چرا صورت‌های مالی اتاق بازرگانی ایران منتشر نمی‌شود؟-راهبرد معاصر
سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد

چرا صورت‌های مالی اتاق بازرگانی ایران منتشر نمی‌شود؟

در حالی بخش خصوصی باید جزو شفاف‌ترین بخش‌های اقتصاد کشور باشد که اتاق بازرگانی ایران به عنوان نهاد متولی این بخش طی سال‌های اخیر هیچ صورت مالی حسابرسی شده‌ای از عملکرد خود منتشر نکرده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 27
کد خبر: ۲۶۱۲۹۸

به گزارش راهبرد معاصر، با توجه به اطلاعات ارائه‌‌‌‌‌شده از سوی اتاق بازرگانی ایران درآمدهای این اتاق در سال‌1399، 469‌ میلیارد‌تومان، در سال‌ 1398، 383‌میلیارد‌تومان، در سال‌1397، 240‌میلیارد‌تومان و در سال‌1396، 282‌میلیارد‌تومان بوده است. همچنین به گفته خزانه دار اتاق بازرگانی که در مرداد ماه 1401 در تلوزیون حاضر شده بود، اتاق ایران در سال 1400 نزدیک به هزار میلیارد تومان درآمد داشته است.

 

با وجود این عدد و ارقام هیچگونه تفکیکی در خصوص منابع مختلف درآمدی وجود ندارد، ضمن اینکه این آمارها تنها محدود سه سال گذشته است و آمار و یا صورت‌های مالی در خصوص درآمد و هزینه سال‌های 1401، 1402 و همچنین عملکرد 1403 (در شش ماهه)، به طور عمومی منتشر نشده است.

 

صورت مالی اتاق تهران شفاف شود

اتاق بازرگانی ایران، نماینده بخش خصوصی ایران است. در حال حاضر گزارشات حسابرسی شده بسیاری از شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در کدال منتشر می‌شود. با این وجود هیچ جزئیاتی از بودجه سالانه اتاق بازرگانی و میزان و نحوه تحقق درآمدها و هزینه‌های آن وجود ندارد.

 

در هر مقطع نیز که ابهامات در مورد دخل و خرج اتاق بازرگانی بالا می‌گیرد مسئولان اتاق اعلام می‌کنند که گزارشات حسابرسی شده اتاق موجود است و ابهامی وجود ندارد. چند سال قبل نیز که براساس گزارش مجلس ابهاماتی در مورد 1500 میلیارد تومان درآمد اتاق بازرگانی مطرح شد، پاسخ همین بود، «گزارشات صورت مالی هست و ابهامی وجود ندارد». سوالی که وجود دارد این است که چرا با وجود صورت‌های مالی حسابرسی شده اتاق بازرگانی، چرا یک مورد از آنها طی چند سال گذشته «به طور کامل» منتشر نشده است؟

 

با توجه به این مسئله، این پیشنهاد جدی مطرح است که اتاق بازرگانی گزارشات حسابرسی خود را در سایت کدال منتشر کند.

 

درآمد غیرشفاف یک دهه‌ای اتاق بازرگانی

دو منبع اصلی درآمد اتاق بازرگانی، 3 در هزار درآمد مشمول مالیات دارندگان کارت بازرگانی و 4 در هزار سود پس از کسر مالیات شرکت‌ها است. البته در کنار این منابع، درآمدهای حوزه آموزش و خدمات و ... و همچنین درآمدهای حاصل از تمدید کارت بازرگانی نیز وجود دارد.

 

درآمد سه‌در‌هزار مربوط به سود درآمد مشمول مالیات است و چهار در‌هزار نیز سود درآمد مشمول مالیات پس از کسر مالیات است. این ارقام از سوی دارندگان کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی پرداخت می‌شود. در کنار این موارد حق عضویت افراد در اتاق بازرگانی را نیز باید در نظر گرفت.

 

شفاف‌سازی آماری با چاشنی افزایش ابهامات

در طول یک دهه اخیر که ضوابط اجرایی دریافت 3 در هزار بابت صدور یا تمدید کارت بازرگانی به طور عمومی اعلام نشده است و مشخص نیست که چه میزان درامد به اتاق بازرگانی وارد شده است؟ البته در سال 1401 آمار غیرشفافی در این خصوص اعلام شد. 

 

محمدرضا رمضانی دبیرکل وقت اتاق بازرگانی در خصوص ابهامات درآمد هزاران میلیاردی اتاق ایران گفته بود که درآمدهای این اتاق از محل 3 در هزار درآمد مشمول مالیات دارندگان کارت بازرگانی در طول 5 سال گذشته تنها 160 میلیارد تومان بوده است. این عدد خود دچار اشکال است چرا که به سبب تورم و افزایش قیمت ارز در هر سال شاهد رشد قابل توجه در ارقام هستیم بنابراین صحبت از میانگین 5 ساله کمکی برای کاهش ابهامات نمی‌کند.

 

تاثیر تامین منابع اتاق بازرگانی در بهبود محیط کسب و کار چه بود؟

باید به این موضوع توجه داشت که بخشی قابل توجهی از درآمدهای اتاق بازرگانی از شرکت‌های بزرگی تامین می‌شود که عمده آنها دولتی هستند و یا به واسطه صندوق‌های بازنشستگی و سایر نهادها به طور غیرمستقیم به دولت وابسته هستند.

 

مبالغی که از این طریق وصول می‌شود به منظور بهبود محیط کسب و کار اختیار اتاق بازرگانی قرار می‌گیرد، بنابراین سوال دیگری که وجود دارد این است که تخصیص این ارقام به اتاق بازرگانی چه تاثیری داشته است؟/ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده