به گزارش راهبرد معاصر، به گفته ژان نوئل بارو، سرپرست وزارت امور خارجه فرانسه، هدف دیپلماتها «بازگرداندن نفوذ فرانسه» در سوریه، «ایجاد تماسهای اولیه با مقامات جدید» و «بررسی نیازهای بشردوستانه مردم» خواهد بود.
فرانسه روابط دیپلماتیک خود را با سوریه در سال ۲۰۱۲ قطع کرد. بارو گفت که چند صد شهروند فرانسوی در سوریه هستند و پاریس از طریق سفارت رومانی و نمایندگی دیپلماتیک آن در بیروت با مقامات سوریه در تعامل است.
پاریس قبلاً از تصرف قدرت توسط مخالفان در سوریه استقبال کرده بود. بارو، مقامات جدید در سوریه را «تشویقکننده» و «غیر توهینآمیز» توصیف کرد، با این حال، قبلاً نیز اعلام کرده بود که فرانسه از مخالفان سوری در روند «انتقال سیاسی» حمایت خواهد کرد «تنها در صورتی که منافع همه نمایندگان جامعه سوریه را در نظر بگیرد.»
پیشتر پیتر فورد، سفیر سابق انگلیس در سوریه و کارشناس مسائل خاورمیانه، به ریانووستی گفته بود، غرب از لفاظیهای به اصطلاح «دوره گذار» در سوریه پس از تسلط مخالفان مسلح استفاده خواهد کرد، زیرا به ایجاد روابط مطلوب با سوریه نیاز دارد.
پیش از این، فیگارو به نقل از اولیویه کریستین، دادستان دادسرای ملی ضد تروریسم فرانسه گزارش داده بود که دهها جنگجوی فرانسوی از گروه هیئت تحریر الشام (HTS) و تیپ جنگجویان فرانسوی عمر اومسن در این عملیات شرکت کردند.
وزارت کشور فرانسه هفته گذشته اعلام کرد که در حال تلاش برای تعلیق پروندههای پناهندگی شهروندان سوریه است. بر اساس گزارش دفتر حمایت از پناهندگان و افراد بدون تابعیت فرانسه (OFPRA)، در حال حاضر حدود ۴۵۰۰۰ سوری در فرانسه هستند که از سال ۲۰۱۱ در این کشور پناهنده شدهاند. در سال ۲۰۲۳، فرانسه تقریباً ۴۵۰۰ درخواست پناهندگی از شهروندان سوری را ثبت کرده است. از ابتدای سال ۲۰۲۴ این آمار ۲۵۰۰ مورد بود.
مخالفان مسلح سوریه دمشق پایتخت این کشور را در ۸ دسامبر به تصرف خود درآوردند. مقامات روسی گفتهاند که اسد پس از مذاکره با شرکت کنندگان در درگیری سوریه از سمت خود کناره گیری کرد و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا به وی پناهندگی داده شد. محمد البشیر که مدیریت یک دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت که توسط هیئت تحریر الشام، در ۱۰ دسامبر به عنوان نخست وزیر موقت منصوب شد./ باشگاه خبرنگاران