عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند هشدار سفارت ایران در باکو به هموطنان ایرانی هیلاری کلینتون: خانواده ترامپ فاسد و کلاهبردار هستند

دولت جدید سوریه برنامه درسی مدارس را اصلاح کرد / حذف نماد‌های نظام قبلی سوریه

دولت جدید سوریه برنامه درسی مدارس را اصلاح کرد / حذف نماد‌های نظام قبلی سوریه وزارت آموزش سوریه تغییراتی را در برنامه‌های درسی برای تمام مراحل تحصیلی اعمال کرده است که شامل تاریخ قدیم و جدید سوریه و موضوعاتی مربوط به قبل از دوران اسد می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۱۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 02
کد خبر: ۲۶۷۳۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت آموزش سوریه تغییراتی را در برنامه‌های درسی برای تمام مراحل تحصیلی اعمال کرده است که شامل تاریخ قدیم و جدید سوریه و موضوعاتی مربوط به قبل از دوران اسد می‌شود.

وبگاه آرتی عربی نوشت: «این تغییرات شامل حذف متون و پاراگراف‌ها، بازنویسی عبارات و حذف یا تغییر تصاویر و نقاشی‌ها در تعدادی از کتاب‌های درسی و حذف تمام موضوعاتی که مربوط به نظام سوری قبلی و همچنین پاراگراف‌هایی که به مفاهیم الهه‌ها در کتب تاریخ و فلسفه مربوط می‌شود، است».

قابل ذکر است که این تغییرات به کتاب‌های درسی از کلاس اول ابتدایی تا کلاس سوم دبیرستان رسیده است.

تغییراتی که در شبکه‌های اجتماعی جنجال زیادی برانگیخته‌اند شامل در نظر گرفتن زنوبیا به عنوان شخصیت خیالی، حذف تاریخ آرامی‌ها و کنعانیان، حذف تاریخ الهه‌های قدیم و همچنین مواردی که به تکامل قانون بر اساس شریعت «حمورابی» مربوط می‌شود، هستند.

از جمله تغییراتی که بین شهروندان سوری جنجال زیادی به پا کرده در درس تعلیمات دینی کلاس اول، عبارات «مغضوب علیهم» و «ضالین» به «یهود و نصاری» تغییر یافته و عبارت «راه خیر» به «راه اسلام» تغییر یافته است.

حذف «سلطه عثمان»

از جمله تغییراتی که به تاریخ نزدیک سوریه مربوط می‌شود، تمام پاراگراف‌هایی که درباره دوره حکومت دولت عثمانی صحبت می‌کردند، حذف شده‌اند، که در برنامه‌های درسی سوریه به عنوان «سلطه عثمانی ظالم» توصیف می‌شد.

نماد‌های نظام قبلی و جنگ اکتبر

همچنین نماد‌های نظام قبلی سوریه و درس «تعلیمات ملی» و پاراگراف‌های مربوط به «جنگ اکتبر آزادی‌بخش» و همچنین تصاویر و نقاشی‌های مربوط به آن حذف شده‌اند.

برای کلاس اول دبیرستان ادبی، تغییرات شامل درس فلسفه با حذف تعدادی از متون به طور کامل مانند «اندیشه فلسفی چینی» بوده است، در حالی که متون باقی‌مانده بازنویسی شده‌اند.

همچنین تعمیم شامل حذف چندین اشاره به الهه‌ها و نام‌های آنها در اساطیر قدیم از کتاب‌های تاریخ و حذف جمله «اعدام رهبران جنبش ملی در ششم می ۱۹۱۶» بوده است.

حکومت بر اساس شریعت خدا

همچنین، مفهوم «شهادت» از «در راه وطن» به «در راه خدا» در کتاب‌های تعلیمات اسلامی در تمام کلاس‌ها تغییر یافته و عبارت «حکومت بر اساس قانون عدالت» به «حکومت بر اساس شریعت خدا» و «اصل برادری ایمانی» به جای «برادری انسانی» تغییر یافته است. / شفقنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار