عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

ازسرگیری روابط دیپلماتیک فرانسه با سوریه پس از ۱۲ سال وقفه

پاریس برای اولین بار پس از ۱۲ سال قطع روابط دیپلماتیک با سوریه، امروز سه شنبه چهار دیپلمات خود را به دمشق اعزام می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۲ - ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - 2024 December 17
کد خبر: ۲۶۵۸۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، به گفته ژان نوئل بارو، سرپرست وزارت امور خارجه فرانسه، هدف دیپلمات‌ها «بازگرداندن نفوذ فرانسه» در سوریه، «ایجاد تماس‌های اولیه با مقامات جدید» و «بررسی نیاز‌های بشردوستانه مردم» خواهد بود.

 

فرانسه روابط دیپلماتیک خود را با سوریه در سال ۲۰۱۲ قطع کرد. بارو گفت که چند صد شهروند فرانسوی در سوریه هستند و پاریس از طریق سفارت رومانی و نمایندگی دیپلماتیک آن در بیروت با مقامات سوریه در تعامل است.

 

پاریس قبلاً از تصرف قدرت توسط مخالفان در سوریه استقبال کرده بود. بارو، مقامات جدید در سوریه را «تشویق‌کننده» و «غیر توهین‌آمیز» توصیف کرد، با این حال، قبلاً نیز اعلام کرده بود که فرانسه از مخالفان سوری در روند «انتقال سیاسی» حمایت خواهد کرد «تنها در صورتی که منافع همه نمایندگان جامعه سوریه را در نظر بگیرد.»

 

پیشتر پیتر فورد، سفیر سابق انگلیس در سوریه و کارشناس مسائل خاورمیانه، به ریانووستی گفته بود، غرب از لفاظی‌های به اصطلاح «دوره گذار» در سوریه پس از تسلط مخالفان مسلح استفاده خواهد کرد، زیرا به ایجاد روابط مطلوب با سوریه نیاز دارد.

 

پیش از این، فیگارو به نقل از اولیویه کریستین، دادستان دادسرای ملی ضد تروریسم فرانسه گزارش داده بود که ده‌ها جنگجوی فرانسوی از گروه هیئت تحریر الشام (HTS) و تیپ جنگجویان فرانسوی عمر اومسن در این عملیات شرکت کردند. 

 

وزارت کشور فرانسه هفته گذشته اعلام کرد که در حال تلاش برای تعلیق پرونده‌های پناهندگی شهروندان سوریه است. بر اساس گزارش دفتر حمایت از پناهندگان و افراد بدون تابعیت فرانسه (OFPRA)، در حال حاضر حدود ۴۵۰۰۰ سوری در فرانسه هستند که از سال ۲۰۱۱ در این کشور پناهنده شده‌اند. در سال ۲۰۲۳، فرانسه تقریباً ۴۵۰۰ درخواست پناهندگی از شهروندان سوری را ثبت کرده است. از ابتدای سال ۲۰۲۴ این آمار ۲۵۰۰ مورد بود.

 

مخالفان مسلح سوریه دمشق پایتخت این کشور را در ۸ دسامبر به تصرف خود درآوردند. مقامات روسی گفته‌اند که اسد پس از مذاکره با شرکت کنندگان در درگیری سوریه از سمت خود کناره گیری کرد و سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد و در آنجا به وی پناهندگی داده شد. محمد البشیر که مدیریت یک دولت مستقر در ادلب را بر عهده داشت که توسط هیئت تحریر الشام، در ۱۰ دسامبر به عنوان نخست وزیر موقت منصوب شد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده