تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد ونس: به ایران اجازه غنی‌سازی اورانیوم نخواهیم داد

پیش‌بینی ۴ سال پیش شهید امیرعبداللهیان از اشغال سوریه توسط آمریکا

پیش‌بینی ۴ سال پیش شهید امیرعبداللهیان از اشغال سوریه توسط آمریکا در کتاب خاطرات وزیر خارجه شهید کشورمان آمده است: آمریکا اگر بتواند و شرایط به او اجازه بدهد، همان کاری که در افغانستان و عراق کرد، در سوریه هم می‌کند و در این کشور نیروی نظامی پیاده می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۰۱ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 21
کد خبر: ۲۶۶۲۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، سوریه یکی از محورهای مهم و اهداف اصلی مورد نظر آمریکا و رژیم صهیونیستی در چند دهه اخیر بوده و بارها به روش‌های مختلف سعی کردند که این کشور را یا ناامن کنند و یا در صورت توان اشغال و تجزیه کنند.

 

شهید حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه سابق کشورمان که سال‌ها معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه بود، در کتاب خاطراتش که تحت عنوان صبح شام سال ۱۳۹۹ به چاپ رسیده، به این هدف اشاره می‌کند.

 

این دیپلمات شهید در بخشی از این کتاب می‌نویسد: آمریکا و متحدانش برای ترکیه، عربستان و حتی مصر، هند، پاکستان، افغانستان و کشورهای مهم اسلامی برنامه‌هایی دارند که تجزیه کشورهای اسلامی یکی از آن برنامه‌هاست.

 

شهید امیرعبداللهیان در همین زمینه می‌افزاید: ریشه همه این تحولات چون به ایران و تفکر نشأت گرفته از انقلاب اسلامی برمی‌گردد، می‌خواهند سناریو را تا جایی ادامه بدهند که قدرت برجسته‌ای به نام جمهوری اسلامی در منطقه وجود نداشته باشد.

 

وزیر سابق امور خارجه با تاکید بر اینکه وقتی لایه‌های بیداری اسلامی در این کشورها بررسی می‌شد هویدا بود که هیچکس بی تأثیر از گفتمان انقلابی نیست، تصریح کرد: به این تعبیر ما دخالتی در آن تحولات نداشتیم و آنچه داشتیم، مشترکات و نفوذ معنوی بود و این موضوع در تحولات هر کشور متناسب با وضعیت آن جامعه ظهور و بروز می‌کند.

 

این دیپلمات شهید ضمن بیان اینکه گفتمان منطقی و رفتار سازنده اسلامی و منطقه‌ای ایران به هر حال سطحی از تأثیر را داشت، خاطرنشان کرد: مایلم تاکید کنم که آمریکا همچنان بر سیاست تجزیه کشورهای اسلامی تمرکز دارد. در مرحله اول تجزیه عراق و سوریه، سپس تجزیه مصر، افغانستان، پاکستان و در نهایت تجزیه ترکیه، عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران.

 

وی می‌افزاید: لذا جمهوری اسلامی ایران سیاست تجزیه کشورهای منطقه و جهان و از جمله کشورهای اسلامی را مردود و آن را توطئه‌ای آمریکایی صهیونیستی می‌داند که با پول برخی کشورهای نفت خیز منطقه درصدد اجرای آن هستند.

 

شهید امیرعبداللهیان همچنین در پاورقی این کتاب اشاره می‌کند که آمریکا اگر بتواند و شرایط به او اجازه بدهد، همان کاری که در افغانستان و عراق کرد، در سوریه هم می‌کند و در این کشور نیروی نظامی پیاده می‌کند.

 

این وزیر خارجه شهید بیان می‌کند که در این سال‌ها عوامل بازدارنده مختلفی پیش روی آمریکایی‌ها بود که مانع این کار شد. وگرنه اگر می‌توانست به سوریه لشکرکشی به آنجا را اشغال می‌کرد./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار