به گزارش راهبرد معاصر، این لایحه که در ۲۴ اکتبر (۳ آبان) به تصویب دومای دولتی روسیه (مجلس سفلی) رسیده و در ۶ نوامبر (۱۶ آبان) هم توسط شورای فدراسیون (مجلس سنا) این کشور تصویب شده بود، با امضای پوتین رئیس جمهور روسیه به یک ماده قانونی تبدیل شده که شامل یک بند در مورد کمک نظامی مسکو و پیونگ یانگ به یکدیگر در صورت حمله یک کشور خارجی به هر یک از آنها است.
توافقنامه همکاری استراتژیک جامع مسکو و پیونگ یانگ که پیشتر توسط پوتین و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی تائید شده بود شامل ۲۳ ماده است که یکی از آن مواد بر ارائه فوری کمک نظامی با استفاده از تمام ابزارهای موجود در شرایطی که یکی از طرفین به دلیل حمله مسلحانه در وضعیت جنگی قرار گیرد، تاکید دارد و به مدت نامحدود معتبر خواهد بود.
رئیس جمهور روسیه با تاکید بر اینکه روسیه در عزم جدی کره شمالی نسبت به اجرای بند مربوط به کمک نظامی به طرف مقابل که در این توافقنامه آمده است تردیدی ندارد، خاطرنشان کرد:، اما اینکه ماهیت این کمک نظامی چیست و چگونه در چارچوب توافقنامه همکاری استراتژیک جامع میان دو کشور انجام خواهد شد به ما مربوط است.
به نوشته خبرگزاری تاس، پوتین پیشتر نیز برگزاری رزمایش مشترک با کره شمالی را رد نکرده بود.
گفتنی است, وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) همسو با ادعاهای کره جنوبی و ناتو در مورد ارسال نیروهای کره شمالی به روسیه برای جنگ علیه اوکراین ادعا کرد که پیونگ یانگ ۱۰ هزار نیرو را برای آموزش به شرق روسیه اعزام کرده است.
سابرینا سینگ معاون سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران، گفت: ما معتقدیم که کره شمالی در مجموع حدود ۱۰ هزار سرباز را برای آموزش به شرق روسیه فرستاده است که احتمالاً طی چند هفته آینده تعداد نیروهای روسیه را در نزدیکی اوکراین افزایش خواهد داد.
پیش از این، جان کربی سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرده بود که گزارشهای مربوط به حضور نیروهای کره شمالی در روسیه را از نزدیک زیر نظر دارد و احتمالاً برخی از این نیروها در منطقه کورسک که در ماه اوت توسط اوکراین مورد تهاجم قرار گرفت، مستقر خواهند شد.
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا تصریح کرد: «ما معتقدیم که به احتمال زیاد، حداقل برخی از این نیروهای کره شمالی میتوانند در منطقه کورسک مستقر شوند.»/ ایرنا