پیامدهای حمله جسورانه یمن به ناو آمریکایی-راهبرد معاصر
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

پیامدهای حمله جسورانه یمن به ناو آمریکایی

پس از حمله مقاومت یمن به ناوشکن آمریکایی هنگام عبور از تنگه باب المندب و نیز هدف قرار دادن ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عرب، تحولات جدیدی در تقابل انصارالله و نیروی دریایی آمریکا در حال رخ دادن است.
مجتبی اسماعیلی؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۹ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 16
کد خبر: ۲۶۳۱۸۵

پیامدهای حمله جسورانه مقاومت یمن به ناو آمریکایی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) در بیانیه‌ای جزئیات حمله موشکی و پهپادی هفته گذشته انصارالله یمن را به ناوشکن‌ها و هواپیماهای ارتش آمریکا فاش کرد که مهر تأییدی بر انجام موفق حمله است.
 
پیش تر انصارالله یمن از هدف قرار دادن دو ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ و یک ناو هواپیمابر آمریکایی در دریای عرب در عملیاتی پیشگیرانه خبر داده بود. حتی اگر عملیات انصارالله هیچ خسارتی دربر نداشته باشد، حمله مستقیم مقاومت یمن به ناوشکن های آمریکایی تحولی شگرف در درگیری دریایی ای است که از نوامبر 2023 میلادی آغاز شده و همچنان ادامه دارد. این عملیات همچنین فتح بابی برای افزایش تنش در نزدیکی یکی از مهم ترین تنگه های منطقه و جهان خواهد بود. 
 

رهبر انصارالله یمن درباره این عملیات گفت، حمله به ناو هواپیمابر و ناوشکن آمریکایی در حالی انجام شد که آنها برای بزرگترین عملیات هوایی در یمن آماده می شدند. 


یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن در بیانیه‌ای از دو عملیات نظامی خبر داد که در مورد نخست، ناو هواپیمابر آمریکایی یو اس اس آبراهام لینکلن را با تعدادی موشک بالدار و پهپاد هدف قرار داد. در حمله دوم، دو ناوشکن آمریکایی در دریای سرخ با تعدادی موشک بالستیک و پهپاد هدف قرار گرفتند.
 
فرماندهی مرکزی آمریکا اعلام کرد، ناوشکن‌های USS Stockdale و USS Spruance به همراه هواپیماهای نیروی هوایی و دریایی آمریکا به حملات انصارالله هنگام عبور از باب المندب پاسخ دادند. طبق بیانیه سنتکام، حمله مقاومت یمن به وسیله هشت پهپاد انفجاری، پنج موشک بالستیک ضد ناو و چهار موشک کروز ضد ناو انجام شد.

 
حمله پیشگیرانه

عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله یمن درباره این عملیات گفت، حمله به ناو هواپیمابر و ناوشکن آمریکایی در حالی انجام شد که آنها برای بزرگترین عملیات هوایی در یمن آماده می شدند. 
 
فرماندهی مرکزی آمریکا نیز به نوبه خود حمله به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را اطلاع رسانی و در حساب رسمی خود در شبکه اجتماعی«X»  (توییتر سابق) صحنه‌هایی از عملیات مقاومت یمن را منتشر کرد. این سطح از افزایش تنش میان انصارالله و ارتش آمریکا پس از یک سری حملات آمریکایی ها به انبارهای تسلیحات انصارالله انجام شد که در آن بمب‌افکن‌های راهبردی در چندین منطقه شمال و مرکز یمن مشارکت داشتند.
 
در هفته اخیر انصارالله یمن تأیید کرد، هواپیماهای آمریکایی اهداف این گروه را در صنعا، پایتخت یمن و حومه آن، الحدیده، البیضا و سایر مناطق یمن بمباران کردند. فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد، ارتش این کشور روزهای 9 و 10 نوامبر حملات دقیقی به چندین انبار تسلیحات در مناطق تحت کنترل انصارالله انجام داد.
 
طبق بیانیه آمریکا، در این تأسیسات تسلیحات پیشرفته ای نگهداری می شد که انصارالله از آن برای هدف قرار دادن کشتی‌های نظامی و غیرنظامی آمریکایی در دریای سرخ و خلیج عدن استفاده می‌کرد.


مرحله جدید تقابل

حملات اخیر انصارالله و حملات متقابل آمریکا حاکی از آغاز فصل جدیدی از تقابل دریایی است که از بیش از یک سال اخیر ادامه دارد و گزارش منابع آمریکایی نشان دهنده شکست راهبردی کاخ سفید در مقابله با خطرات انصارالله در دریای سرخ و تنگه باب المندب است.
 
کارشناسان نظامی با بیان اینکه ناوهای هواپیمابر آمریکا معمولاً به سامانه بسیار پیچیده پدافند هوایی و دریایی مجهز هستند، معتقدند، حمله انصارالله یمن از منظر نظامی منحصر به فرد تلقی می شود. ناوهای آمریکایی می توانند اهداف هوایی را صدها کیلومتر دورتر رصد کنند و دارای سامانه نظارت دریایی تا ده ها کیلومتر دورتر هستند. این امکانات به آنها فرصت می دهد هشدارهای اولیه دفاعی را برای مقابله و خنثی سازی تهدیدات فعال کنند.
 
با وجود این، انصارالله یمن در عملیات نظامی پیچیده ای توانست با پهپاد و موشک ها به سامانه های دفاعی ناوهای آمریکایی حمله کند؛ مشابه نفوذ و عملیاتی که مدت ها قبل برای حمله به عمق سرزمین های اشغالی انجام داده بودند.
 
بی تردید حمله به ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن نمادی ارزشمند از توانمندی های مقاومت یمن است، زیرا نشان می دهد تحرکات کشتی های جنگی آمریکا در دریای عرب و دریای سرخ تحت رصد انصارالله قرار دارند و آنها بدون هیچ تردید یا واهمه ای از عواقب حملاتشان، ناوهای آمریکایی را هدف قرار خواهند داد.
 
کارشناسان نظامی معتقدند، حمله انصارالله نشان می‌دهد مقاومت یمن در اوج توانمندی خود قرار دارد و این پیامی برای رهبران سیاسی و نظامی آمریکاست که این گروه برای هرگونه تقابلی آمادگی دارد. علاوه بر این، حملات انصارالله با افزایش تنش در لبنان و غزه ارتباط مستقیم دارد، زیرا حمله یمن همزمان با اعلام رژیم صهیونیستی مبنی بر انتقال به مرحله دوم حمله زمینی به خاک لبنان و بمباران اطراف وزارت جنگ رژیم صهیونیستی در تل آویو به وسیله حزب الله انجام شد.
 

انصارالله یمن در عملیات نظامی پیچیده ای توانست با پهپاد و موشک ها به سامانه های دفاعی ناوهای آمریکایی حمله کند؛ مشابه نفوذ و عملیاتی که مدت ها قبل برای حمله به عمق سرزمین های اشغالی انجام داده بودند


انصارالله انتظار دارد آمریکا در دوره انتقالی ضربات دردناکی از مقاومت یمن دریافت کند و این موضوع را اظهارات اخیر رهبران انصارالله درباره آماده شدن ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن برای عملیات علیه این گروه تأیید می کند؛ بنابراین آنها دست به اقدام پیشگیرانه زدند.
 
ناظران سیاسی افزایش تنش در منطقه را رد نمی کنند، زیرا امنیت دریای سرخ به نقطه جغرافیایی خاصی محدود نمی شود، بلکه ثبت و امنیت آنجا، امنیت کل جهان است و دولت آمریکا به موضوع انصارالله اینگونه نگاه می کند. حتی اگر در جبهه حزب الله یا غزه آتش بس شود؛ آمریکا، انگلیس، آلمان، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی نمی توانند بپذیرند دریای عرب و باب المندب در آینده منطقه مورد تهدید واقع نشود.
 
دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا می خواست پرونده دریای عرب، دریای سرخ و باب المندب را که پرونده ای داغ است به دولت بعدی تحویل دهد تا دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا به آن پایان دهد یا رسیدگی کند. به نظر می آید سناریوی محتمل در دریای سرخ این است، قوانین جاری ای که به آن عادت کرده‌ایم در یک سال آینده باقی نمانند، یا آتش‌بس به ویژه با انصارالله به دست آید، زیرا آمریکا نمی‌خواهد این وضعیت باقی بماند و دریای عرب و دریای سرخ تحت تأثیر عملیات های انصارالله یا نیروهای مورد حمایت ایران باشد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده