تلاش آمریکا برای القای همکاری انصارالله و روسیه-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تلاش آمریکا برای القای همکاری انصارالله و روسیه

در ماه‌های گذشته تبلیغات سیاسی-رسانه‌ای آمریکا به صورت هدفمند بر اخباری در زمینه ارتباط نظامی میان روسیه و انصارالله یمن متمرکز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۹ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 30
کد خبر: ۲۶۴۳۴۱

تلاش آمریکا برای القای همکاری انصارالله و روسیه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ روزنامه فاینشنال تایمز در گزارشی مدعی اعزام نیروهای انصارالله به جبهه های نبرد میان روسیه و اوکراین شد. این گزارش همچنین به نقل از تیم لیندرکینگ، نماینده ویژه آمریکا در امور یمن مدعی شد کارشناسان روسی از مدت ها پیش برای انتقال فناوری موشک های بالستیک در صنعا حضور دارند.
 
به نظر می آید آمریکایی ها با این تبلیغات سیاسی-رسانه ای به دنبال زمینه سازی شعله ور کردن آتش تنش در یمن و دریای سرخ فردای تعیین تکلیف درگیری ها در غزه و لبنان هستند؛ سیاستی که شواهد میدانی آن  از هم اکنون قابل مشاهده است.
 

گزارش‌های منابع آمریکایی مبتنی بر اظهارات مقام های سیاسی است که مدعی هستند، روسیه از مدت ها پیش فرایند تأمین موشک‌ها و فناوری‌های مختلف به انصارالله را آغاز کرده بود


علاوه بر این، اوایل ماه جاری دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا به اوکراین اجازه داد تا از موشک‌های اتکمز آمریکایی برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند که این موضوع گمانه‌زنی‌ها را درباره واکنش احتمالی روسیه که ممکن است شامل حمایت تسلیحاتی از گروه‌های ضد آمریکایی ازجمله انصاراالله یمن باشد، تقویت کرد.
 
منابع آمریکایی و غربی بر این باورند، حمایت تسلیحاتی و نظامی روسیه از مقاومت یمن در دریای سرخ و منطقه نوعی پاسخ به تمایل مسکو برای ضربه زدن به منافع آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به حمایت نظامی آنها از کی‌یف است.

 
ارزیابی آمریکایی ها

گزارش‌های منابع آمریکایی مبتنی بر اظهارات مقام های سیاسی است که مدعی هستند، روسیه از مدت ها پیش فرایند تأمین موشک‌ها و فناوری‌های مختلف به انصارالله را آغاز کرده بود، علاوه بر این، آمریکا مدعی است اطلاعات ماهواره ای نشان می دهد ناوبری دریایی و تردد کشتی ها در دریای سرخ، عدن و خلیج‌فارس برای روس ها با هدف ضربه زدن به منافع غرب تسهیل شده است.
 
در گزارش ادعایی لیندرکینگ برای روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز آمده است، واشنگتن از حضور کارمندان روسی در صنعا اطلاع دارد که در حال گفت وگو با انصارالله درباره تأمین تسلیحات آنها هستند.
 
اواخر سپتامبر گذشته، لیندرکینگ که مدیریت جبهه دیپلماتیک غرب برای فشار بر انصارالله را برعهده دارد، در مصاحبه‌ای با سی.ان.ان ادعا کرد، روس‌ها به دلیل گفت وگوهایشان با انصارالله درباره تأمین تسلیحات، به مشکل بزرگ غرب در یمن تبدیل شده‌اند.
 
آگوست گذشته نیز همین شبکه آمریکایی مدعی شد، روسیه پس از فشار شدید آمریکا و عربستان از ارسال محموله موشکی عقب نشینی کرد، در حالی که منابع سی.ان.ان همان زمان از نظارت افسران روسی بر مسیر تردد کشتی ها در دریای سرخ خبر دادند.

 
توجه روس ها به دریای سرخ

تبلیغات سیاسی-رسانه ای آمریکایی ها درباره حمایت روسیه از انصارالله پس از آن شدت گرفت که چند روز پیش کاخ سفید موافقت کرد به کی یف اجازه دهد از موشک های تاکتیکی آمریکایی اتکمز استفاده کند و اوکراین با این موشک ها شروع به بمباران سایتی در منطقه مرزی بریانسک کرد. این تحولات خشم مسکو را برانگیخت و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را بر آن داشت تصمیمات متعددی ازجمله تغییر دکترین هسته ای اتخاذ کند. در این راستاست که منابع آمریکایی مدعی شدند، مقام های روس برای مقابله با غرب به تسلیح دشمنان آمریکا به سلاح های خطرناک متوسل شدند.
 
ادعاهای غرب در حالی است که توجه روس ها به دریای سرخ و تنگه باب المندب بیش از یک سال پیش معطوف درگیری های دریایی انصارالله با آمریکا و متحدان غربی اش شده است و ارتباطی با تحولات کنونی در اوکراین ندارد.
 
علاوه بر این، رئیس‌جمهور روسیه اوایل ژوئن گفته بود، کشورش ممکن است در پاسخ به نقش واشنگتن در جنگ اوکراین به تهیه سلاح به طرف‌های متخاصم با آمریکا متوسل شود. طبعاً تقابل مستقیم انصارالله با آمریکا گمانه زنی غربی ها را به سمت همکاری تسلیحاتی و نظامی دو طرف برده است.

 

ادعاهای غرب در حالی است که توجه روس ها به دریای سرخ و تنگه باب المندب بیش از یک سال پیش معطوف درگیری های دریایی انصارالله با آمریکا و متحدان غربی اش شده است


پیامدها

ناظران سیاسی معتقدند، تقابل احتمالی واشنگتن و مسکو در نقاط پیرامونی شبه جزیره عربستان بر امنیت منطقه غرب آسیا و تنش‌های کنونی، به‌ویژه با توجه به ناکامی آمریکا در محدود کردن حملات انصارالله تأثیرگذار خواهد بود. از آغاز اکتبر 2023 میلادی انصارالله صدها حمله به رژیم صهیونیستی و کشتی‌های مرتبط با آن در دریای سرخ و خلیج عدن انجام داده است و واشنگتن که دسامبر گذشته ائتلاف دریایی تشکیل داد، نتوانست از شدت حملات مقاومت یمن بکاهد.
 
هرچند تاکنون همکاری تسلیحاتی روسیه و انصارالله یمن تأیید نشده است، ولی هرگونه تسلیح روسیه به انصارالله به طور مستقیم بر موازنه قدرت در منطقه تأثیر می گذارد و سایه سنگینی بر امنیت کشورهای منطقه و امنیت کشتیرانی بین المللی و نیز تحرکات آمریکا خواهد افکند. علاوه بر این، می تواند محور مقاومت و ائتلاف روسیه، چین و ایران را در برابر هجمه های غرب تقویت کند. ناظران سیاسی معتقدند، به نظر نمی آید روابط میان روسیه و انصارالله در صورت تأیید رسمی، به حمایت یکجانبه محدود شود. 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده