ممنوعیت عرضه کتاب درسی در کتاب فروشی ها/امروز آخرین مهلت ثبت نام کتب درسی-راهبرد معاصر

ممنوعیت عرضه کتاب درسی در کتاب فروشی ها/امروز آخرین مهلت ثبت نام کتب درسی

معاون توسعه و منابع پشیبانی سازمان پژوهش اظهار کرد: خیلی از این اصناف که کتاب درسی می‌فروشند، اصلا کتاب فروشی نیستند و ما فقط در تهران و قم اتحادیه کتاب فروشی درسی داریم و در حقیقت اینهایی که اقدام به فروش کتاب می‌کنند، لوازم التحریر فروشی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 12
کد خبر: ۴۵۶۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، "اسدالله مرتضایی" معاون توسعه و منابع پشیبانی سازمان پژوهش، درباره نظارت بر بازار سیاه کتب درسی در سال جاری همزمان با توزیع کتاب‌های درسی جدید گفت: توزیع کتب درسی تماما مبتنی بر سامانه فروش است، زیرا این سامانه از دانش آموزان کد ملی درخواست می‌کند و احتمال اینکه تخلف و فروش غیرقانونی در آن صورت بگیرد، وجود ندارد.

 

وی در ادامه گفت: در سال‌های گذشته کتاب برخی از دوره‌ها را از طریق کتاب فروشی‌ها توزیع می‌کردیم، ولی امسال کل دوازده پایه از طریق سامانه فروش کتاب انجام می‌شود و از طریق ما به استان‌ها، مناطق و مدارس ارسال خواهد شد و سپس به وسیله مدارس به دست دانش آموزان می‌رسد که در این مورد اصلا کتاب فروشی ها دخیل نیستند.

 

مرتضایی اظهار داشت: البته ما مخالف این نیستیم که کتاب‌فروشی‌ها کتب درسی بفروشند به همین دلیل امسال چندین جلسه با اتحادیه‌های آنها گذاشتیم و چند شرط را هم ذکر کردیم، اما بنا به دلایلی آنها شرط های ما را نپذیرفتند. به آنها گفتیم اگر مایلید کتاب درسی بفروشید باید به شکل شفاف در سامانه ما ثبت نام کنید و با قیمتی که ما می‌گوییم کتاب‌ها را به فرورش برسانید. اما آنها اصرار داشتند که ما حداقل ۱۷ درصد سود می‎خواهیم و این باعث می‌شد آنها عملا قیمت کتاب را افزایش دهند و ما این را نپذیرفتیم.

 

معاون توسعه و منابع پشیبانی سازمان پژوهش گفت: ما اعلام کردیم که برای سود توزیع کتابفروشی‌ها حداکثر تا ۸ درصد می‌توانیم با آنها کنار بیایم، بخاطر اینکه همه کارها را ما انجام می‌دهیم و هزینه اضافی به کتابفروشی‌ها تحمیل نمی‌شود. قبلا شرایط اینطور بود که کتابفروشی‌ها برای این کار سرمایه گذاری می‌کردند، ولی اکنون اینطور نیست، زیرا بر اساس سامانه فروش کار پیش می‌رود و هیچ کتابفروشی سرمایه گذاری نمی‌کند. در کل ما به کتاب فروشان اعلام کردیم که اگر راضی هستند می‌توانند ۸ درصد سود را بپذیرند، ولی آنها این شرط را قبول نکردند.

 

وی اظهار داشت: نکته بعدی این است که خیلی از این اصناف که کتاب درسی می‌فروشند اصلا کتاب فروشی نیستند، ما نهایتا در تهران و قم اتحادیه کتاب فروشی درسی داریم. در حقیقت جاهایی که اقدام به فروش کتاب می‌کنند، در واقع لوازم التحریرفروشی هستند. ما باز با این هم مشکلی نداریم، اما بنا بر این بود که هرچه توزیع کتاب توام با شفافیت باشد مشکلات کاهش پیدا می‌کنند، اما کتاب فروشی‌ها اصرار دارند که همان رویه‌های سنتی را داشته باشند که آن روش‌ها تبعات زیادی خواهد داشت.

 

مرتضایی در پاسخ به این سوال که اگر امکان فروش کتب درسی در کتابفروشی ها نباشد، آن دسته از دانش آموزانی که حین سال تحصیلی با مشکل مواجه می‌شوند یا به هر نحوی کتاب خود را گم کنند، چطور باید اقدام کنند؟ گفت: ما چند نکته را در این زمینه به دانش آموزان، مدیران مدارس و اولیا گفته‌ایم و باز هم به آنها تاکید می‌کنیم. پایه‌های دوم ابتدایی تا دوازدهم به جز پایه‌های ورودی از ۲۴ فرودین تا ۲۳ خرداد مهلت ثبت سامانه سفارش کتاب را دارند.

 

معاون توسعه و منابع پشیبانی سازمان پژوهش گفت: تعداد ۱۱ میلیون دانش آموز در این پایه‌ها هستند که تا امروز قریب به ۱۰ میلیون نفر آنها نسبت به ثبت نام اقدام کرده‌اند، حدود یک میلیون نفر مانده که ثبت نام را انجام نداده‌اند، از این رو توصیه می‌شود، این دانش آموزان ثبت نام کتب درسی را سریعا انجام دهند و کار را برای روز آخر نگذارند که دچار مشکل نشوند.

 

مرتضایی بیان کرد: پایه‌های ورودی مانند پایه اول، هفتم و دهم از ۸ تیرماه تا ۱۵ تیرماه می‌توانند، نسبت به ثبت نام کتاب اقدام کنند و اگر به هر دلیلی نتوانند ثبت نام کنند و نیازمند به اصلاح اطلاعات ثبت نامی خود هستند، از ۱۷ تا آخر شهریور این فرصت را دارند که اصلاح ثبت سفارش را انجام دهند.

 

احتمال راهیابی کتاب درسی به بازار سیاه

 

معاون توسعه و منابع پشیبانی سازمان پژوهش در واکنش به احتمال راهیابی کتاب درسی به بازار سیاه گفت: سال گذشته بخشی از کتاب‌های ما از طریق کتاب فروشی‌ها توزیع شد، یعنی ما فروش ترکیبی از سنتی و مدرن را داشتیم و امسال کتاب کل پایه‌ها در سامانه فروش قابل عرضه است، زیرا مبتنی بر کد ملی است تا ما شاهد روند سال گذشته نباشیم./ایلنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار