجر به وابستگی یا اعتیاد شوند.

 

مطالعه‌ای که توسط مؤسسه ملی سلامت روان در مریلند انجام شد، اکنون نشان داده است که تمرین کاهش استرس مبتنی بر مدیتیشن و تمرکز حواس ممکن است به اندازه دارو اسیتالوپرام (یک SSRI که معمولاً برای درمان افسردگی و اضطراب استفاده می‌شود) در کاهش علائم در افراد مؤثر باشد.

 

محققان ۲۷۶ بزرگسال را که به یکی از اختلالات اضطرابی زیر تشخیص داده شده بودند، انتخاب کردند: آگورافوبیا، اختلال هراس، اختلال اضطراب فراگیر، یا اختلال اضطراب اجتماعی. سپس آنها را به طور تصادفی در نسبت ۱:۱ به برنامه کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی یا درمان با اسیتالوپرام به مدت ۸ هفته اختصاص دادند.

 

در نقطه میانی و پایان کارآزمایی، شرکت کنندگان سطوح اضطراب و افسردگی خود را گزارش کردند.

 

در اواسط مطالعه، افرادی که تحت درمان با اسیتالوپرام قرار گرفتند، کاهش بیشتری در علائم اضطراب گزارش کردند، اما در هفته هشتم و پایان مطالعه، تفاوت معنی‌داری بین گروه‌ها مشاهده نشد.

 

با این حال، گروه دارو عوارض جانبی بیشتری را تجربه کردند. ۱۱۰ نفر (۷۸.۶%) در این گروه حداقل یک عارضه جانبی را در طول مطالعه گزارش کردند، در حالی که تنها ۲۱ نفر (۱۵.۴%) در گروه ذهن آگاهی هرگونه عارضه جانبی را گزارش کردند.

 

تمارین ذهن آگاهی شامل تمرین مدیتیشن و همچنین هاتا یوگا است. مشخص شده است که این تمارین با کمک به افراد در تنظیم احساسات خود، علائم استرس، افسردگی و اضطراب را کاهش می‌دهند.

 

این مطالعه نشان داد که این تمارین به اندازه اسیتالوپرام در کاهش علائم اضطراب در طی ۸ هفته مؤثر است، اگرچه دارو تأثیر سریع‌تری داشت./ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار