چرا نباید حمله رژیم صهیونیستی کوچک شمرده شود؟-راهبرد معاصر
گزارش «رأی الیوم»؛

چرا نباید حمله رژیم صهیونیستی کوچک شمرده شود؟

حمله رژیم صهیونیستی باعث شهادت چهار نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران شد و خسارتی جزئی به بار آورد که رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسئولان خواستار بررسی بهترین شیوه پاسخ شدند، این یعنی پاسخ ایران بی‌تردید در راه است، اما باید میزان قدرت و تأثیرگذاری آن بررسی شود.
تاریخ انتشار: چهارشنبه ۰۹ آبان ۱۴۰۳ - 30 October 2024

چرا نباید حمله رژیم صهیونیستی کوچک شمرده شود؟

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ایران به وسیله تهدیدات خود برای پاسخ به تجاوزات اسرائیل، علاوه بر تأکید بر تمایل نداشتن به جنگی همه جانبه، موفق شد بر دهان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر دیوانه اسرائیل لگام زند و وی را به سوی پاسخی محدود سوق دهد. 
 
حمله اسرائیل هرچند خسارت جزئی به بار آورد، اما نتانیاهو جرئت نکرد تأسیسات هسته ای و نفتی ایران و یا حتی مکان های دولتی و حکومتی جمهوری اسلامی را هدف قرار دهد، زیرا متوجه شده بود قطعاً پاسخی دردناک از سوی ایران در انتظارش خواهد بود.
 

حمله اسرائیل باعث شهادت چهار نظامی ارتش ایران شد و خسارتی جزئی به بار آورد که مقام معظم رهبری از مسئولان خواستار بررسی «بهترین شیوه پاسخ» شدند


سؤال فعلی این است، آیا دوره تهدیدات میان ایران و اسرائیل پایان یافته است یا تهران می خواهد به تجاوز اسرائیل پاسخ دهد؟ در این راستا مسئولان ایرانی مواضع مختلفی مطرح کرده اند، ولی آیت الله خامنه ای (حفظه الله)، رهبر انقلاب اسلامی صریح‌ترین و قابل تأیید‌ترین موضع گیری را در رابطه با حمله اسرائیل داشت و خواستار بزرگنمایی نکردن یا دست کم نگرفتن این حمله شد.
 
مقام معظم رهبری در عین حال در لزوم حفظ و ارتقای امنیت ایران تأکید کرد و گفت، بی تردید امنیت یکی از مهم ترین نیازهای هر کشور و جامعه ای است و اگر امنیت در جامعه وجود نداشته باشد، هیچ چیز حتی اقتصاد، علم، پیشرفت و خانواده وجود نخواهد داشت.
 
حمله اسرائیل باعث شهادت چهار نظامی ارتش ایران شد و خسارتی جزئی به بار آورد که مقام معظم رهبری از مسئولان خواستار بررسی «بهترین شیوه پاسخ» شدند؛ این یعنی پاسخ ایران بی تردید در راه است، اما باید میزان قدرت و تأثیرگذاری آن بررسی شود.
 
دوره انتظار پاسخ ایران ممکن است طولانی باشد و به نظر می آید با توجه به زمان بندی مسئولان ایرانی انجام شود؛ این را می توان از بیانات رهبر انقلاب اسلامی و نیز توضیحات یا بیانیه های صادر شده از سوی مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران دریافت که گفت، ایران به دنبال جنگ نیست، اما به شیوه مناسب به حمله اخیر اسرائیل پاسخ خواهد داد.
 
ایالات متحده آمریکا نیز بر این باور است، پاسخ ایران احتمالاً رخ خواهد داد؛ چه اینکه کامالا هریس، نامزد دموکرات انتخابات این کشور چنین برداشتی دارد؛ هرچند می گوید حمله ایران اشتباه است و آمریکا آمادگی برای دفاع از اسرائیل دارد.
 
با وجود حملات اسرائیل، ایران به تهدید این رژیم روی آورده است و تهدیدات سخت را در کنار دیپلماسی متعادل منطبق بر قوانین بین‌المللی اجرا کرد. وزارت امور خارجه ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد، این کشور منطبق بر ماده 51 منشور سازمان ملل متحد حق دفاع از خود دارد. سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز تأکید کرد، تعهد کشورش به دفاع از خود حدی ندارد.
 
حمله اسرائیل پس از حمله موشکی ایران به این رژیم در اول اکتبر انجام شد که دومین حمله در سال جاری پس از حمله قبلی در ماه آوریل است. گرچه رهبر ایران خطوط کلی سیاست مقابله با حملات اسرائیل را بیان کرد، اما به گفته نوشته پاتریک وینتور، تحلیلگر انگلیسی در گاردین، برخی ها در تهران به دنبال انتقام فوری و قاطع از اسرائیل هستند. آنها حمله اسرائیل را نقض حاکمیت ملی ایران به وسیله اسرائیل می دانند.
 

تل آویو درحمله اخیر هیچ فیلم مستندی نداشت که دست کم ادعای خود را مبنی بر انهدام پدافند هوایی یا آسیب رساندن به توانمندی های نظامی ایران ثابت کند


مجلس ایران در جلسه ای غیرعلنی به بررسی نحوه پاسخ به تل آویو پرداخت ومحمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی گفت، پاسخ قطعی است، اما ایران ملاحظات لازم را درنظر خواهد گرفت.
 
اسرائیل احتمال واکنش ایران را چگونه ارزیابی می‌کند؟ طبق ادعای رادیو و تلویزیون اسرائیل، ایران ممکن است در پاسخ به حمله به تأسیسات خود صدها موشک بالستیک به سمت اسرائیل پرتاب کند.


رسانه ها صحنه هایی از پاسخ ایران به اسرائیل را در عملیات «وعده صادق2» در قالب کلیپ هایی پخش می کنند که نشان دهنده حمله با 200 موشک بالستیک است. این عملیات در پاسخ به ترور شهیدان سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه انجام شد. این در حالی است که تل آویو درحمله اخیر هیچ فیلم مستندی نداشت که دست کم ادعای خود را مبنی بر انهدام پدافند هوایی یا آسیب رساندن به توانمندی های نظامی ایران ثابت کند.


حمله اسرائیل همچنین باعث خشم دولت عراق شد و آنها یادداشت اعتراض رسمی خود را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کردند که شامل محکومیت نقض فاحش حریم هوایی این کشور از سوی اسرائیل برای حمله به ایران بود.
 
در هر صورت توپ در زمین ایران است و همانطور که رهبر انقلاب اسلامی تأیید فرمودند، تصمیم گیری با مسئولان است؛ اما با توجه به تجربیات قبلی، انتظار می رود واکنش ایران آمیخته به آرامش، خرد جمعی و با برنامه در راستای حفظ امنیت این کشور باشد.

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
مرتضی مکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد: / ۲ روز پیش

چرا عراق از رژیم صهیونیستی شکایت کرد؟

یادداشت اختصاصی حسن حمزه، کارشناس مسائل غرب آسیا؛ / ۲ روز پیش

تلاش مذبوحانه صهیونیسم در مقابل حقایق فلسطین

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۲ روز پیش

واکاوی بودجه ۱۴۰۴ از منظر انتشار اوراق مالی

یادداشت اختصاصی احسان قمری، تحلیلگر مسائل اقتصادی؛ / ۱ روز پیش

نقش شورای عالی توسعه صادرات در رونق تجارت خارجی

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

شکست صهیونیست ها در تحقق اهداف حمله به ایران