۳ فاکتور خطر سکته مغزی را بشناسید-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

۳ فاکتور خطر سکته مغزی را بشناسید

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که سه فاکتور خطر مهم نه تنها خطر سکته مغزی را افزایش می دهند، بلکه احتمال ناتوان کننده بودن چنین سکته ای را نیز افزایش می دهند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۶ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 18
کد خبر: ۲۶۳۳۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، این سه خطر بزرگ چیست؟ محققان گزارش دادند که سیگار کشیدن، فشار خون بالا و ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی به طور قابل توجهی خطر ابتلاء به سکته مغزی شدید را افزایش می‌دهد.

 

«کاتریونا ردین»، محقق ارشد از دانشگاه گالوی ایرلند، می‌گوید: «سکته مغزی می‌تواند منجر به ناتوانی یا حتی مرگ شود، با این حال تعدادی از عوامل خطر وجود دارد که افراد می‌توانند با تغییر در شیوه زندگی یا مصرف دارو، آنها را اصلاح کنند.»

 

ردین در ادامه افزود: «نتایج ما بر اهمیت مدیریت عوامل خطر سکته مغزی، به ویژه فشار خون بالا، فیبریلاسیون دهلیزی و سیگار کشیدن به منظور جلوگیری از سکته مغزی شدید و ناتوان کننده تأکید می‌کند.»

 

به گفته محققان، سکته‌های مغزی شدید منجر به ناتوانی افراد در راه رفتن یا مراقبت از خود بدون کمک می‌شود. این بیماران تا پایان عمر به مراقبت‌های پرستاری مستمر نیاز دارند.

 

برای این مطالعه، محققان نزدیک به ۲۷۰۰۰ نفر از ۳۲ کشور با میانگین سنی ۶۲ سال را دنبال کردند. از این گروه، نیمی از آنها دچار سکته مغزی شده بودند، از جمله حدود ۴۸۰۰ نفر که سکته مغزی شدید و ۸۶۰۰ نفر با سکته مغزی خفیف تا متوسط.

 

پس از تنظیم سایر عوامل خطر، محققان دریافتند که:

• افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (ضربان قلب نامنظم) ۴.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۳.۶ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط بودند، در مقایسه با افراد بدون این بیماری.

• بیماران مبتلا به فشار خون بالا ۳.۲ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۲.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف یا متوسط بودند، در مقایسه با افرادی که فشار خون طبیعی داشتند.

• افراد سیگاری در مقایسه با افراد غیرسیگاری ۱.۹ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی شدید و ۱.۷ برابر بیشتر در معرض سکته مغزی خفیف تا متوسط قرار داشتند.

ردین گفت: «یافته‌های ما بر اهمیت کنترل فشار خون بالا، که مهم‌ترین عامل خطر قابل اصلاح برای سکته در جهان است، تأکید می‌کند. این امر به ویژه برای کشورهای با درآمد پایین و متوسط که به سرعت با افزایش نرخ فشار خون بالا و سکته در سنین پایین‌تر روبرو هستند، مهم است.»/ مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده