خشم روسیه از بازگشت نظامیان آمریکایی به میادین نفتی سوریه-راهبرد معاصر

خشم روسیه از بازگشت نظامیان آمریکایی به میادین نفتی سوریه

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اشاره به طرح استقرار شماری از نظامیان آمریکایی در میادین نفتی سوریه در شمال شرق این کشور، آمریکایی ها را به غارت منابع سوریه متهم کرد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۷ - ۰۶ آبان ۱۳۹۸ - 2019 October 28
کد خبر: ۲۶۲۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ طرح خروج کامل نظامیان آمریکایی از سوریه کمتر از دو هفته پس از اعلان عمومی آن از سوی دونالد ترامپ دچار تغییر بنیادین شده و آنگونه که پنتاگون گزارش داده، شماری از نظامیان آمریکایی برای حفاظت از منابع نفتی سوریه که در کنترل کُردها قرار دارد، به این کشور بازگشته اند.

 

ارائه طرح یاد شده پس از آن صورت گرفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه دوم آبان از گفت‌وگوی تلفنی با مظلوم عبدی، فرمانده نیروهای کرد سوریه خبر داده و گفته بود: شاید زمان آن فرا رسیده باشد که کردهای سوریه به سمت مناطق نفتی حرکت کنند.

 

دونالد ترامپ در توئیتی نوشته است: من واقعاً از صحبت با ژنرال مظلوم عبدی لذت بردم. او از کارهایی که ما انجام داده‌ایم ، قدردانی کرد، و من از آنچه کردها انجام داده‌اند قدردانی می‌کنم. شاید زمان آن رسیده است که کردها حرکت به سمت منطقه نفتی را شروع کنند.

 

بنابر گزارش‌ها وزارت دفاع آمریکا قصد دارد برای "حفاظت از میدان‌های نفتی" تعدادی تانک و نظامی به شرق سوریه اعزام کند. ترامپ مدعی شده است که آمریکا اجازه نمی‌دهد تروریست‌های "داعش" دوباره بر این میدان‌ها مسلط شوند.

 

"اشپیگل آنلاین" بامداد جمعه ۲۴ اکتبر (سوم آبان) به نقل از چند رسانه آمریکایی گزارش داده که وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون) طرحی برای اعزام مجدد نیروهای نظامی به شرق سوریه در دستور کار دارد.

 

هدف از این طرح حفاظت از میدان‌های نفتی در شرق سوریه عنوان می‌شود. نشریه نیوزویک به نقل یک مقام ارشد پنتاگون می‌گوید نیروهای آمریکایی که قرار است به شرق سوریه اعزام شوند شامل دست‌کم ۳۰ تانک و صدها نظامی خواهند بود.

 

ظاهرا کاخ سفید هنوز طرح پنتاگون را تائید نکرده است. با این همه شبکه "سی‌ان‌ان" می‌گوید اعزام نظامیان آمریکایی به شرق سوریه قرار است "تقریبا خیلی زود" انجام شود.

 

شمال و شرق سوریه در کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه قرار دارد که در مبارزه با گروه‌های تروریستی به خصوص گروه داعش از مهم‌ترین متحدان واشنگتن بوده‌اند.

 

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه ۲۹ مهر در جریان سفر به افغانستان در جمع خبرنگاران گفته بود رایزنی در مورد باقی ماندن "گروه کوچکی" از نظامیان آمریکا برای کمک به حفاظت از میدان‌های نفتی شرق سوریه ادامه دارد اما پیشنهادهای پنتاگون برای این کار هنوز به رئیس جمهوری ایالات متحده، دونالد ترامپ ارائه نشده است.

 

تا کنون از تعداد دقیق نظامیانی که قرار است همراه با تانک‌های آمریکایی به شرق سوریه فرستاده شوند اطلاعی در دست نیست. تعدادی از رسانه‌های آمریکا برآورد کرده‌اند که برای آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم، از جمله سوخت‌رسانی و حفاظت از این تانک‌ها احتمالا وجود هزار سرباز ضرورت خواهد داشت.

 

بازگشت نظامیان آمریکا به سوریه؟

 

پس از تصمیم اخیر ترامپ برای خروج کامل نظامیان آمریکایی از سوریه، حدود هزار نظامی آمریکایی از این کشور خارج شدند. بر این پایه اگر طرح پنتاگون برای فرستادن تانک به شرق سوریه عملی شود تصمیم ترامپ در عمل منتفی خواهد شد.

 

یک مقام وزارت دفاع آمریکا روز شنبه در مصاحبه با شبکه «ان بی سی نیوز»، بازگشت نیروهای نظامی این کشور از عراق به سوی میادین نفتی در استان دیرالزور سوریه را تائید کرد.

 

بنا به گفته یک مقام ناشناس آمریکایی نیز این اقدام با هدف جلوگیری از دسترسی نیروهای داعشی و یا دیگر «عوامل بی ثبات کننده» به میادین نفتی این منطقه صورت گرفته است.

 

پیش از این نیز شبکه خبری سی ان ان به نقل از یک مقام دولت اقلیم کردستان و نیروهای دموکراتیک سوریه از بازگشت نظامیان آمریکا به سوریه خبر داده بود.

 

این دو منبع بعدا به ان بی سی اعلام کردند که شاهد حرکت کاروانی از نظامیان آمریکا به سوی دیرالزور بودند.

 

گفته می‌شود کاروان نظامیان آمریکا شامل ۱۸ وسیله نقلیه نظامی و تحت پشتیبانی دو بالگرد نظامی است و با عبور از شهر قامشلی راهی مقصد خود هستند.

 

از سوی دیگر ژنرال «ایگور کوناشنکوف»، سخنگوی وزارت دفاع روسیه، امروز شنبه اعلام کرد تصاویر ماهواره‌ای ثابت می‌کند نفت سوریه قبل و بعد از شکست تروریست‌های داعش، تحت حفاظت نیروهای نظامی آمریکایی به خارج از کشور سوریه فرستاده شده است.

 

مرکز موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» -نزدیک به معارضان سوریه- امروز دوشنبه خبر داد که «نیروهای آمریکایی طی روزهای گذشته، به همان پایگاه‌هایی که در شمال و شمال سوریه ترک کرده بودند، بازگشتند».

 

دیدبان نوشت: بیش از پانصد نیروی آمریکایی، طی سه روز گذشته، به همراه تجهیزات نظامی و لجستیک به پایگاه قسرکی واقع در اتوبان M4 بین تل تمر و تل بیدر که متصل کننده خاک عراق به جاده قامشلی-حلب است، بازگشتند. همچنین فرودگاه صرین از پنج روز گذشته شاهد فرود پرنده‌های آمریکایی و تخلیه محموله‌هایی به همراه ادوات و تجهیزات نظامی و لجستیک است.

 

دیدبان نوشت: پیشتر تصاویری از ورود دو کاروان آمریکایی که بامداد دوشنبه (ششم آبان) از طریق گذرگاه الولید وارد خاک سوریه شد، منتشر کرده‌ایم که شامل ۸۵ خودرو، کامیون به همراه محموله‌های نظامی و لجستیک بود و همراه با این اتفاق، پرنده‌های آمریکایی نیز در آسمان منطقه پرواز می‌کردند تا تعداد کامیون‌هایی که در چهار مرحله از دوشنبه وارد شده، به ۱۵۰ کامیون برسد.

 

روسیه: نظامیان آمریکا برای غارت مردم به سوریه بازمی‌گردند

«دیمیتری پولیانسکی» معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با انتشار مطلبی در توییتر نوشت: آمریکا برای محافظت میادین نفتی سوریه از مردم این کشور و به صورت همزمان برای ادامه غارت این منابع، نظامیان خود را به سوریه بازمی گرداند.

 

روزنامه آمریکایی واشنگتن پست به نقل از منابع خود اعلام کرد که انتقال واحدهایی از نیروهای آمریکایی از عراق به استان دیرالزور سوریه آغاز شده است.

 

به گفته این منابع، اعزام نیروهای آمریکایی بیشتر به سوریه مانع از دستیابی دوباره داعش به میادین نفتی سوریه خواهد شد.

 

معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نوشت: پوشش خبری درست این رویداد این چنین بود که نظامیان آمریکایی برای دفاع از میادین نفتی سوریه در برابر مردم این کشور و غارت اموال آنها به سوریه بازمی‌گردند.

 

وی ادامه داد: سیاست خارجی آمریکا در این رابطه برای دهه‌های متوالی اینگونه بوده است. پولیانسکی پیشتر نیز گفته بود که از مدتها پیش باید اشغال مناطق سوریه پایان می‌یافت و کنترل مناطق اشغالی به دولت این کشور بازگردانده می‌شد.

 

وزارت دفاع روسیه هم تصاویر ماهواره‌ای از برخی مناطق سوریه منتشر کرده است که نشان می‌دهد نیروهای آمریکایی چتر امنیتی برای قاچاق نفت سوریه ایجاد کرده‌اند و با وجود تحریم نفت این کشور از سوی آمریکا، با راهزنی بین‌المللی، ماهانه حدود ۳۰ میلیون دلار به جیب می‌زنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده