جهانگیر: ۹۳۵ شهید حمله اخیر شناسایی شدند/ ۳۸ کودک و ۱۰۲ زن در میان شهدا مراقب افراد کلاهبردار به روش دریافت پیش پرداخت برای خرید و یا سرمایه گذاری باشید دمای هوای خوزستان بالای ۵۰ درجه می‌رود طرح ترافیک در پایتخت از امروز اجرا شد آغاز رگبار و کاهش دما در ۹ استان از روز پنجشنبه هفته آینده درباره زمان برگزاری کنکور تصمیم‌گیری می‌شود دستگیری عامل موساد در مترو تهران هشدار باران‌های شدید موسمی به ۶ استان / شهروندان در خطر سیل و صاعقه و باد شدید طرح ترافیک در پایتخت از فردا اجرا می‌شود تامین اجتماعی: آگهی‌های خرید سابقه بیمه‌ای کلاهبرداری است تمدید مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقال + توضیحات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش آمار رسمی شهدای حمله اسرائیل به زندان اوین اعلام شد + جزئیات ۳ روز رگبار باران و رعد و برق در نوار شمالی و ۲ استان دیگر / خیزش گرد و خاک در بخش‌هایی از کشور اورژانس تهران نیرو جذب می‌کند + شرایط پنجمین امدادگر هلال احمر به شهادت رسید

شایع‌ترین ویروس تنفسی در گردش در کشور چیست؟

براساس پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی در کشور، ویروس‌های آنفولانزا با ۲۱ درصد، در راس ویروس‌های در گردش است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۸ - ۰۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 December 23
کد خبر: ۲۶۶۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، کاهش دمای هوا در فصول سرد سال، باعث افزایش بار بیماری‌های تنفسی در جامعه می‌شود. یکی از شایع‌ترین عوامل این افزایش بیماری‌ها، ویروس‌ها هستند که در این ایام بیشتر شیوع پیدا می‌کنند.

 

وزارت بهداشت به منظور رصد و پایش ویروس‌های در گردش بیماری‌های حاد تنفسی، پایش میزان شیوع 21 عامل بیماری‌زای تنفسی را در آذرماه سال جاری انجام داده است. 

 

این پایش در دانشگاه‌های منتخب علوم پزشکی تهران، ایران، هرمزگان و شهید بهشتی تعداد 119 نمونه را از نظر 21 عامل بیماری‌زای تنفسی تحت آزمایش قرار داده است. نتایج نشان‌دهنده آن است که ویروس‌های آنفولانزا با 21 درصد، رینوویروس‌ها با 11.8 درصد و کروناویروس با 6.7 درصد در راس ویروس‌های در گردش است.

 

علائم بیماری‌های شایع تنفسی چیست؟

علائم اولیه ابتلا به ویروس آنفولانزا شامل تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه است. سرفه اغلب شدید است و برای مدتی ادامه می‌یابد ولی سایر علامت‌های بیماری پس از 2 روز تا یک هفته بهبود می‌یابد.

 

رینوویروس‌ها، که مهم‌ترین عامل سرماخوردگی هستند، به‌ویژه در این فصول، باعث بروز علائم تنفسی همچون سرفه، عطسه، گلودرد و آبریزش بینی می‌شوند.

 

ویروس کرونا نیز باعث ایجاد علائمی نظیر تب، سردرد، سرفه خشک، گلودرد، تنگی نفس، عطسه و سرفه می‌شود.

 

چند توصیه مهم برای پیشگیری و درمان بیماری‌های تنفسی

توصیه‌های عمومی برای پیشگیری از انتقال این بیماری‌های تنفسی شامل شست‌وشوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، رعایت فاصله حداقل یک متری از فرد مبتلا به ویروس‌های تنفسی، استفاده از دستمال کاغذی هنگام عطسه یا سرفه و در صورت در دسترس نبودن دستمال، عطسه یا سرفه کردن در آستین لباس است.

 

مهم‌ترین توصیه در درمان این بیماری‌های ویروسی، استراحت و افزایش مصرف مایعات است؛ در صورت ابتلای افراد به تب استفاده از داروی استامینوفن توصیه می‌شود. در صورت تشدید علائم بیماری و یا تنگی نفس، کاهش اکسیژن خون و قطع نشدن تب، مراجعه به پزشک ضروری است.

 

نکته مهم درباره درمان بیماری‌های تنفسی ویروسی، پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌هاست. چرک‌خشک‌کُن‌ها هیچ اثری بر بیماری‌های ویروسی ندارند و مصرف آن‌ها در صورت ابتلا به بیماری‌های ویروسی باعث بی‌اثر شدن داروهای آنتی‌بیوتیک روی درمان بیماری‌های عفونی می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار