قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵؛ دلار بازار آزاد در کانال جدید شرایط فروش فوری مدیران خودرو بدون قرعه کشی‌ ام وی‌ ام X ۳۳ کراس CVT شهریور ۱۴۰۵ قیمت سکه امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ قیمت طلا امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند؟ قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ | نرخ لحظه‌ای تمام وزن‌های سکه پارسیان + جدول قیمت‌ها قیمت ایران خودرو و سایپا امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ + جدول قیمت‌ها همه چیز درباره سهام عدالت ۱۴۰۵؛ قبل از استعلام، فروش یا ثبت‌نام سهام عدالت این توصیه‌ها را بخوانید فروش فوری مدیران خودرو؛ X ۳۳ Cross با قیمت قطعی واریز حقوق بازنشستگان شهریورماه در این تاریخ؛ جزئیات پرداخت قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ + جدول قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۵ + جدول قیمت سکه امروز ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار/ قیمت سکه ریزشی شد + جدول قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها امروز ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار + جدول قیمت طلا امروز ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار سینه و ران مرغ کیلویی چند شد؟ / آخرین قیمت گوشت مرغ آخرین قیمت ایران خودرو و سایپا امروز یکشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۵ | نوسان شدید در بازار خودرو

بازار ارز توافقی به زودی عملیاتی می‌شود

بازار ارز توافقی به زودی عملیاتی می‌شود رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر طراحی خط اعتباری ویژه برای تولیدگنندگان پیشران و صنایع کوچک و اجرای آن در آینده نزدیک گفت: سیاست ارزی بانک مرکزی بر این است که نرخ ارز نیما متناسب با متغیر‌های بنیادین اقتصادی تغییر کند و در این راستا سامانه بازار ارز توافقی بزودی برای فعالان و متقاضیان وارد مرحله عملیاتی می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۱۰ آبان ۱۴۰۳ - 2024 October 31
کد خبر: ۲۶۱۷۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا فرزین روز پنجشنبه در صبحانه کاری با اعضای مجمع کارآفرینان کشور ضمن تشریح سیاست جدید ارزی بانک مرکزی گفت: سامانه بازار ارز توافقی در بانک مرکزی با بهره‌گیری از بهترین متخصصان فناوری اطلاعات در کشور در یک سال گذشته ایجاد و راه‌اندازی شده است.

وی افزود: آنچه اکنون در قالب ارز توافقی در جریان است، حاصل توافق میان دو نفر است که با چانه‌زنی به توافق می‌رسند؛ ولی در سامانه طراحی شده در بازار، حراج صورت می‌گیرد و نرخ تعیین می‌شود؛ تلاش بانک مرکزی نیز بر این است که بازار نیما به بازار ارز توافقی منتقل و نرخ نیز در این بازار تعیین شود.

رئیس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: نرخ ارز در بازار توافقی بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا شکل می‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.

فرزین با بیان اینکه با آغاز فعالیت سامانه بازار ارز توافقی امکان مبادله ارز برای تمام فعالان اقتصادی فراهم می‌شود، افزود: بانک مرکزی نقش ناظر را در این بازار ایفا خواهد کرد و تنها در صورت نیاز، اقدامات سیاستی خود را با ورود به بازار به‌عنوان عرضه‌کننده ارز در این بازار اجرا خواهد کرد.

وی چارچوب سیاست‌گذاری نرخ ارز را نرخ ارز شناور عنوان و تاکید کرد: نرخ شناور به معنای رهاشدگی در بازار ارز نیست و در همه کشور‌ها بانک مرکزی با استفاده از ابزار‌های اقتصادی به کنترل و مدیریت نرخ ارز شناور مبادرت می‌کنند و ما نیز از این قضیه مستثنا نخواهیم بود.

حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز

رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر ایجاد ثبات بخشی و حذف تعدد نرخ‌ها در بازار ارز تصریح کرد: زمانی که اصلاحات در سیاست‌های ارزی را آغاز کردیم بیش از ۸ نرخ ارز در کشور وجود داشت و تلاش شد که با کاهش تعداد نرخ‌ها از ایجاد رانت و تشویش در اقتصاد کشور جلوگیری شود.

فرزین هدف از ابلاغ نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی را آرامش بخشی به بازار‌ها برشمرد و گفت: زمانی این نرخ اعلام شد نااطمینانی در بازار‌ها به اوج رسیده بود و باید نرخی تعیین می‌شد که تولیدکننده بتواند فعالیت اقتصادی خود را با برنامه‌ریزی انجام دهد.

رئیس کل بانک مرکزی هدف از شکل‌گیری مرکز مبادله ارز و طلا را ایجاد مرکزی برای مرجعیت در نرخ ارز، مبادله ارز صادرکنندگان و واردکنندگان عنوان کرد و افزود: این مرکز ضمن رفع نیاز‌های متقاضیان به‌عنوان مرجعی برای تعیین نرخ ارز شناخته می‌شود. همچنین تعدیلات صورت‌گرفته در نرخ ارز در این مرکز منطبق با واقعیت‌های اقتصادی، امکان پیش‌بینی‌پذیری روند متغیر‌های کلان را برای فعالان فراهم کرده است.

عرضه ۵۰ درصد کل ارز در سامانه نیما

فرزین با بیان اینکه نیمی از کل عرضه ارز در تالار نیما عرضه می‌شود، افزود: هم‌اکنون تنها پتروشیمی‌ها و پالایشی‌ها، ارز خود را در سامانه نیما عرضه می‌کنند و البته نرخ خوراک آنها نیز بر اساس نرخ نیما تعیین می‌شود و ارز هیچ صنعت دیگری در نیما عرضه نمی‌شود؛ حتی عرضه ارز صنایع فولادی هم به دلیل بروز اشکال در صادرات از سامانه نیما حذف و به بازار توافقی منتقل شد.

رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه هم اکنون ۴۰ درصد ارز نیز در بازار ارز توافقی بین واردکننده و صادرکننده ارزش گذاری می‌شود گفت: در این قالب، صادرکنندگان ارز خود را با نرخ توافقی عرضه می‌کنند و حتی به تولیدکنندگان صادرکننده نیز اجازه داده شده است تا واردات اقلام مورد نیاز خود را از این محل انجام دهند که این اقدام با هدف حذف بروکراسی‌های زائد در فرایند تامین ارز انجام شد و تنها محدودیت اعمال شده در این زمینه، ممنوعیت جابجایی منابع ارزی بین صنایع مختلف بود که این تصمیم با هدف عدالت تامین ارز در صنایع مختلف اتخاذ شد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار