رؤسای جمهوری پاناما و مکزیک به تهدیدات مجدد ترامپ پاسخ دادند رایزنی سفرای ایران در بیروت، کابل و ژنو با وزیر امور خارجه ترامپ: دموکرات‌ها دوباره می‌خواستند تقلب کنند، اما اختلاف آرا بسیار زیاد بود ذوق زدگی ایلان ماسک از این سخن ترامپ که «فضانوردان آمریکایی را به مریخ خواهیم فرستاد» + فیلم خنده‌های هیلاری کلینتون در واکنش به سخنان ترامپ درمورد تغییر نام خلیج مکزیک به خلیج آمریکا + فیلم امیر قطر و نخست وزیر انگلیس آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی را بررسی کردند تاکید عراقچی بر آمادگی ایران برای کمک به برقراری صلح و ثبات در قفقاز جنوبی دیدار سرلشکر باقری با رئیس جمهور پاکستان + جزییات  بایدن اعضای خانواده خود را عفو کرد ترامپ: بسیاری به دولت بی‌اعتماد هستند؛ عصر طلایی آمریکا آغاز شده است دونالد ترامپ به‌عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهوری آمریکا سوگند یاد کرد لباس عجیب سناتور آمریکایی در مراسم تحلیف ترامپ + ویدئو وزیر خارجه روسیه: با وجود توافق اسرائیل و حماس، نمی‌توان گفت ثبات در خاورمیانه حاصل شده است «اوباما» بدون همسرش به مراسم تحلیف آمد / ورود کابینه «ترامپ» + فیلم بیانیه حزب‌الله درباره آتش‌بس غزه/ تاکید بر گزینه مقاومت
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

چشم‌انداز اجلاس اسلامی-عربی در ریاض

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی خروجی قابل تأمل اجلاس کشورهای اسلامی و عربی را در گرو تأثیرگذاری بر معادلات جهانی دانست و گفت: اگر کشورهای اسلامی از ظرفیت خود استفاده نکنند، چنین نشست‌هایی خروجی خاصی نخواهد داشت و تکرار شعارها و اقدامات نمایشی گذشته خواهد بود.
حسن هانی زاده؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 11
کد خبر: ۲۶۲۷۵۳

چشم‌انداز اجلاس اسلامی-عربی در ریاض

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روز گذشته نشست فوق‌العاده وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب برگزار شد که در آن، نمایندگان کشورهای عضو پیش‌نویس قطعنامه نشست امروز را بررسی کردند. کاظم غریب‌ابادی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در نشست روز گذشته از کشورهای اسلامی و عربی خواست درخواست اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل متحد را مطرح کنند.
 
در این راستا سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با هدف شرکت در دومین نشست اضطراری سران سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب به ریاض سفر کرد. ️این نشست به پیشنهاد ایران و موافقت اعضای اسلامی-عربی کنفرانس برگزار می‌شود.
 
 

تجربه نشان داده است سران کشورهای اسلامی و عربی اراده جدی برای پایان دادن به کشتار مردم غزه ندارند


حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره نشست سران کشورهای اسلامی و عربی در پایتخت عربستان و لزوم یافتن راهکارهای اساسی برای آتش بس و پایان جنگ غزه به «راهبرد معاصر» گفت: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهای مهم جهان اسلام به شمار می رود که در جنگ غزه تلاش کرد به وسیله رایزنی با کشورهای اسلامی نسل کشی صهیونیست ها را علیه فلسطینیان پایان دهد و شرایطی فراهم شود تا کشورهای اسلامی روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کنند.
 
وی افزود: تجربه نشان داده است سران کشورهای اسلامی و عربی اراده جدی برای پایان دادن به کشتار مردم غزه ندارند، زیرا اگر چنین اراده ای وجود داشت، این کشورها از ظرفیت خود برای توقف جنگ و جلوگیری از کشتار ده ها هزار انسان بی گناه در غزه کوشش می کردند.
 
کارشناس سیاست خارجی درباره ظرفیت های مهم جهان اسلام و عرب که در صورت استفاده از آن ماشین جنگی رژیم صهیونیستی متوقف خواهد شد، عنوان کرد: جهان اسلام و کشورهای عربی با داشتن 2 میلیارد جمعیت و بیش از 70 درصد انرژی جهان می تواند اهرم فشار بسیار بزرگی علیه قدرت های استکباری و استعماری مانند آمریکا که اصلی ترین حامی رژیم صهیونیستی است، باشد. اگر جهان اسلام و عرب از ظرفیت خود برای فشار بر آمریکا استفاده کنند، رژیم صهیونیستی ناچار است دست از کشتار مسلمانان غزه و لبنان بکشد، اما متأسفانه تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
 
هانی زاده گفت: در بیش از یک سال گذشته کشورهای عربی و اسلامی خود را در برابر آمریکا و قدرت های استکباری ثابت قدم و محکم نشان نداده اند، به همین دلیل رژیم صهیونیستی در شرارت های خود جسورتر شده است و با فراغ بال در سکوت و بی توجهی کشورهای عربی و اسلامی به گسترش جنایت هایش در غزه و لبنان ادامه می دهد.
 
کارشناس سیاست خارجی معتقد است: به نظر می آید این نشست تنها به صدور بیانیه برای پایان کشتار مردم غزه اکتفا خواهد کرد و مانند جلسات گذشته سازو کاری برای پایان دادن به کشتار مردم غزه تعریف نمی شود. با وجود این، کشورهای اسلامی با بیان واقعیت های میدانی غزه و کشتار و جنایت هایی که صهیونیست ها در اراضی اشغالی راه انداخته اند، تلاش می کنند توجه ملت های عرب را برای فشار به حاکمانشان و کوشش برای وادار کردن آمریکا و رژیم صهیونیستی به صلح به منصه ظهور برسانند.
 

به نظر می آید این نشست تنها به صدور بیانیه برای پایان کشتار مردم غزه اکتفا خواهد کرد


وی تصریح کرد: آنچه مسلم است، اینکه متأسفانه کشورهای اسلامی و عربی تاکنون درباره رهایی غزه از چنگال صهیونیسم تلاش لازم انجام نداده اند، در حالی که می توانند در سازمان ملل متحد، نهادهای بین المللی و منطقه ای مؤثر واقع شوند.
 


هانی زاده گفت: اگر کشورهای اسلامی و عربی از ظرفیت خود برای تأثیرگذاری بر معادلات جهانی استفاده کنند، چنین نشست هایی خروجی قابل تاملی خواهد داشت؛ در غیر این صورت تکرار مکررات است و شعار و نمایشی برای فریب افکار عمومی خواهد بود.

ارسال نظر
آخرین اخبار