اولین ربات انسان‌نمای طبل‌زن دنیا را بشناسید توزیع دارو در موکب‌های مرز مهران ممنوع شد جزئیات انسداد مسیر‌های تونل توحید برای امشب دادستان تهران: شرکت‌های هواپیمایی مسئول تخلف در زمینه قیمت بلیت هستند هشدار سطح نارنجی برای سه استان شرقی کشور/ آماده باش کامل دستگاه‌های امدادی و خدماتی باستان‌شناسان به «قدیمی‌ترین سکونت‌گاه انسان در ایران» بازگشتند مهلت ۱۵ روزه دادستانی برای ساماندهی کالا‌های خطرناک دستگیری ۱۰ نفر از عاملان نزاع مسلحانه تربت‌حیدریه بازداشت جیب‌بر‌های زن پاکستانی توسط پلیس ایران/ زوار مراقب جیب‌بر‌ها باشند تخلف دو شرکت بزرگ توزیع برنج محرز شد شهادت محیط‌بان پارک ملی گلستان در درگیری با شکارچیان غیرمجاز انتشار تصویر جاسوس موساد که امروز اعدام شد/ روزبه وادی که بود؟ ماجرای مشکل حقوقی املاک آموزش و پرورش چیست؟ گرمازدگی باعث آسیب به اندام‌های حیاتی می‌شود محرومیت ۵۰ درصد موالید کشور از شیر مادر کشف ۳ ریزپرنده و کلت جنگی از سوداگر مرگ در پیشوا

رژیم‌ غذایی برای کند شدن پیری مغز

رژیم غذایی مدیترانه ای سبز شامل مواد گیاهی بیشتری نسبت به رژیم مدیترانه ای سنتی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۳ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 11
کد خبر: ۲۶۲۷۳۲

به گزارش راهبرد معاصر،  رژیم مدیترانه ای سبز نسخه گیاه محورتر از رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی است که محتوای پلی فنل بالاتری دارد.

 

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که هر دو رژیم غذایی ممکن است به تنظیم قند خون و پیری کندتر مغز کمک کند، و نوع سبز آن احتمالاً نتایج بهتری ارائه می‌دهد.

 

کارشناسان توصیه می‌کنند در صورتی که رژیم غذایی مدیترانه ای سبز با نیازهای شما مطابقت دارد از آن پیروی کنید و توصیه می‌کنند برای حفظ سلامت مغز از غذاهای غنی از پلی فنل بیشتری استفاده کنید.

 

کارآزمایی بالینی اخیر نشان داد که هر دو رژیم غذایی مدیترانه ای سنتی و سبز به طور قابل توجهی انقباض مغز مرتبط با افزایش سن را تا حدود ۵۰ درصد در طول ۱۸ ماه کاهش می‌دهد.

 

اکنون، یک تحلیل جدید از این کارآزمایی بررسی کرد که چگونه نشانگرهای سلامت مرتبط با رژیم غذایی ممکن است بر اختلاف بین حجم مغز افراد و حجم مورد انتظار برای سن آنها تأثیر بگذارد.

 

با افزایش سن، هیپوکامپ معمولاً از نظر اندازه کاهش می‌یابد در حالی که بطن‌های جانبی منبسط می‌شوند. این نشانگرها می‌توانند نشان دهنده پیری مغز باشند.

 

برخی از افراد سن مغزی دارند که با سن واقعی (تقویمی) آنها متفاوت است. سن مغز جوان‌تر نشان‌دهنده سلامت شناختی بهتر است، در حالی که سن مغز بالاتر ممکن است نشانه‌ای از پیری سریع‌تر و خطر بالاتر زوال شناختی باشد.

 

رژیم غذایی مدیترانه ای سبز، حاوی ترکیبات غنی از پلی فنل مانند مانکای و چای سبز است که ممکن است به ویژه مدیریت بهتر قند خون و سن جوان‌تر مغز را افزایش دهد.

 

در تحلیل جدید، یک گروه بین‌المللی از محققان تغذیه و سلامت مغز، از جمله محققان دانشگاه‌هایی مانند هاروارد و لایپزیگ، به بررسی این موضوع پرداختند که چگونه تغییرات سلامت ناشی از رژیم غذایی ممکن است به تفاوت‌ها در پیری مغز کمک کند.

 

آنها از میزان انقباض هیپوکامپ بر اساس اسکن‌های MRI، ارزیابی سن مغز و پیش بینی خطر زوال عقل در آینده استفاده کردند.

 

در طی ۱۸ ماه، تغییرات مثبت در هیپوکامپ - که نشان دهنده کاهش کمتر در سن مغز است - به طور مستقل با بهبودهای عمده در نشانگرهای کوتاه مدت و بلندمدت قند خون، مقاومت به انسولین و سطوح پروتئین واکنشی C مرتبط بود.

 

علاوه بر این، افرادی که وضعیت دیابت شأن بهبود یافت، از دست دادن بافت مغز کمتری نسبت به افرادی که هیچ تغییری نداشتند یا وضعیت دیابت بدتر شد، نشان دادند.

 

کاهش HbA۱c فرد، که نشان دهنده کنترل بهتر قند خون است، با تغییرات قابل توجهی در نواحی مغز مانند تالاموس و مخچه مرتبط است. این مناطق برای شناخت، عملکرد حرکتی و پردازش اطلاعات حسی کلیدی هستند.

 

نکته مهم این است افرادی که بیشتر مانکای و چای سبز، به عنوان بخشی از رژیم مدیترانه ای سبز، مصرف می‌کنند بهبود بیشتری در مدیریت قند خون و پیری مغز فراتر از کاهش وزن نشان می‌دهند.

 

در حالی که تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، نتایج نشان می‌دهد که مدیریت بهتر قند خون و مصرف روزانه غذاهای غنی از پلی فنل ممکن است به کند کردن تغییرات مغزی مرتبط با افزایش سن کمک کند./ مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار